Orice muzică te influenţează, DACĂ O LAŞI.
În perioada adolescenţei, tinerii tind să se alăture unei subculturi anume (o fi nume pompos, poţi să-i spui cârd sau turmă dacă vrei). Fiecare cu cei place. În general aceste mici grupuleţe se formează în jurul unui anume gen de muzică, care va avea o mai mare sau mai mică influenţă asupra celor ce fac parte din acel grup.
Muzica rock are, cred, cea mai adâncă şi, totodată, vizibilă influenţă (la unii indivizi nu, din contră, nici nu se observă, dacă sunt genul de persoane care nu lasă comportamentul sau înfăţişarea lor să exprime informaţii despre grupul din care face parte). Rockul te influenţează în general să te îmbraci într-un anume fel, să te comporţi într-un anume fel. Multora li se deschide mintea şi încep să privească viaţa într-un mod mai deschis (dacă şi numai dacă muzica asta le "intră în sânge, până la neuroni", fie vorba), posibil pesimist, dar încep să-i accepte şi să-i tolereze mai uşor pe cei din jurul lor (fie ei din grupul lor "muzical", sau nu). Dar, în schimb, dacă asta aduce benificii adaptabilităţii cuiva, mulţi devin rasişti, atei, xenofobi (sau din contră, încep să-şi urască propria ţară), şovini; automat discriminatori (împotriva celor din alte grupuri, împotriva homosexualilor, etc). Cum noi trăim într-o ţară unde nu avem extrem de multe minorităţi, aceştia tolerează într-un mod acceptabil minoritarii (adică pur şi simplu îi evită, nu fac scandaluri).
Asta până acum a fost un portret mai nasol, să zic aşa.
Dar rockerii, punkerii sau metaliştii, (şi aici mă refer la cei ce ascultă acest stil de muzică, "de-o viaţă", care sunt familiarizaţi şi cu cele mai obscure subgenuri ale rockului şi care ştiu cum se defineşte un rocker; lucru care NU se face NUMAI prin ascultarea unei anume trupe), sunt unele din cele mai deschise persoane, firi în general artistice sau filozofice, se pricep bine la muzică, arte, literatură (poate chiar au un job în această sferă de activităţi); au o minte deschisă şi acceptă uşor noutăţile, sunt prietenoşi, umanişti, comunicativi şi au, în general, propriul fel, mai cuminte sau mai "dirty", de a se distra. Bineînţeles, fiecare "familie", are şi "oi negre". Mulţi se droghează, se mutilează, se sinucid chiar (mai mult cazuri izolate). Să-mi adaug o părere personală aici: unele subgenuri, cum ar fi gothic metal, depressive black metal, şamd, au un caracter introvertit şi vorbesc despre dureri sufleteşti şi psihice, ceea ce conferă un mediu prielnic de dezvoltare a suferinţei unei persoane care a mai avut traume în viaţă (gen viol, alte sinucideri în familie, şocul unui divorţ sau a unui deces, etc). Mulţi se regăsesc în versuri şi par bolnavi psihic, chiar dacă pe ei această muzică îi ajută, practic să supravieţuiască, când au impresia că nimeni nu-i ascultă (aici nu mă refer la emo-kids; aia e altă mâncare de peşte).
Astea ar fi nişte trăsături generale. Nu este obligatoriu ca orice rocker (când spun rocker mă refer automat la o persoană care ascult rock şi care este influenţată de această muzică, de-a binelea) să fie aşa. Unii pot să se îmbrace colorat, unii pot fii religioşi (căci există, spre surprinderea necunoscătorilor, şi subgenuri "creştine"), unii pot fii buni sportivi, olimpici la matematică, la biologie, la orice altceva de care nu am amintit mai sus. Fiecare individ e diferit, în fond, şi această regulă funcţionează la toţi, nu doar la rockeri. Şi ei sunt diverşi, poate chiar mai diverşi ca oricare alţi tineri ce fac parte din alte grupuri. Şi să nu vorbim de cei bătrâni, care în ochii multora par nişte nebuni că şi la vârste de 50 de ani, au părul lung, au geacă de piele, merg la concerte, etc.
După ce o persoană se lasă "dusă de val" de influenţa rockului, acesta devine treptat un stil de viaţă; şi personal cred că nu ar trebui schimbat niciodată. După ce devine un stil de viaţă al unei persoane, nu se mai vorbeşte de rocker, se vorbeşte de un gothic, de un punker, un blacker, un orice altceva (asta deja depinde de ce a ales acea persoană ca subgen favorit).
Later edit: Cea mai proastă chestie posibilă este să crezi că te influenţează pe plan religios şi te "împinge în braţele Satanei". Yeah sure, pigs are flying all around. Te împinge, din nou, dacă vrei tu să accepţi acel fel de gândire. Dar nu e obligatoriu. E un principiu greşit, gândit de zeci de ani de cei care vroiau să-i îndepărteze pe oameni de această muzică.
Şi da, are efecte extraordinare asupra psihicului. Nu degeaba se zice "sex, drugs and rock'n'roll". Toate trei activează acelaşi centru în creier, şi te face să te simţi pe un norişor când asculţi o melodie favorită.
Sunt 100% de acord cu Sinien, merita funda, as mai zice si eu ceva dar as repeta ce a zis si el si...nu ar fi bine
Ma linisteste. Intr-un fel sau altul. Dar cum aici nu este vorba de mine, voi vorbi la modul general. Daca nu ai inclinare spre muzica buna, s-ar putea sa n-o poti suporta. Desi multi considera ca e "muzica diavolului si e pentru satanisti", NU este adevarat, frate, e doar muzica. Satanist poate fi si un boschetar, adica, pana mea, nu are legatura cu muzica. In fine, cert e ca muzica rock a avut o influenta atat pozitiva cat si negativa asupra ascultatorilor de muzica, dar de cele mai multe ori cea negativa a fost asupra celora care nu au vrut sa accepte ceva nou si original.
Din multitudinea genurilor de artă existente, muzica este una dintre cele mai apropiate sufletului omenesc, ea însoţindu-ne pe bună dreptate, pe parcursul întregii vieţi. De la momentul apariţiei, şi pînă astăzi, cale de milenii, muzica se include ca element inerent în viaţa societăţii, în conştiinţa şi natura omului. Alături de alte descoperiri ea a devenit un mare fenomen al lumii, acompaniind istoria civilizaţiei umane în perioadele de mari avînturi, precum şi în cele de declin.
Prin urmare, ar fi greu să ne imaginăm pe cineva, că s-ar putea lipsi totalmente de muzică în viaţa sa. Aflîndu-se în fiecare din noi ea acţionează ca unul din remediile cele mai importante în serviciul corpului şi sufletului nostru.
Fără îndoială, muzica are influenţă asupra individului, ritmul şi armonia, ocolind filtrele logice şi analitice ale minţii, îşi croiesc drum spre comorile ascunse ale sufletului, stabilind contact direct cu sentimentele profunde din adîncul memoriei şi imaginaţiei. Pe de altă parte pragmatismul exagerat şi tendinţele tehnocratice ale lumii moderne duc, într-o oarecare măsură la diminuarea importanţei, dezvoltării personalităţii prin intermediul artelor frumoase, una dintre care este şi muzica. În prezent se observă o creştere preponderentă a elementului raţional pur, dominaţia materialului asupra spiritualului, a cunoştinţelor asupra sentimentelor. Aceste metamorfoze pot avea consecinţe uşor de imaginat - dezechilibrarea psihicului uman, ponderea armoniei între Ratio şi Emotiv, între calcul şi sentiment, între agerimea minţii şi bunătatea sufletului.
Actualmente există numeroase cercetări consacrate studierii influenţei muzicii asupra personalităţii, care constată efectele pozitive ale acesteea asupra diferitor funcţii şi stări ale organismului, ca de exemplu: influenţa muzicii asupra funcţiilor aparatului circulator; efectele de diminuare a oboselei fizice şi psihice; acţiunea muzicii ca medicament la bolnavii psihici; ca mijloc de optimizare a procesului de muncă în diferite ramuri ale sferei de producţie; efectul stimulativ asupra tuturor elementelor pozitive ale individului: iniţiativă, imaginaţie, creativitate, voinţă, perseverenţă, memorie, inteligenţă, încredere în sine, relaţii comunicative etc.
Dar, energia sunetului, fiind neutră din punct de vedere moral, poate fi folosită pentru a influenţa nu numai în bine ci şi nociv. Aici avem în vedere mare diversitate a genurilor de muzică contemporană: rock, hard-rock, pop, răp, techno etc - industria muzicii devenind astăzi o afacere cu profit de miliarde - cercetările demonstrînd, însă efectele negative ale acestora asupra moralei, afectivităţii şi spiritualităţii, fapt ce determină comportamentul violent antisocial, dar şi asupra sănătăţii fizice - a analizatorilor (în primul rînd cel auditiv) şi organelor interne.
Iată de ce este foarte important să avem un punct de vedere echilibrat cu privire la muzica ascultată şi să acordăm o mare atenţie selectării acesteea.
În lucrarea dată ne-am propus să strudiem, în special, influenţa pe care o are muzica asupra sferei afectiv-cognitive a copiilor de vîrstă şcolară mică. Astfel, în primul capitol vom încerca să facem o analiză a fenomenului muzicii şi a dimensiunilor psihologice ale acestuia; să determinăm care este impactul psihologic al diferitor genuri de muzică; să evidenţiem mecanismele influnţei muzicii asupra individului supus audiţiilor muzicale.
În capitolul al doilea ne propunem să efectuăm un studiu experimental pentru a determina cum şi în ce mod audierea sistematică a muzicii influenţează viaţa psihică a şcolarului de vîrstă mică. Deci, factorul experimental presupune audierea unor programe muzicale, special selectate, în mod sistematic, în condiţiile unei clase de elevi.
Ipotezele, ce urmează a fi confirmate sau infirmate prin acest studiu sunt următoarele:
1. Muzica influenţează pozitiv sfera afectiv-cognitivă a şcolarilor mici;
2. Modificările din sfera afectivă, determinate de audiţiile muzicale produc modificări în sfera cognitivă a elevilor de vîrstă mică.
Pentru aceasta trebuie de determinat mai întîi care sunt efectele muzicii asupra sferei afective a elevului mic; de determinat dacă modificările din domeniul afectiv cauzate de audiţiile muzicale produc modificări în sfera cognitivă; de stabilit semnificaţia din punct de vedere statistic a schimbărilor eventual produse.
Realizarea obiectivelor înaintate, şi prin urmare confirmarea ipotezelor cercetării, ne vor permite să demonstrăm, că audierea sistematică a muzicii "calitative", în condiţiile şcolii, dar nu numai, poate contribui la sporirea capacităţii de învăţare a elev...
Rockerii si muzica rock au fost intotdeauna vazuti ca fiind ''altfel'', iar influenta muzicala a genurilor de rock pe care au raspandit-o cu timpul, formand un public numeros, a facut ca societatea sa aduca numeroase critici adeptilor acestui stil de muzica.Ca orice fenomen complex,nu doar muzical dar si social,acesta se afla mereu in atentia opiniei publice,generand reactii in ambele sensuri,atat pozitive cat si negative
La un moment dat, rockerii au devenit impartiti, atat intre ei cat si in ochii societatii.Rockerii din ''generatia veche''–cei care au apucat perioada de maxima extindere a muzicii rock,cei care au ascultat pe rand toate genurile nascute intre timp si cei din ''generatia noua'–public tinta a unei muzici catalogata mai des drept ''comerciala'' si difuzata de mijloacele media.
In conceptia actuala,pe langa vechile opinii deja sudate si inca controversate,rockerul de azi se vrea a fi vazut si cult,interesat de carti,istorie si mitologie,tolerant si blamand viciile tocmai datorita influentei muzicale,textelor si imaginii in general pozitive ale unor trupe(membrii unor formatii cu o viata obisnuita,cu familie, cariera.). Prin amploarea si durata sa ca fenomen social, muzica rock a devenit o moda mereu la moda.In fond, muzica ne influenteaza viata zi de zi.
Muzica te influenteaza daca o lasi tu ca si hipnoza...
vorbim de oameni cat de cat normali, nu de catastrofele astea cu psihicu pe bigudiurisi a limita muzica"influentabila"doar la rock mi se pare deja stupid. Exista criminali celebri care nu ascultau decat muzica clasica.si precis sunt unii "manipulati"de muzica popularadaca cineva crede ca ala s-a sinucis pentru ca Marilyn Manson i-a transmis lui personal printr-o melodie sa o faca, atunci.
Militaru avea probleme upstairs si probabil muzica lui MM se"asorta"cu regimul lui psihic.Dar de aici si pana a spune ca l-a impins la sinucidere mai e.
Exista tendinta de a incrimina cam toate genurile de muzica.si a le face vinovate de gesturile disperate ale looserilor.Come on... sa ne bucuram ca se sinucid fara a lua cativa vecini cu ei
ma duc sa dau drumu la niste muzica...Indiana e voie? Ca si asa nu inteleg nimic din limba asta ca sa ma poata influenta
Exact asa cum a zis si mardeamor (apropo stiu ca nu tu ai scris asta, am gasit acelasi raspuns si pe alt site de intrebari), muzica rock tot timpul a fost vazuta altfel decat asa cum este ea. Eu cand ascult muzica rock ma linistesc, mi se pare armonioasa si nici de cum asa cum altii spun ca este.
Tor pe TPU am auzit : cui nu-i place muzica rock, e clar ca nu a ascultat-o nici odata.
http://www.youtube.com/watch?v=iEwCDJTiF-I
Te referi la mine sau la Mardeamor? apropo stiu ca nu tu ai scris asta...
Depinde.
daca estio fire sensibila si asculti dinalea rock sentimentale sh dure are o influenta mare. daca e doar un stil de mzica ca s celelalte nu e nmk.NU ASCULTA LA DISPERARE!
Din pacate are o influenta rea asupra vietatilor.se mai numeste si muzica diavolului si are niste semne sataniste
Muzica rock este ca apa.Nu poti trai fara ea.Influenta ei? Nu stiu exact.Cred ca asa cum din unele genuri FOARTE promovate in Romania se nasc pitipoance, cocalari, inculti si alte chestii muzica rock este total opusul.
Aduce stare de bine, de adrenalina (in comparatie cu manele care duce stare de depresie si sinucideri)
Eu cred ca nici una :p
Ascult rock de foarte mult timp si nu m`am schimbat in nici un fel
Influente zici? In prim plan acest tip/gen whatever, trebuie inteles, nu poti sa fi retard si sa asculti rock therefore, rockul are o influente destul de mare zic eu asuprea psihicului.In general rockul/metalul, are tendinta de exteriorizare, ascultatorii acestui gen sunt mai dezvoltati pe plan psihic decat hip-hoperii, poperii si "lichelile" muzicii, manelarii.
Dupa cum am zis, trebuiesa ai minte.Si sa gandesti, in rock, nimic nu e cea ce pare, doar cateva piese sunt evidente.Metaforele si comparatiile predomina, la fel si ritmul.Rockul este arta,arta patrunde adanc in sufletul celor care'l asculta. Exceptand black metalul si toate celelalte subgenuri aparute care promoveaza pe dracu,rockul este ca o mare, plina de valuri, cand esti trist, e calma, cand esti nervos, agresiv este agitata.Pe plan emotional, rockul joaca un rol important in mintea ascultatorului.
De asemenea ritmul poate fi de genul speed-metal si de fapt sa transmita o idee de depresivitate, nu neaparat agresiune.
Din punct de vedere vestimentar, chestia cu "rockerii se imbraca in negru si la 40 de grade", eu o consider o tampenie.Rockul nu te impinge neaparat sa porti tricouri negre cu numele trupelor,pantaloni de pile,ci mai degraba,aduci un omagiu trupei pe care o asculti, pentru ca te reprezinta, desii unii se imbraca asa doar ca sa faca impresie.
Acel gen de adolescenti se inlud in categoria Scene-Kids, ca si emo-kids, o tampenie.
Sper ca iti este de folos.
PS: imi cer scuze pentru greseli de exprimare, orografie etc.Sunt cam obosit.
Depinde de caracterul omului Sunt anumiti rockeri care se manifesta violent si rockeri linistiti carora nu le pasa de nimic si sufera/bucura in tacere
Tatato întreabă:
Răzvănel12369 întreabă: