| Raresilk a întrebat:

Nu vi se pare ca industria muzicala e tot mai incarcata cu lucruri care nu isi au rostul? Parerea mea, si pana la urma, definitia muzicii e: Muzica este incantarea auzului. De ce se pune atata accent pe aspectul fizic al cantaretilor sau pe videoclipuri? Ca sa nu mai spun cat de repetitive si artificiale sunt videoclipurile... Masini, bani, destrabalare si femei. De ce nu este mai multa diversitate in indurstria muzicala?

6 răspunsuri:
| Deaad a răspuns:

Pentru ca "artistii" care produc muzica pentru prosti ii intereseaza doar banii.
Acum, e mult mai important ca artistul sa arate bine si sa fie implicat in cat mai multe scandaluri, muzica e practic pe locul 2.

Nu se mai pune pret pe emotie, pe dedicare si pe pasiune.
Se cheama mainstream si e un cancer.


Bineinteles, nu toate trupele mainstream sunt de proasta calitate.
Mai sunt si exceptii.
Dar,**** cere lumea,**** primeste.

| Katherine20 a răspuns:

Pentru că acum contează doar banii să iasă, nu are importanță că e o piesă la care se repetă de 10 ori aceleași 3 versuri(chiar și alea, nu exprima mai nimic)contează ca linia melodică să fie una bună de dansat în cluburi, videoclip cât mai extravagant.Din păcate, asta e ceea ce place majorității acum.Muzica ar trebui să fie un mod de a exprima sentimentele, să fie făcută din pasiune, emotie etc. care chiar să exprime ceva.Dar prea puțini sunt cei care chiar mai țin cont de asta.
Sad but true.

| Kanpeki a răspuns:

Cat timp suna bine piesa nu ma intereseaza cum e videoclipul.
Pana la urma un videoclip trebuie sa fie incantarea privirii, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceasta este realitatea secolului 21!

| TronCat a răspuns:

Din păcate acest lucru a pornit de la criticii muzicali ai Statelor Unite, care nu mai sunt la fel de independenți sau intransigenți pe când erau odată. Revista de critică muzicală "The Source" era cea mai veche de acest gen şi figura cea mai emblematică, însă asta s-a sfârşit când Benzino l-a discreditat pe Eminem în 2004. Source şi-a pierdut credibilitatea, iar XXL subapreciază mai mereu muzicienii.

Nici Billboard nu înseamnă mai mult, fiind doar un chart de popularitate şi artişti mainstream (Hot 200).

Din păcate, chiar şi Grammy-urile au pierdut încrederea, criticii muzicali nominalizând mereu doar pentru vizibilitatea unui artist şi nu pentru adevarata sa valoare. Un exemplu concludent? În 2013, albumul "The Heist" al lui Macklemore a fost premiat cu un Grammy la categoria "Best Rap Album", trecând peste "Good Kid, M.A.A.D City" al lui Kendrick Lamar.

Sigur, există şi critici care acorde atenție şi artiştilor necomerciali. Spre exemplu Metacritic.

| antonG a răspuns:

Observatia ta este foarte foarte buna, dar in acelasi timp restransa doar la genurile comerciale, promovate in media. Ai libertatea (ca sa nu spun ca ar fi bine, dar pana la urma nu e treaba mea sa dau sfaturi) sa renunti definitiv la respectivele genuri muzicale si sa descoperi altceva.

Atat in Romania cat mai ales in strainatate, inca se face destula muzica in care exista un sistem de valori mai apropiat de cel care te reprezinta (fie ca vorbim de versuri/mesaj, accentul pus pe virtuozitatea interpretilor, complexitatea / calitatea compozitiei muzicale etc.)

Sunt foarte multe chestii de valoare care merita ascultate, atat recente cat si mai vechi, de la unele rock si electronice pana la jazz si clasica / simfonica / opera. Si lista e mult mai lunga.

Nici macar nu e mare efort, YouTube-ul iti pune la dispozitie gratuit si legal o gramada de continut de calitate; iar daca "botii" vad ca te intereseaza continutul de calitate, iti sugereaza mai departe alt continut interesant. Daca esti din Bucuresti (nu stiu pentru alte orase), exista si posturi de radio de calitate, cu un repertoriu variat si foarte bun, atat din muzica romaneasca cat si internationala. Mai exista de asemenea, radiouri online foarte faine. Iar daca ai norocul sa ai printre cunoscutii mai in varsta ca tine oameni care se pricep cat de cat la muzica si au prins vremurile in care se facea muzica, au CD-uri, discuri, casete etc., astia sunt aur.