De ce? pentru ca amnelel nu influenteaza viata e un gen de muzica si ata.eu am 13 ani si ascult manele e pur si simplu un gen de muzica sunt amenele si manele nu toate sunt frumoase dar unele chiar sunt misto
Scuze de greselile pe care le-am facut m-am grabit sa scriu raspunsu
Nu exista o regula, pur si simplu nu inteleg de ce trebuie sa judecam dupa niste simple gusturi pe care le are orice om. Mi-e una mi-se par niste oameni foarte funny si distrati. Le place sa petreaca. Poti sa spui ce vrei despre manele, am un verisor nah si el e cam skater asa, asculta rock, dubstep-uri, a venit pe la mine in vizita si ma?, "auzi... tu asculti manele?","dap, unele sunt chiar faine","zi o manea faina atunci". Nah, lolx.
Mie*.Verișorul tău ascultă rock și dubstep? Le-a combinat perfect...
"zi o manea faină atunci"? wtf
În general sunt cam reduşi mintal, în sensul că agreează versurile fără sens, dar manelele pot fi ascultate de oricine... dar în timp te "îndobitocesc".
Iar dacă nu ai noroc, dau dependenţă şi bineînţeles, maneaua duce la comportament de cocalar.
Concluzie : maneliştii sunt gunoaie.
P.S: Nu mă pot abţine să nu jignesc când vine vorba de manele şi adepţii acestui gen.
Păi, de obicei, maneliştii sunt inculţi şi cam proşti de felul lor.
D-aia nu-i suport. Nici pe ei, nici muzica aia de doi bani pe care o ascultă.
Ce înţelegi prin poluarea aia fonică şi jegoasă?
Îți spun eu, nu ai jignit cu nimic..doar ți-ai spus părerea într-un mod mai "vulgar".
Manele sunt de rahat și nimeni nu îmi poate schimba părerea.
Nu te tampesc.pur si simplu e un gen de muzica.cel mai raspandit din tara noastra si cam peste tot.manelle sunt nelipsite de la petreceri.nu-ti influenteza viata, cum unii asculata pop, rock fiecare cu ce-i place si nu trebuie s ajudeci un om dupa ce muzica asculta.fiecare cu gusturile lui.asta e parerea mea
Când te satisfac astfel de versuri și niște ritmuri simple orientale, nu poți săfii un om prea inteligent.
Și cred că problema la manele nu e muzica în sine, ci faptul că de cele mai multe ori manelele sunt ascultate la maximum. În mașină, acasă, la telefon, prin baruri, trebuie să răsune. La un volum decent în care să audă doar cel care a dat play vezi mai rar.
Inculti in ce sens? ca nu ascuta si alte genuri sau ca sunt analfabeti? si e gresit sa spui ca toti sunt analfabeti eu nu sunt invat foarte bine cu toate ca ascult manele.si daca asculti acest gen nu e batut in cuie sa-l asculti numai pe asta.eu ascult si manele si pop si rock si de toate.si cu privire la cea spus cel de mai sus eu ascult manelel incet nu la maxim sa auda cei de langa mine poate lor nu le plac
Sa presupunem ca cineva ti-ar spune ca, capul tau e prost facut si are o gandire de rahat si ca esti un gunoi, tu ce-ai intelege? Te-am jignit sau doar mi-am spus parerea intr-un mod mai vulgar? Nu ma intelege gresit, era doar o presupunere.
Legat de intrebare. Nu pot condamna pe cineva pentru ca asculta manele. Daca tie iti place ceea ce asculti si te face sa te simti bine, de ce sa vin eu sa-mi bag nasu si sa zic "mie nu-mi place, esti prost, incult, tigan, retardat"? sau, ma rog, ce jigniri mai contine vocabularu vostru.
Cum era inainte pe cand era atomicu? Se difuzau toate genurile de melodii, inclusiv manele.
Mai nou am vazut ca si muzica populara e bagata in aceeasi oala cu manelele si e o rusine sa o asculti.
Cum e dubstep-u, nici macar n-are versuri si totusi ne place si ascultam.
E o vorba, gusturile nu se discuta. Nu-mi spune ca-s prost pentru ca mie imi place ciocolata cu alune iar tie cea cu menta. Inteligenta nu se dobandeste ascultand un anumit gen de muzica.
Unii manelisti sunt pur si simplu niste tampiti (prosti, cocalari etc.), dar exista si persoane care asculta manele si sunt foarte de treaba.
Nu,nu am o parere buna.In mare parte oamenii care asculta manele nu sunt prea ok(acum nu zic de cei ce asculta alte genuri ca sunt toti buni) depinde de fiecare persoana in parte si cum a fost crescut acasa.Iti spun sincer,daca un parinte isi obisnuieste copilul de mic cu manele, e clar ca nu prea are minte in cap. Pana la urma 'maneaua' nu este un gen muzical, nu este raspandita in toata lumea si nu cred ca ar vrea regina Elisabeta a II-a sa asculte in resedinta ei Salam in loc de Queen /Tchaikovsky. Desi unii romani sunt obisnuiti de mici cum am mai spus, cu manelele si isi fixeaza in minte aceasta 'conceptie' de care ai spus si tu : este raspandita in toata lumea, toata populatia din Romania asculta manele cu exceptia a 10% care nu recunosc dar o fac, bla bla si chestii de genul, desigur false.Nu este vorba neaparat ca iti influenteaza viata,dar ramai cu aceste pareri care apara maneaua si punandu-ti pata ca altii spun : 'Esti incult ca asculti manele!' crezi ca tu ai dreptate si indreptandu-ti ciuda pe cei din jur 'Sa moara dusmanii,haoleu!'.
Acum,stiu ca sunt multi care asculta si spun ca le plac manelele,stand totusi in banca lor,insa sunt putine persoane de acest fel. Majoritatea cocalarilor sau pitipoancelor remarcandu-se prin comportamnetul pervers,vor mereu sa le faca rau alora fie prin 'muzica' data la maxim din masini si asa mai departe,bineinteles cu scopul de a zice' Eu sunt cel mai tare din parcare, toti vecinii trebuie sa auda ca eu sunt boss'ul '. Spune-mi si mie aceste persoane, desigur si cantaretii de manele ce dovada de cultura dau ei prin aceste fapte? Sau cand la tv e plin de ei pentru tot felul de porcarii de emisiuni in care se lauda cu masinilie, casele si imbracamintea de prost gust, asta nu e ceva cu care sa te lauzi de aici clar reiese ca sunt priviti cu anumiti ochi de populatia intreaga la minte si nu castiga stima oamenilor culti.Inteligenta nu se dovedeste prin bani furati si lauda cu chiciurile pe care le deti, e normal sa starneasca rasul si sa zicem ca sunt inculti.Desigur populatia naiva este atrasa de astfel de 'personailtati' nestiind sa aprecieze arta si bunul gust.
Imi pare rau sa te dezamagesc dar manelele, la fel ca orice alt gen de muzica, influenteaza viata.Probabil esti incepatoare cu manelele si inca nu iti dai seama dar mai vorbim peste cativa ani.Cu timpul o sa observi cum iti influenteaza mentalitatea, comportamentul si gramatica.
Dar uite mi-ai dat deja un exemplu concret, cuvantul "misto" pe care chiar tu l-ai folosit. Daca aruncam o privire in DEX misto = (foarte) bun/frumos, provine din tiganescul mišto.
Ei? Influenteaza sau nu muzica pe care o asculti?
Sincer nu am intalnit nici un om inteligent care sa asculte manele.Decat sa le ascult mai bine au pe cineva cum zgarie o tabla.
Aș înțelege nimic, nu-mi pasă ce ai crede tu despre mine, mai ales că nu mă vei cunoaște niciodată.Nu mă băga în oală cu cei ce ascultă dubstep.
Ba da, chiar asta e, gusturile se discută.
Suntem diferiti, nu putem fi toti la fel. Si de asta gusturile nu se discuta, in niciun caz.
Tocmai asta e, nu te cunsc, n-am niciun motiv sa-ti spun ca esti un gunoi. Nici tu nu-l cunosti pe X care asculta manele incat sa-i spui ca e un gunoi.
Eu,adică eu! Nu am zis niciodată că e un gunoi, am zis că manelele sunt de rahat.Nu îmi băga cuvinte în gură.
Vorbeam la modul general, n-am vrut sa ma refer strict la tine. M-am exprimat eu gresit, scuze.
Si ce daca provine din tiganescul mišto? Toti tinerii folosesc cuvantu asta si nu cred ca toata lumea o invatat cuvantu ala ascultand o anumita melodie...
Nu,nu influenteaza.chiar daca asculti manele asculti si alt gen de muzica. poate pe tine te influenteza muzica dar pe mine nu.nu sunt incepatoare cu acest gen dar pe langa asta mai ascult si altele.nu conteza ce muzica asculti conteaza ce persoana esti.si cuvantul misto il vorbesc toti copii in loc de frumos zic misto mare chestie daca provine din limba tiganeasca care e treba? n-au legatura cu o manea anume.si gramatica nu ti-o afecteza pentru ca n-au un limbaj asa de...ei au mesajele lor.pana la urma asta e fiecare cu gustu lui.nu putem fi toti la fel
Urasc haterii astia, fiecare asculta ce-i place, cine sunteti voi sa judecati jitelor?
Când vorbești cu mine nu te exprimi la modul general, o zi bună.
Ma daca cineva vrea sa asculte manele nu-mi pasa! E decizia lui, lui ii plac manelele mie-mi place de exemplu dubstepul! Fiecare poate alege caci este decizia lui, sincer pe mine ma doare undeva daca cineva zice:"Uite ala asculta piesa aia de ca***...Ce pr***...".
"e gresit sa spui ca toti sunt analfabeti eu nu sunt invat foarte bine"
E doar o parte din comentariul tau.Ti se pare scris corect?