| madvasile a întrebat:

Nu inteleg cum sta treaba cu gamele, de fapt nu stiu exact ce sunt gamele... Odata am vazut gatul chitarei cu taste si cu buline numai pe unele note (pe calculator, bineinteles), apoi un portativ cu opt note(octava) apoi un nene, mia ziss gama Re: RE MI FA# SOL LA SI DO#. Apoi am vazut niste taburi cu 15 note, cate 2-3 pe fiecare coarda. NU STIU CE SA MAI CRED! AJUTOR!

3 răspunsuri:
| Ea12345 a răspuns:

Dupa 8 ani de muzica, mi-am dat si eu seama, ca si tine, ca este mult mai grea decat matematica!

| notwhoyouthink a răspuns:

Daca te intereseaza muzica foarte mult poti incerca sa inveti Teoria Muzicii. Gama este una din primele lectii: Gama este formata dintr-o succesiune de 8 note (6 tonuri si 2 semitonuri in varianta naturala). Gamele pot fi Majore sau minore si sunt denumite dupa nota cu care gama incepe Do Major, Sol Major, La minor. Gamele au la cheie diferite alteratii in functie de gama care pot fi Diez sau bemol. Gamele sunt si in diferite variante: naturale, armonice sau melodice... in fine... pot continua insa iti recomand sa cauti un manual de teoria muzicii pentru incepatori