@Dan: Nu, eu nu consider mp3 ca find piraterie, d-aia mi-am si pus primele 5 demouri la download gratis pe site (nu mentionez ce site ca sa nu se considere ca fac publicitate) si lasand cele 700 si ceva de cd-uri originale pe care le am, mai am si 500 de dvd-uri pline cu albume in format mp3 pe care n-am avut posibilitatea sau ocazia sa le gasesc pe original. Mp3 e o blasfemie la adresa calitatii sunetului. Prin faptul ca iti taie frecventele peste 21kHz inseamna ca sunetul nu e complet si iti afunda inaltele (soulouri, cinele etc) daca pricepi. Iti recomand sa faci un mic experiment daca ai un cd audio original (CDDA): scaneaza-ti CDDA-ul original cu TAU Analyzer 1. 2, ripuieste-l in calc, fa-i conversie in mp3, apoi trage o imagine virtuala in Nero ca CDDA din mp3 (ca sa nu-ti consumi aiurea blank), scaneaza CDDA-ul fals si fa comparatia intre frecventele sunetului (vezi 'Spectrum' si 'Frequency' analysis) daca nu ai auzul destul de fin ca sa faci diferenta intre un CDDA scris dintr-o sursa lossless si unul tras din mp3.
@dudu: Nu prea. Flac inseamna Free Lossless Audio Compression si n-are termen de comparatie cu Blu-Ray.
Ancuta5678 întreabă: