| notyourbusiness23 a întrebat:

Hei.

Am gasit pe Youtube, notele muzicale unei melodii. Stiu, notele internationale sunt scrise sub forma de litere, A= la b= si c=do s.a.m.d, dar faza e ca la melodia pe care am gasit-o, apar note gen: Eb, EbEb, Bb, BbBb, si nu inteleg ce note sunt. :/ Si nici pe net nu gasesc vreun raspuns.

Deci ma poate ajuta cineva? Am mare nevoie.

Funda.

3 răspunsuri:
| Neberius13 a răspuns:

Da-mi voie, acel "b" de dupa nota vine de la "bemol". Bemolul coboara sunetul unei note cu un semiton, iar diezul ridica sunetul notei cu un semiton. Acum, ca sa faci un mi bemol, la pian de exemplu, e clapa neagra dinainte de clapa pentru Mi, si coincide cu clapa pentru Re Diez. Aceste note nu coincid numai in cazul pianului, ci a oricarui instrument, insa a fost exemplul cel mai usor de inteles, deoarece oricine isi poate imagina niste clape. EbEb probabil se refera la Mi bemol de doua ori, in balanta. La fel si pentru Bb, e vorba de nota Si bemol.

| notyourbusiness23 explică (pentru Neberius13):

Okay, acum m-ai bagat in ceata. thinking Mi-ar cam trebuii astea pentru flaut, nu pian.

| Neberius13 a răspuns (pentru notyourbusiness23):

Nu stiu canta la flaut, desii am unul. Voiam sa invat la un moment dat dar n-am avut timp de asta. Pe scurt, dar ca idee, e nota Mi bemol respectiv Re diez, altfel spus, undeva intre Mi si Re. Dar nu stiu cum se face nota asta la flaut, avand in vedere ca eu cant doar la chitara si pian. Scuzele mele, mai mult nu pot face. Sper ca am ajutat catusi de putin, daca nu concret, macar in materie de teorie muzicala.