| RockOrNothin a întrebat:

Hey. Întrebare adresată rockerilor în general

Am găsit mai multe întrebări stupide gen
"Asculți x metal sau y metal? dati-mi niste trupe. Rockerilor, nu vă băgați, rock-ul nu e metal"

Vine întrebarea: Metalul nu e sub-gen al rock-ului?
Adică, eu știam că metal-ul este sub-gen sau "frate" cu hard rock-ul, care la rândul său este sub-gen al rock-ului. Înțelegeți, nu?
Dacă greșesc, vă dau voie să mă contraziceți (înjurați-mă, dar pe bune că m-am pierdut!).

Merci! Și dacă nu înțelegeți întrebarea, o adresez altfel!
Pașteți fericiți, dar nu pe iarba mea!

2 răspunsuri:
| RockNbeer a răspuns:

Ramane la latitudinea fiecaruia sa creada ce vrea.
In primul rand ar trebui sa definim rock-ul, sa cadem toti la un consens.
Eu consider ca rock-ul este cel mai dezinhibat si mai liber mod de a-ti exprima creativitatea muzicala.Asta-i parerea mea, insa mai sunt si altii care sunt de parere ca pentru a face parte din respectivu' gen de muzica trebuie sa respecti niste "idei", ceea ce si asta este corect, insa a 2 a varianta iti limiteaza granitele creativitati, spun eu...
Dac-ar fi sa analizam dupa al 2 lea principiu,se poate spune ca metal-ul de astazi ii un gen detasat de metal-ul clasic,ala care avea influente din hard rock.
Deci, in final as putea spune ca ambele variante is corecte.
Dupa parerea mea, nu exista metal, exista doar un singur gen care se defineste prin creativitate si dezinhibare, pastrand caracteristicile de baza care-i demonstreaza apartenenta la gen(distorsia, vocile inalte...etc),insa nu ar trebui considerate chestii elementare ce nu pot fi schimbate.