Garanţia nu te ajută în situaţii de "nu sună bine". Dacă te uiţi în certificatul de garanţie, o să vezi că îţi schimbă chitara, doar în situatii de fisuri ale lemnului, defecte din fabrică, imperfecţiuni...etc.
1. Poate nu este acordată bine. Dacă ai un microfon pentru pc, downmloadează ApTuner de pe site-ul lor, şi ţi-o acordează perfect.
2. Poate nu apeşi tu destul de tare. La acustică, dacă are şi corzile ceva mai dure, trebuie să apeşi destul de tare ca să obţii nota corectă, altfel se aude prost.
3. Verifică dacă gâtul are forma corectă. PRoblema se poate datora gâtului strâmb,iar coarda să atingă şi celelalte freturi când apesi o tastă. Îl poţi fixa cu un imbus (de obicei ăsta vine cu chitara),în tija specială de la capătul gâtului,dar este de preferat să nu umbli acolo,dacă nu i mai făcut niciodată asta. Totuşi, dacă observi că gâtul nu are poziţia corectă, trebuie să dai jos sau să slăbeşti foarte mult corzile, după care să învârţi atât cât trebuie, şi să laşi chitara minim 12 ore aşa, cu corzile slăbite, să aibă efectul dorit.
4. Poate este coarda de vină. Dacă se aude la două corzi, e puţin probabil să fie din cauza lor, dar totuşi verifică corzile cele două, să nu aibă fisuri, sau să fie ciupite.
Ok am zis si mai sus. Cant la chitara de 3 ani.Nu este prima mea chitara.
1.Este acordata cu tunner. Tunnerul l-am comparat cu alt tunner integrat in cutia de rezonanta a unei chitari electro-acustice.
2.Nici nu se pune problema de apasat. Iti multumesc ca ai scris atata cu ideea de a ma ajuta.Dar am descoperit chiar in seara asta ca puntea este partial dezplita de cutia de rezonanta. Eu chitara nu am fortat-o prea tare.Am cumparat-o doar ca mi s-a parut ca suna genial in magazin.Nu am cantat mult la ea doar de distractie cateodata seara.
Şi eu am o chitară acustică cu defect din fabrică,trebuie să apăs mult prea tare pe corzi, sa nu sune urât.
În magazin toate sună bine.
Nu toate chitările suna bine, mai ales ăstea acustice, pot falsa urât dacă nu-s lucrate bine.
Din tot ce mi-ai spus tu, deduc că problema ar fi la gât. Dă-mi mai multe detalii.