| DianaDidi95 a întrebat:

Jessie J. ce-mi puteti spune despre ea? Va place muzica ei? Si vreau si parerea voastra despre ea in general.ca om, nu ca vedeta.happy
Funda celui mai sincer raspunshappy

4 răspunsuri:
| KottakFan a răspuns:

Imposibil de plasat in lumea vedetelor pop, la 22 de ani viitoarea vedeta nascuta Jessica Cornish are atat de multa incredere incat ai spune ca are peste 40 de ani. Pe punctul de a deveni o super vedeta, Jessie a obtinut totul pe cont propriu si in conditiile impuse de ea. Cantareata, compozitoare si super petrecareata, ea are capacitatea de a excela la toate capitolele.

Si a trebuit sa fie asa. ‘Uite ce e,’ spune ea inca de la inceput, ‘am avut un atac de cord acum trei ani. Am probleme cu inima. Am vazut moartea cu ochii, oamenii au stat la capataiul meu in spital si se gandeau ce se va intampla mai departe. Nu beau. Nu fumez. Nu pot sa ma ating de droguri. Nici macar cafeina nu pot sa suport. Trebuie sa fiu increzatoare. Pentru ca nu ma pot intoxica cu toate aceste lucruri pe care le folosesc tinerii normali pentru a fi increzatori. Cand sunt in studio cateodata ma gandesc ca nu am nevoie de terapie. Trebuie doar sa scriu o piesa tare.’ Atunci se intampla magia.

Alicia Keys pare sa fie de acord. Jessie, care este o compozitoare foarte determinata, a compus pentru Domnisoara Keys. Acreditarile sale internationale sunt impresionante pentru cineva atat de tanar. Cand a cantat in deschiderea concertului lui Cyndi Lauper la cererea expresa a cantaretei, aceasta a invitat-o pe Jessie pe scena pentru a canta impreauna Girls Just Wanna Have Fun. In acest an, Jessie a colaborat cu B.o.B pentru piesa ‘Price Tag’, care s-a bucurat de laudele lui Kylie Minogue si Paloma Faith.

Dar ce anume are Jessie de e atat de atractiva pentru aceste vedete consacrate? Jessie J este pur si simplu construita altfel decat celelalte vedete pop. Ea este cu un cap peste colegii ei de breasla, la propriu si la figurat. Cand auziti un ecou al jargonului de strada al lui Lilly Allen in versurile ei, va dati seama ca este o tipa originala, crescuta in Essex si invatata cu trucurile strazii. Cand auziti un cor in genul celor din piesele lui Beyonce trebuie sa va amintiti ca nu s-a bucurat de stilul de viata a fetelor petrecarete. Cand ascultati albumul ei de debut, Who You Are, v-ati putea gandi o secunda la Pink, dar imediat ce veti verifica coperta va veti aduce aminte ca ascultati ceva original.

Aceasta, doamnelor si domnilor, este Jessie J. Ea este propria ei creatie speciala.

‘Sunt cea mai normala persoana pe care o cunoasteti,’ spune Jessie, care recunoaste ca prima ei ambitie in viata a fost sa joace intr-un musical. ‘Tatal meu e mai cool decat me. La un moment dat punea D Train si Funkadelic in club. Nu voi minti despre asta.’ La 11 ani, Jessie a participat la auditiile pentru Whistle Down The Wind si a obtinut un rol pentru doi ani in West End. ‘Atunci a inceput totul,’ spune Jessie. ‘Poti sa fi platit sa faci asta? Super! Toata lumea imi spunea Brad Pitt pentru ca am cazut de pe scena intr-o seara. Cred ca Andrew Lloyd Weber si-a facut griji ca il voi da in judecata pentru asta. Dupa momentul cu pricina ne-am imprietenit.’
Jessie a semnat apoi cu casa de discuri Gut, dar aceasta a dat faliment la scurt timp dupa. ‘Cineva mi-a spus la telefon ca au dat faliment. Nici macar nu stiam ce inseamna ca o firma intra in lichidare. Cum adica, au fost transformati intr-o supa?’

Fata aceasta nu se teme sa o ia de la capat. ‘Imi place agitatia. Imi plac provocarile. Vreau doar sa reusesc.’ Si-a facut bagajele si a plecat in America cu ajutorul agentului ei de-atunci de la agentia William Morris si a petrecut trei saptamani la New York si trei in L.A. pentru a incerca sa se impuna acolo. ‘Am coborat din avion in LA, am sustinut un recital la Viper Rooms si doua zile mai tarziu aveam opt oferte in fata mea. LA Reid mi-a spus ca nu-i venea sa creada ca producatorii britanici nu m-au semnat.’

Astfel de lucruri i se intampla lui Jessie. Fara o casa de discuri, ea a fost aleasa sa cante in deschiderea concertelor lui Chris Brown din Europa dupa ce managerul acestuia a vazut-o pe YouTube. ‘Ma bucur ca a trebuit sa invat sa fac fata pe scena in felul asta, sa umplu o arena precum Wembley fara presa, recenzii, album scos sau vreo trupa care sa ma sustina. O astfel de experienta te intareste. Pe scena ma simt in elementul meu. Chiar daca sunt pe scena doar 20 de minute voi controla totul pentru ca acela e momentul meu.’
Jessie s-a folosit de era internetului ca si cum ar fi avut in dotare o pereche de role cu motoare cu jet atasate. O adevarata senzatie a internetului, ea a avut concerte cu casa inchisa si si-a facut o baza de fani online impresionanta. Un portal MySpace nou creat special pentru ea si un show online doar al ei, Dare Jessie, erau pe punctul de a fi lansate. In cadrul showului fanii puteau sa lanseze tot felul de provocari pentru ea, iar printre fanii ei faimosi s-au numarat Perez Hilton si Justin Timberlake.

In ultima zi a unei sesiuni de compus muzica in Hollywood, una din piesele scrise de Jessie alaturi de Dr Luke, Party in the USA, a ajuns sa fie cantat de Miley Cyrus. ‘Ca sa fiu sincera, piesa i se potrivea mai bine ei, era prea pop pentru mine. Versiunea pe care am scris-o si pe care am cantat-o era mult mai ironica.’
Cu un hit devenit numarul unu compus de ea si avand in vedere ca Alicia Keys vroia si ea o piesa compusa de Jessie, aceasta a descoperit ca era foarte cautata acasa in Anglia. ‘Si pentru ca am avut tot felul de contracte incepand de la 16 ani, aveam albumul perfect gata, era exact cum il vroiam eu.’

Piesa ‘Who You Are’ de pe albumul cu acelasi nme a fost compusa in aceeasi saptamana cu Party In The USA. In ceea ce priveste baladele impresionante si vocea iesita din comun, nu prea poti asculta o piesa mai buna. ‘O sunam pe mama si-i spuneam de tot felul de femei nebune pe care le-am intalnit in LA, care era atat de diferite de mine. In piesa asta spun totul, fara perdea. Eram foarte deprimata in ziua respectiva. Incercam sa-mi aduc aminte cine eram inainte de ajunge acolo si de a fi inconjurata de toate acele femei care erau imaginea perfecta a Hollywood-ului la suprafata. In ziua in care am intrat in studio pentru a compune piesa asta ma gandeam ca as vrea sa fiu in Essex si sa mananc o placinta si sa ma uit la un episod vechi din One Foot in The Grave. Versurile au venit de la sine. Era exact ceea ce vroiam sa spun despre mine atunci cand ma simteam atat de pierduta.’
Single-ul ei de debut in Marea Britanie, ‘Do IT Like A Dude’, care contine un remix din ‘Labirinth’, este un fix un hit de party. ‘Nu ma incadrez intr-un tipar. Cand am facut videoclipul pentru Do It Like A Dude vroiam sa fie ceea ce a iesit. L-am conceput ca o tipa ghetto. Fete care se apuca de penisurile lor imaginare? Care-i problea cu asta? Asa am vrut eu sa fie. Iar piesa e suficient de pop ca sa placa tuturor. Filmarea m-a facut sa ma simt ca si cum as fi fost in ziua casatoriei mele. A doua zi eram intr-un avion in drum spre New York pentru a lucra cu B.o.B si ma gandeam ‘oare asta chiar s-a intamplat ieri’?

Restul pieselor de pe albumul Who You Are par sa formeze albumul pop pe care toata lumea trebuie sa-l aiba in 2011. Mama Knows este o versiune moderna de big band doo wop. Iar in Nobody’s Perfect, Jessie se descrie aproape in totalitate.

Deschisa, sincera, cool si amuzanta. Nu a mai fost o alta vedeta pop ca Jessie J inaintea ei si probabil nici nu va mai fi alta in viitor. Jessie a spart tiparele cu muzica ei. ‘Oamenii ma intreaba cateodata cine s-a ocupat de stilul meu, cine mi-a scris piesele iar eu le spun ‘Eu ma ocup de tot!’Am personalitate. De-asta am inceput sa compun muzica in primul rand. Fiecare piesa de pe album este o poveste a vietii mele.

In ultimul paragraf scrie despre cum e ea kiss Funda? big grin

| oly1234 a răspuns:

Parerea mea este ca jesie j este o cantareata talentata, care are un stil personal care spre deosebire de alte vedete nu face scandal sau cine stie ce fite.

| babaliba a răspuns:

Pai uite ai aici aici tot ce vrei sa stii despre ea--> http://www.jessiejofficial.com/splash.htm,,,,,,,,,,sau aici http://en.wikipedia.org/wiki/Jessie_J

Hmm ce sa zic despre ea.e spontana, draguta [sa zicem], amuzanta [asa pare], canta fain imi place de ea

| NorinuKa a răspuns:

Nume real: Jessica Ellen Cornish
Data nasterii: 27 Martie 1988 (23 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Londra, Anglia
Status marital: necasatorit
Culoarea ochilor: Verzi
Culoarea parului: Negru
Hobby-uri: muzica
Site oficial: www.jessiejofficial.com
Jessica Ellen Cornish, nascuta la 27 martie 1988, cunoscuta sub numele de Jessie J, este o cantareata si compozitoare de origine britanica.
Jessica Ellen Cornish este o artista britanica de succes, care s-a facut mai intai remaracat ca si compozitor.A scris piese pentru artisti celebri.printyre care se numara si Chris Brown("I Need This") si co-autoare meaga hitului Party in The U.S.A(Miley Cyrus). Desi a inceput sa inregistreze pise de acum 6 ani de zile,materialul a fost gata abia in luna ianuarie a al acestiu an. Single-ul de debut "Du It Like A dude"(compus initial pentru Rihanna)si-a primit reactii pozitive din partea criticilor si a fanilor,ajungand pana pe pozitia a doua in topul UK Singles Charts,fiind surclasata de catre Grenade a lui Bruno Mars.Cel de-al doilea singgle Price Tag feat.B.o.B, a avut un impact si mia puternic asupra pietei europene, dar si a celei americane.A reusit sa stea 2 saptamani pe primul loc in topul UK Singles Charts,pozitie pe care a aterizat exact la relansare, fiind "invinsa" de prietena ei Adele cu piesa So, eone Like You.In statele Unite Price Tag a fost lansata pe data de 1 februarie, iar americanii au primit-o foarte bine.A intart direct pe pozitia 88 in topul Billboard Hot 100, dar urca in fiecare saptamana. Albumul de debut a lui Jessie J Who You Are trebuia sa fie lansat initial, pe data de 28 martie insa, datorita insistentei faniilor a fost lansat pe data de 6.Pe fatul ca este un artist talentat, probabil si personalitatea ei a cucerit inimiile fanilor. Jessie J a declarat ca are probleme cu inima de la varsta de 11 ani si nu vede de ar ascunde asta de fanii ei.Iar la 18 ani a suferit un infract minor care a speriat-o tare."In acel moment mi-am dat seana ca trebuie sa am foarete mare grija de mine si sanatatea mea.Nu beau alcool,nu fumez,nu fac nimic ce mi-ar putea face rau.Din cauza afectiunii de care sufar am avut,de curand,parte de un atac de panica.A trebui sa cand la un eveniment care se desfasura in intuneric si,pentru ca nu vedeam nimic,m-am panicat foarte rau!"De asemena, presa a facut specuatii in cea ce priveste orientarea ei sexuale, la care artista a dat urmatorul raspuns:"Sunt bisexuala si nu am negat asta nicio-data.Am iesit si cu baieti si cu fete.Nu vad nimic anormal in asta, asa ca voi(n.r.preasa)ar trebui sa treceti peste!"