Nirvana e partea depresivă și angsty, distorsionată a fenomenului Grunge, Alice in Chains e partea creativă (muzical vorbind) și heavy (îl avem pe motherfucking Layne, care, lângă Chris Cornell din Soundgarden, este printre cei mai buni vocaliști din gen).
Sunt atașat de amândouă, dar Nirvana a vorbit cel mai mult cu vocea mea de-a lungu' timpului.
Da.Pearl Jam, Soundgarden sau Stone Temple Pilots tot grunge sunt.Eu am pus Nirvana şi Alice In Chains ca să fie mai greu de ales.
Nirvana in nici un caz, nu il sufar pe Cobain, nici vocea si nici "talentul" chitaristic...inexistent.
Nu am ascultat mult Alice in Chains, dar tot mi se par mai profesionisti decat Nirvana.
Pearl Jam sunt preferati mei in materie de grunge
Mie Nirvana mi se par mult prea apreciaţi, cum am spus mai sus, dar nu zic ca nu îmi plac.
Şi Layne a murit, chiar în aceeaşi dată cu Kurt, şi nu i-a sărit nimeni in cap ca să zic aşa.
Şi mie imi plac Pearl Jam.
Asa este.
Am pus si o intrebare mai demult pe subiectul asta,si nu am primit nici un raspuns satisfacator,ce a avut asa special muzica celor de la Nirvana de au fost asa promovati,cand au existat n trupe mai bune,cu riffuri, versuri, solo-uri mult mai bune, oare sa fi fost vorba de noroc?
Fondatori genului in nici un caz nu sunt ei, nu cred ca am sa gasesc vreo data raspunsul care sa ma multumeasc
Posibil să fi fost vorba de noroc.Sincer nici eu nu ştiu de ce a prins aşa de mult la public, dar Nirvana cu siguranţă nu mi se pare cea mai buna trupă de grunge.
Nirvana. Practic, am crescut cu ea. Ador sentimentul pe care mi-l da, Kurt ma face sa ma simt mai putin ciudata... Sigur va veni cineva mai inteligent si va argumenta mai bine
Cea mai grea întrebare posibilă. Nirvana şi Alice In Chains sunt trupele mele preferate. Nu pot alege.
Problema e că atunci când ascult Nirvana, îmi spun : "Kurt e genial, iar Nirvana e cu siguranţă cea mai bună trupă grunge. " Mai târziu spun acelaşi lucru despre AIC.
Chiar nu pot să vin cu argumente destul de bune în acest caz, pentru că îmi plac prea mult ambele trupe. Nici nu merită asociate, sau comparate. Deşi sunt amândouă grunge, sunt prea diferite. Tocmai de aceea nu cred ca Nirvana a avut vreo influenţă în stilul AIC. Mai degrabă în stilul Mad Season.
http://youtu.be/yWCLw_xG7x4
Nirvana. Pentru vocea şi stilul lui Kurt (R.I.P) şi pentru tobe. Dar ambele sunt trupe foarte bune, care se numără prin preferatele (Nirvana pe locul 1 şi Alice in Chains undeva pe 4-5).
Alice, desi decizia e foarte grea. Stilurile vocale sunt geniale(mie cel putin imi plac foarte mult), ambii solisti au un super range, dar Layne si Jerry fac armonie vocala de cea mai inalta clasa in muzica rock, iar riff-urile lui Jerry sunt geniale(de ex in "Died"). Nirvana au luat-o putin inaintea lui alice in materie de stil(au fost mai grungy la inceput), dar nu prea-mi place bateria la ei.
Si, inca un motiv, Alice in Chains au reusit cumva sa ma faca sa le iubesc toata discografia si asta ar putea insemna :
1-au ei ceva special;
2-am fost subiectiva in raspunsul meu.
Îmi place cum ai argumentat.Alice In Chains mă atrag mai mult, mi se par mai buni.Şi Nirvana îmi plac, dar mi se par mult prea mediatizaţi, mai ales după moartea lui Kurt.
Toate piesele de la Nirvana imi plac, dar prea putine reusesc sa-mi dea fiori. Cand ascult AIC chiar sunt stimulata in fiecare moment. Si e normal sa pot argumenta atat de bine... ii cunosc pe Alice de-a fir a par. Ideea e ca probabilitatea e mai mare ca cineva sa fi intrat in contact cu Nirvana si de aceea raspunsurile arata asa.
Nirvana, plus ca alice in chains au fost inspirati de nirvana, is buni, da nirvana imi place mai mult
Liviu6763 întreabă: