Eu personal ascult şi muzică veche şi contemporană. Deseori se iau părţi din muzica veche şi se remixează, dar asta nu înseamnă copiat.
Muzica este o singură limbă, poţi forma mai multe propoziţii cu acelaşi cuvânt.
Aici e vorba mai mult de preferinţele fiecăruia.
Eu ascult și muzică nouă și veche dar trebuie să recunosc că cele mai bune melodii au fost scoase acum 30-50 de ani asta din punctul meu de vedere, nu că nu aș aprecia și stiluri noi apărute, melodii noi pe care le frecventez.
Par o moara stricata pentru ca ii promovez pe London Grammar dar asculta-i. Daca iti plac iti voi da alte exemple. :) Astept sa imi spui parerea ta.
https://www.youtube.com/watch?v=pkeDBwsIaZw
Cântă destul de bine.
Normal, si mie imi place muzica anilor 80-90-2000. Am un sentiment puternic de nostalgie cand gasesc o melodie pe care o ascultam cand eram mai mic asta fiind prin anii 90' si parca imi pare rau ca nu se mai face muzica de genul acelora.
E clișeul „ce e vechi e automat de calitate superioară" pe care îl înghit mulți. Sunt prea încuiați în credințele lor ca să descopere muzica bună actuală, dar cine-i condamnă? Fiecare ascultă ce-i place.
Muzica contemporana este de fapt muzica veche remixata; Nu toata, bineinteles; Mai este si muzica buna pe care nu stiu cata lume o asculta.
De exemplu, recent am vazut la TV cum cineva a macelarit melodia " English man in New York" a lui Sting. a remixat-o si a scos aproape toate strofele si... gata hitu'.
Mie nu mi se pare normala chestia asta.
Asta depinde si de genul de muzica pe care il asculti tu.Eu nu am aceasta problema, deoarece ascult muzica si contemporana, dar si din anii 80, 90 si uneori chiar si 70.
Majoritatea asculta muzica pop, care in ultimi ani a devenit din ce in ce mai oribila, avand versuri care parca sunt scrise de copii de clasa a cincea, mai pui un beat comercial, o bagi la radio de vreo 100 de ori ca sa le intre in cap ascultatorilor si gata hit-ul.
Eu ascult pop da necomercial si mi se pare de calitate. Frustrarea mea, daca ii pot zice asa, e ca oricand de buna ar fi muzica pe care o ascult ceilalti nu vor sa isi mareasca orizontul...
MickeyMouse69 întreabă: