| TeoPT a întrebat:

Pe buna dreptate acum, care vi se pare ca merita sa se numeasca muzica adevarata? cea din anii 80, 90, inceputurile anilor 2000, muzica de suflet care este copiata de multi artisti ai prezentului, sau muzica prezentului, dominata de rap si starurile disney? Nu zic ca nu imi place Miley Cyrus sau Selena Gomez sau Jonas Brothers(pentru Jonas Brothers chiar am respect), au reusit sa se faca remarcati si faimosi si bravo lor, dar parca spritul muzicii adevarate tot din trecut vine. Voi ce credeti?

Si va rog, daca sunteti aici sa criticati, mai bine nu raspundeti! happy

Răspuns Câştigător
| Aero a răspuns:

Muzica adevarata nu vine doar din trecut! Exista si-n prezent! Sunt multi artisti exceptionali aparuti dupa 2000! Cu siguranta multi nu-i cunoasteti pentru. ca nu sunt mediatizati in Romania(land of choice)-->the choice is manele! Daca vorbiti doar de muzica ce DOAR se aude(promovata la radio, tv) prin Romania atunci va dau perfecta dreptate!
Din aceasta cauza eu n-ascult nici radio si nu urmaresc la TV muzica(MTV, Kiss TV, Music Channel etc.). Acea muzica realizata de DJ X, Inna, GuessWho, Puya, Edward Maya s. a/s. a. m. d. e o diaree muzicala. Sau melodii precum "Mamacita", "We Speak no americano"; nu stiu nici daca am scris bine numele acestor "melodii". Nici nu merita tinut minte! Acestea reprezinta pentru. mine prostia cuiva din cap exprimata in sunete. Tot niste manele, dar in engleza. Niste sunete primitive create de minti asemenea! Sunt si artisti buni in Romania, atat vechi, cat si noi, dar nu-s mediatizati! In fiecare zi ma gandesc ca de ce trebuia sa fiu eu prea incompatibil cu multi prieteni, colegi, care sub influenta spiritului de turma asculta aceste gaze de stomac, ca altfel le e teama ca-s vazuti fraieri de altii, cum ma las eu de asemenea vazut pentru. ca n-as asculta asa ceva nici daca ar fi ultima dorinta a bunicului care urmeaza sa plece pe lumea cealalta.
Daca ma contraziceti ca nu exista spirit de turma atunci e chiar mai grav ca lumea "simte" cu adevarat sa asculte asa ceva!

"Gusturile nu se discuta!". Asta e cea mai penibila scuza care o aud mereu. Aceasta zicala a fost raspandita cu un scop, acela de a preveni conflicte in anumite domenii, precum cel muzical. Pentru mine, gusturi exista doar la mancare, cu toate ca si-n dex nu gasiti doar sensul de a gusta cu limba, dar la muzica si filme tine cu siguranta si de cultura, educatie! Aceste "gusturi" se formeaza in continuu, toata viata. Mereu se educa. Nu prinzi un gust pana la 17 ani si toata viata aia vei asculta...nu se stie ce vei mai descoperi! Chiar si mancarea, cu timpul s-ar putea sa-ti placa altfel gatita sau cu totul alta mancare. Se spune ca lumea nu vede la fel frumosul, nu? Nici nu trebuie, nu e necesar! Dar in cazul mentionat anterior cu muzica ce se asculta in Romania, acest Frumos nu exista! In momentul de fata exista un mare comun(mai ales in cazul tineretului), acelasi "frumos" din pacate!
Credeti-ma...si eu ma rog sa gresesc, dar in cazul de fata greseala mea nu prea e evidenta!

10 răspunsuri:
| TeoPT explică:

@Elianna

la muzica, nu mai e vorba de gusturi, ci de cultura, anturaj, etc. parerea mea.

| Bacemi a răspuns:

Pentru mine muzica adevarata se termina odata cu anii 80, 90. Au fost cu adevarat ceva tentative de muzica si dupa. Cand vad muzica de la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000 vad ceva frumos. O muzica de tineri dar o muzica vie care pastra o legatura stransa cu trecutul. Erau melodii pe care le ascultai cu placere. Erau melodii pline de suflet. Simteai trairile cuiva si ti le insuseai. Exemple foarte bune pot fi considerate T-Short, 3Se si Asia. Dar ce auzim azi nu mai este muzica. Este parca un ritual tribalic, o incantatie pentru sex. Nu mai avem muzica. Muzica a murit. De fapt nu a murit. O pastram in suflet noi, iubitorii de muzica adevarata.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Depinde de varsta si gusturile fiecaruia! Este loc pentru toata lumea! Trebuie sa fim cu capul pe umeri si sa ne inchipuim ca muzica noastra preferata nu este neaparat capodopera lumii! Eu nu judec pe nimeni, indiferent ce muzica asculta! Este un proverb latin care spune "De gustibus non disputandum", adica gusturile nu se discuta!

| doar.pt.voi. a răspuns:

Manelele:X

| Alexandru a răspuns:

Muzica adevarata a inceput inca din anii 60' odata cu fenomenul The Beatles. A continuat apoi cu anii 70' mai exact cu aparitia celei mai prolifice formatii din istorie: ABBA. Si odata cu anii 70' muzica a luat un avant considerabil pana la sfarsitul anilor 90'. Odata cu inceputul mileniului 3 muzica a intrat in declin, rare fiind formatiile sau solistii care au scos melodii comparabile cu melodiile epocii de aur a muzicii.
Ar fi nedrept sa spunem care din aceste decenii a dat cele mai bune melodii si cele mai bune formatii.Ar fi o nedreptate, deoarece diferentele sunt atat de mici, poate chiar insezizabile pentru ca da: intre anii 60'-00' s-a facut MUZICA. Prioritatea era de a face publicul fericit, de a rasuna in discoteci muzica ta, ca formatie sau ca solist, de a lega ascultatorii amintiri de melodiile pe care le scoteai. Ce insemna atunci banul? Ce insemna marketingul, promovarea? Nimic.
Daca spui tinerilor de astazi ca asculti ABBA sau Alphaville, esti exclus din peisaj, facut prost si, eventual, trimis la plimbare. Dar ce conteaza atata timp cat tu simti ca sufletul iti tresalta cand auzi melodii ca " I want to break free" sau " Listen to your heart"?
Nu ar fi corect sa spunem ca o formatie este mai buna decat cealalta desi, cifrele o cam arata. Totusi, in calitate de ascultatori ai acestei muzici, noi ii pretuim pe toti in egala masura. Uitam de cifre si de statistici.In inima noastra ei sunt toti egali pentru ca ne-au facut sa visam, sa ne imaginam povesti de dragoste si de viata pe muzica lor.

Cinste lor, acestor mari artisti!
Cinste lor deoarece ca ei, din pacate, nu vor mai fi. Asteptam ca muzica sa reinvie dar, din pacate ea se stinge si apare cu totul altceva pe piata. Orice, numai MUZICA nu!

| Jadis a răspuns:

Pai stiu peste 10 melodii care sunt copiate de artistii prezentului de la unele melodii din anii 80, 90. Pai muzica adevarata este cea din anii 80, 90. Parintii mei zic ca aia era muzica calumea de pe vremuri nu astea din prezent. Eu ascult muzica prezentului (muzica HOUSE, nu alea de la miley sau selena). Dar tu ce parere ai? tongue

| GdX a răspuns:

Astistii pe care i-ai enumerat tu sunt niste pustani care au avut manageri buni ce i-au lansat. Iar muzica adevarata considera fiecare ce vrea, gusturile nu se discuta, fiecare asculta ce vrea si considera cum vrea muzica.

| riana36blue a răspuns:

Muzica adevarata e cea din anii 80.

| ♥ℓiαnα♥ a răspuns:

Depinde de melodii, sunt si acum unele melodii frumoase (desi nu prea ma refer la house-ul romanesc care este acum "la moda").
Imi plac si melodiile de prin '80, '90, 2000, o singura problema de o am e intrebarea "Cum s-a putut sa-mi placa Andre?" laughing. Cand eram mica imi placeau mult, dar daca ascult acum vreun cantec (lasa-ma papa la mare laughing) ma intreb de ce mi-au placut.
Oricum, sunt si multe melodii comerciale acum, foarte multe. Pe acelea nu le suport...

| zxcvbm a răspuns:

Muzica house este cea mai faina dar is unele si vechi care is faine dar in niciun caz manele