Culmea, eu inca ma consider un incepator, si am renuntat de mult sa mai invat melodii, mai invat rareori una care-mi place foarte mult, si culmea, n-am nicio chitara care sa depaseasca 1500 lei... Am avut mult timp un buget de aproximativ 800E doar pentru o chitara, care sa-mi placa extrem de mult, dar am ajuns la concluzia ca nu are rost, chiar daca as da orice pe un esp eclipse mh350 sau un gibson, ar fi tot aceeasi mancare de pesti, in mainile mele, si pe acelasi amplificator. Ma bucur ca vrei ceva cu adevarat bun, nu fa ca mine, mai intai iei o chitara de 600 lei, dupa una de 1000, dupa una de 2000 etc. Gresesti enorm daca tu crezi ca sunetul lui Slash vine de la chitara. E adevarat ca-i da anumite particularitati sunetului lui, dar sunetul lui Slash vine de la marshall-urile lui, JCM800 si JCM 2555SL. Ma rog, are sunetul asta deoarece canta mereu cu lampile incalzite la maxim, lucru care-mi place si mie sa-l fac, satureaza intr-un mod placut sunetul. Daca tot vrei sa-ti schimbi chitara, si vrei ceva care sa se diferentieze, eu as merge pe un fender cu single coil-uri, probabil o sa-mi sara toata lumea in cap, dar ascultati iron maiden sa vedeti cat de bine suna un stratocaster si pe metal. Acum depinde de gusturi, pentru ce cant eu, as lua ceva cu doze active, dar n-au nici pe departe un sunet unic, toate chitarele cu emg 81 85 (un exemplu), suna identic. Cel mai bun sfat pe care l-am primit cand cautam chitara a fost "alege cu inima, ceva care sa te faca sa canti mereu".
Cred ca sa ma duc la magazinele astea de chitari din Bucuresti o sa cer fender stratocaster si gibson, o sa probez mai multe exemplare si in functie de care este mai comoda, pe aia o sa o aleg.Eu am nevoie de o chitara foarte comoda din primul rand ca am trupa si trebuie sa cant pe scena iar acea emotie care o ai pe scena nu prea da bine cu degetele care tremura si cu un gat foarte rigid mai ales la lead chitarist.Iar faza cu slash. Daca tot zici ca sunetul lui vine din ampurile alea, atunci pe disc cand chitara intra in pedalboard si din pedal board in interfatta audio care se duce in mixer unde este inregistrata.Nu vad niciun amp in procesul de mai sus.Cred ca se datoreaza faptului ca Gibson Les Paul Singature Slash este facuta dintr-o bucata deoarece este un Custom, este mai plin in interior decat un Gibson Les Paul Traditional care la randul lui este tot mai plin decat cel Standard si vorbim si de acele doze speciale semnate tot de el deoarece am auzit ca chitara lui din 87 cu care a inreg melodiile dupa albumul Appetite For Destruction nu a fost un Gibson original, a fost o replica facuta handmade.Si care ca este vorba si de configuratia lui.De pedalboardul lui deoarece am vazut ca sunt si pe piata inspe mii de pedale care ii poarta semnatura Distors Slash, Delay Slash, Sustain Slash etc.Cat despre Iron Maiden, da poti canta si metal pe stratocaster, dar cat de metal ar fi tot sunetul fender ramane cald si cu o intensitate scazuta.Asta se datoreaza dozelor singlecoil cat si masivitatea corpului foarte redusa.Am cantat pe Fender Stratocaster si am observat ca este cea mai usoara chitara la care am cantat.Gibson pe de alta parte este cunoscut pentru chitarile lor grele care sunt pline in interior si care da un plus foarte mare de intensitate, de sustain iar in combinatie cu acele doze si cu mai multi factori ai chitarii(nu stau sa ii enumar pe toti dar sunetul unei chtiari tine chiar si de finisaj) da acel sunet de Gibson.
Ancuta5678 întreabă: