NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Din seria: când versurile sunt sau au un handicap.
Există melodii şi interpretări atât de bune, încât îţi pare foarte rău că mesajul nu e aşa cum ai dori şi nu te lasă să te bucuri pe deplin de ele. Îţi vine să rescrii textul, ca să le poţi adăuga la favorite. Ai putea să trăieşti fără să le mai auzi vreodată, dar îţi pare foarte rău că eşti nevoit, oarecum, căci mesajul nu te reprezintă. Gen: http://youtu.be/z2P6RTMoNTw Şi mai există melodii şi interpretări într-atât de bune, încât nici un mesaj aiurea nu reuşeşte să-ţi fure din plăcerea de a le savura şi adora, devine irelevant. Cum ar fi: http://youtu.be/JeVq1gRDz9I
Cunoaşteţi şi voi exemple (dacă doriţi, din ambele categorii sau doar din a doua)?

25 răspunsuri:
| AshEldo a răspuns:

Pentru prima categorie...
Florence and the machine - no light, no light
https://www.youtube.com/watch?v=HGH-4jQZRcc
Daughter - Still
https://www.youtube.com/watch?v=uUWrcFpmI5U
Pentru a doua categorie, mesajul nu e aiurea dar e contrar progresului. Sunt convinsa ca avem cu totii astfel de momente.
Arctic Monkeys - do i wanna know?
https://www.youtube.com/watch?v=bpOSxM0rNPM
Frank Sinatra - Fly me to the moon
https://www.youtube.com/watch?v=mQR0bXO_yI8
Howl's moving castle theme
https://www.youtube.com/watch?v=owddukdxFv4

| NOname explică (pentru AshEldo):

Mă macină o curiozitate, în "Howl's Moving Castle Main Theme" despre ce mesaj vorbim? Am ascultat melodia deja de 2 ori, iar mesajul (verbal) tot îmi scapă. Sau acesta a fost şi scopul, să ne faci s-o ascultăm de mai multe ori?hee hee

| AshEldo a răspuns (pentru NOname):

Oh no, I got caught happy
Din pacate nu am link-ul pentru secventa respectiva, ai fi inteles atunci.
Sharing is caring.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AshEldo):

Howl's moving castle zici ca e tangoul perfect intre copilarie si maturitate. :X

| AshEldo a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca-ti place. happy

| sabin89 a răspuns:

As zice ca asta are un mesaj aiurea dar e adorabil:
https://www.youtube.com/watch?v=Ri7-vnrJD3k

| sabin89 a răspuns:

De gustibus...Nu toti au aceleasi preferinte. Unia prefera muzica (,) care suna bine la ureche (sau susura, ma rog), ca e Pavarotti sau Florin Salam, asta conteaza mai putin.

| FaraNume1245 a răspuns:

Nu cred ca am inteles bine intrebarea. Oricum, muzica cu mesaj aiurea: manele si comerciale, iar din placerea de a asculta piesele lui Nimeni Altu' nu-mi poate lua nimeni.

| NOname explică (pentru FaraNume1245):

Manelele nici nu intră în discuţie. Acolo e aiurea totul, cap-coadă.hee hee Mă interesează doar capodoperele muzicale, care lasă de dorit doar în privinţa mesajului (total sau parţial).

| FaraNume1245 a răspuns (pentru NOname):

Aici nu te pot ajuta. Nu ascult acele "capodopere". Ascult in general doar ce contine un mesaj pozitiv, gen rap, cum am mai spus.

| relian a răspuns (pentru NOname):

De ce manelele ar lasa de dorit? Nus fan manele dar nici alt gen de muzica,imi place muzica care suna bine la ureche, si poate si vresuri. Pina la urma as zice ca e mai tsalentat un manelist decat restul, care fac muzica si o cinta folosind electronica, ca de altfel dei auzi vocea dai si fugi. Apoi la vremea cand fiecare gen de muzica aparu, poate la fel a fost privita, pana cand s-a invatat lumea cu ea si deja acum is capodopere.Capodopere facute de o armata de oameni.Manelistu el si inca unu carei scrie versuri, uneori baga ei versuri de aia nici nu-s corecte sau nau nici o noima, dar macar omu se straduie, face ceva, isi arata talentu. laughing

| NOname explică (pentru relian):

E o chestie subiectivă, bineînţeles. Dar este oarecum general acceptat printre cei cu o cultură muzicală mai vastă, că manelele sunt o chestie de calitate proastă. Dar, desigur, se găsesc amatori pentru orice.
...şi nu se pune problema dacă există sau nu cineva, cu pretenţii de artist, mai paralel cu muzica adevără decât un manelist. Nu cred că aici are vreo relevanţă.

Manelele is o chestie de calitate prosta asta e subiectiv, depinde cine o spune.Cine o spune? Artistii aia cu scoala, sau marea majoritatea a oamenilor? Pina la urma traim intr-o comunitate, deci trebuie sa te supui majoritatii, ca asa e legea.Asa ar putea sa spuna si criminalii sau hotii frate nu e bine sa ne tratati asa pentru ca de fapt noi sintem mai buni ca voi laughing Normal ca cu cit ai cum spui cultura mai vasta cu atit iti displace mai mult ceva nou, sau ceva care vine siti ia din clientela. Dupa cum am spus ce muzica te face sa te simti bine, aia care asa susura pe la urechii aia e buna.Aici nu-i nimic subiectiv.Ca asa vor unia, asa vor ca lumea sa faca sa spun ca ei. Uite de ex Picasso pai ces frate mazgaleleile alea, ma lasi, daca si ala mai e artist inseamna ca eu is popa.Dar se gasesc unia din astia cu cultura vasta si minunea se produce, curg milioane de dolari pentru o mazaleala unui cretinod dus cu pluta.Dar na asta e lumea eu aici nu-s impotriva doar arat, deci daca la unia plac aia nu inseamna ca pictura respectiva nu e de calitate.Asa si cu muzica, suna bine pentru mine nu conteaza ce gen este sau cine a facuto.Ca ala n-are nici o clasa, imi place cum suna muzica lui mai bine il felicit.Amatori se gasesc si pentru picaso nu? Si pentru orice ca de nu sar gasi nu ar mai fi. Unde pui ca se pare amatorii astia de care tot vorbesc asazsii marii cunoscatori de arta, de muzica is mai numerosi ca ei, dar vorba aia ei au scoala.Un manelist da clasa la majoritatea celor cu scoala muzica din RO.Da clasa la voce la instrumente la ce vrei tu.Ca nu are cultura vasta ala nu-i curios.Sau poate tu vorbesti aici de muzica clasica sau mai stiu eu ce.Pai arata unu acum care face muzica asa.Ma refer roman.

Aşa cum ai menţionat chiar tu, nu le ai cu muzica şi se vede, deci discuţiile nu-şi au rostul.
Asta de a-l compara pe Picasso cu maneliştii şi să se mai şi încline bălanţa spre cei din urmă e tare de tot. laughing

Nu le am cu muzica, dar nu vad ce are a face daca le ai sa nu, chiar nu vad logica.Tu asculti muzica doar pentru ca te pricepi la muzica sau nu prea am inteles logica ta.Eu ascult muzica, si cred ca majoritate fac asta pentru ca le suna bine, nu pentru ca o cinta mai stiu eu ce mare smecher sau mare muzician, marea vedeta.De aia asculti ca te face sa te simti bine, ca urmare eu nu vad legatura ca ai avea cunostinte muzicale sau cum spui sa le ai cu muzica, nici asta nu stiu ce insealmna sa le ai cu muzica dar ma rog, poate tu stii mai bine, deci nu vad legatura.Eu ascult muzica fara sa am habar cine o cinta, nici nu-s curios macar de asa ceva, ascult un gen de muzica sau o melodie pur si simplu doar pentru ca suna bine si ma face sa ma simt bine.Asta e tot ce conteaza, daca pentru tine sau cei care au cltura conteaza de fapt cine o cinta, atunci e in regula voi va pricepeti, e ca tine, eu cum spui tu, nu are rost sa te contrazic.Esti citita, deci nu conteaza cum te simti, ce simti, conteaza s-a ai cunostinte de muzica sau sa le ai cu muzica. laughing

Este ca şi cum ai gusta doar lămâi şi ai încerca să mă convingi că sunt cele mai gustoase fructe din lume. Asta apropo de relevanţa culturii muzicale. Nu prea poţi să ştii ce e cu adevărat bun, dacă n-ai gustat mai nimic şi, deci, sunatul tău bine este foarte diferit de al meu. Pentru un copil, de exemplu, poate "O răţuşcă stă pe lac" este cea mai frumoasă melodie din lume, dar asta nu înseamnă că şi este. Odată ce ai gustat din plin din muzica cu adevărat impresionantă, manelele şi alte nimicuri de genul sună a poluant auditiv, nimic mai mult.

De fapt, întrebarea mea cere răspunsuri subiective, deci, te-aş ruga, dacă voieşti, să-mi găseşti printre manelele care-ţi plac sau printre ce îţi mai sună bine o melodie, două, în care tot ce te nemulţumeşte sunt versurile. Căci practic asta e ideea.

Draga mea laughing eu nu-s copil si de ascultata am ascultata oice gen de muzica, ba asculti chiar si de nu vrei, tot le auzi pe la radio peste tot.Deci nu is copil si imi spne mama ce sa ascult, nu-s religios sau parintii is religiosi si sa zica nu asculti aia nu faci aia, mergi la biserica obligat.Muzia o asculti doar daca iti place.Cred ca is matur, daca eram copil ascultam ratusca pe lac cum spui tu laughing si daca eu maninc doar lamii este ca alea imi plac, dar nu conving pe nimeni, nici nu incerc sa fac asa ceva.Cu totu este atunci cand cineva este indoctrinat cum ar fi de ex religiosii, aia da aia is indoctrinati de mici cu ceva si da as incerca sa le arat si altceva, dar muzica? muzica este altceva cu muzica nu prea am auzit sa fii indoctrinat, si copil deai fi asculti tot ce-ti place, deci e alegerea ta personala ce muzica iti place, ca urmare eu nu am incercat nicicum sa te conving sa asculti manele.Nici eu nu ascult, dar mai aud pe la unu altul, unele is ok, poate cele mai multe is aiurea, dar si alt gen de muzica exact la fel ii, nu are numai piese capodopere.De ex ROk pai imi plac doar cateva le pot numara pe degete, restul e galagie laughing Deci te asigur ca am gustat orice fel de mincare scuze muzica, aia incearca oricine de mic copil. Daca maninc lamaii e pentru ca alea probabil imi plac. Daca eram fortat sa maninc nmai lamii da, sau sa fi fost cazut din luna spuneam frate pe luna e numai un gen de muzica "tacerea " laughing Ok gata sper ca nu te suparasi de comentarii. Poate nu ma exprimai eu destul de bine, deci nu vreau sa te conving de nimic, adica referitor la muzica. poate as incerca sa te conving de altceva dar am vazut nu vrei sa spui

Răspuns utilizator avertizat
| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Probabil că sunt multe păreri şi opinii! Ideea e că suntem diferiţi, iar dacă vrei să generalizezi e al naibii de greu!

| NOname explică (pentru Florin_Chiba_1988):

Observ că ai talentul de a răspunde fără a răspunde.hee hee

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Doar dacă pot şi am de ce! Unde nu am ce comenta mă abţin! Şi scuzele mele dacă am deranjat cu ceva!