Da, ascult cu mare placere Nessum dorma canatata de Carreras, Domingo, Pavarotti; muzica de Puccini; de G, Enescu-Balada pentru.vioara; M. Nicolesco - Batterfly; Schumann; F.Chopin; Vivaldi -Anotimpurile etc...
Da imi place... nu am un compozitor anume, dar imi plac foarte mult piesele ce au la baza pianul
Si mie imi place muzica clasica, insa nu o ascult, preferand alte genuri muzicale... dar in clasele 1-4 ascultam mereu pentru ca invatatoarea mea era fascinata de ea si nu aveam ce face
Ah... daaaa. Ascult aproape numai muzica clasica. In masina, cel putim, aveam CD-uri cu muzica clasica si, la drum lung, era un adevarat regal. Si, slava domnului, ca am reusit sa-i insuflu si lu' ala micu' dragostea pentru muzica adevarata. Cu alte cuvinte, am scapat lumea de (inca) un manelist.
Salut! Sunt anumite piese care le ador. Din punctul meu de vedere, eu consider ca, orcarui om ar trebui sa-i placa acest gen muzical, deoarece se stie foarte bine ca dezvolta intelectul, mai ales pe cel al celor mici, care sunt in formare. Numai bine
Muzica simfonica dezvolta in gradul cel mai inalt creativitatea, de aceea in majoritatea atelierelor de pictura exista si aparatura pentru auditii.
Da si mie imi place :-P mai ales amadeus-the piano http://www.youtube.com/watch?v=Ls3q1E5ZE6k&feature=related
Sincer, nu ascult.si nici nu prea ma pasioneazá.
Probabil ca la mine avand creierul plat, minunatele note ce ies din pian.imi intra pe o ureche si imi iese pe alta.
Sau sunt prea infectat de biturile hip hop.
Daaaa Am mai multe CD-uri cu Puccini, Paganini, Liszt Ferenc, Tchaikovsky, Wagner, Chopin. Deci in general cei romantici E linistitor pentru mine, pur si simplu nu ma mai gandesc la nimica si ma relaxez total.
Ai ascultat liszt valled`obermann, scriabin etude op.8 no. 12, sau la campanella tot de liszt, sau eroica un studiu tot de liszt, sau sa nu mai vorbesc de preludiile si fugiile de bach care toate la un loc formeaza un "caiet" denumit clavecinul bine temperat.sa nu mai vorbesc de grieg concertul in re major. bine toate piesele ce le-am scirs mai sus sunt pentru pian, beethoven patetica, waldstein, apasionata, astea sunt sonate cele mai importante sa zic asa, mai e chopin niste studii superbe, si balade la fel de placute, mai e si brahms, debussy nu cred le place la multi pentr ca a scirs in perioada impresionismului, si e cam greu de inteleg pentru publicul larg, daca nu ai ascultat melodiile de mai sus fa-o cu siguranta au sa-ti placa! mi-am adus aminte de Samuel Barber - Adagio for Strings, op.11 ascult`o pe youtube e superba!