| KyraW a întrebat:

Pentru cine asculta rock : ce trupe/melodii va plac? De ce? AS vrea sa ma cultivez pe acest stil muzical (ascult rock de cand sunt mica dar tot nu stiu cum se invart rotile in aceasta industrie, cel putin, nu toate). Merci mult.

Răspuns Câştigător
| Crisis a răspuns:

Hei!
De la mai multi oameni am invatat un lucru, si acela e ca tu descoperi ce-ti place, nu trebuie sa-ti zica cineva ce sa asculti. Acum sa nu ma intelegi gresit, un punct de plecare trebuie sa ai si ma bucur ca ai intrebat de cateva trupe.
Stii si tu, depinde de ce stil iti place. Era mai usor sa fii zis ce fel de rock asculti acum, macar daca asculti rock clasic (Black Sabbath, Led Zeppelin, Beatles, etc.) sau metal (Metallica e cel mai bun exemplu).
Paaai... in prima categorie nu ma prea pricep, eu iti recomand Black Sabbath, Kiss, Europe (sunt sigura ca stii melodia The final countdown), Pink Floyd.
A doua categorie, adica metalul, are o dracie de subgenuri si nici cel mai mare metalist nu prea ar stii sa le zica pe toate.
Metallica- heavy metal, nu are nevoie de vreo descriere. Daca n-ai ascultat, incearca Enter sandman, Master of puppets, Orion, Turn the page pentru inceput. Mai e si Sodom.
Heavy metalul la randul lui are si el subgenuri. Thrash metal, iti recomand Slayer, Artillery, Kreator. Nu prea ascult thrash, n-am ce sa zic prea mult. laughing
Death metal- pentru cei care nu stiu sau pentru ignoranti, death metalul se traduce prin "rock satanist". Cannibal corpse defineste bine genul de death. Behemoth (trupa mea favorita de death) e ceva mai inspre black metal, asa zisul "blackened death metal", chiar trebuie' sa-i asculti.
Black metal. Se imparte in black metal "pur" (chitara, bass, voce, tobe) si black metal melodic/simfonic/orchestral (e acelasi lucru) (pe langa instrumentele specifice rockului se adauga si pianul, orga, vioara, alte instrumente). Ca black metal iti recomand Darkthrone, Dark funeral, Gorgoroth, Bathory, Immortal, Venom(taticii blackului), Burzum. Black metal melodic e Dimmu Borgir, preferata mea, trebuie' sa asculti Progenies of the great apocalypse, Puritania, Insight and catharsis si altele. Poti sa incerci si Cradle of filth, care era black metal dar s-a cam indepartat de gen in ultima vreme. Incearca si Arcturus, black metal cu 2 vocalisti clean (fara tipete mai pe romaneste).
Acum o sa-ti zic si alte trupe pe care eu nu le prea ascult, dar am auzit de la altii ca sunt bune sau cele care mi-a fost lene sa le incadrez: System of a down, Children of Bodom, Megadeth, Korn (pe astia ii ascult, am uitat sa-ti zic), Skillet, Iron Maiden, Emperor (black, am uitat sa scriu mai sus), Meshuggah, Chrome division (un fel de heavy combinat cu rock n roll), Rammstien, AC/DC, Guns n Roses, Motorhead, Hammerfall, Susperia, Sepultura, etc. Am ramas in pana de memorie, daca mai imi amintesc scriu. Aaa, si Slipknot.
De ce ascult rock? Fiindca imi place. big grin

4 răspunsuri:
| Dumnezău a răspuns:

Aerosmith,Queen,AC/DC.Metallica,Manowar,Megadeth,Muse,Motorhead,Rammstein,Marylin Manson,BFMV,Guns And Roses,Bon Jovi,Avenged Sevenfold,Coldplay,Slipknot,Green Day,Three Days Grace,Breaking Benjamin,Escape the Fate,Led Zeppelin, Linkin Park, Sonata Arctica.Ascult rock deoarece e genul in care simt ca ma integrez perfect,pe care poti sa-l traiesc ascultandu-l si e peste toate celelalte,din orice privinta.M-am apucat singur de rock, nu impins de la spate de altcineva; cativa prieteni mi-au oferit formatii la inceput si am ''imprumutat'' Pink Floyd si Queen de la taica-miu. laughing E mai placut sa asculti rock decat ceva generat pe calculator, care n-are nicio noima.

Cius!

| dariusneag4 a răspuns:

Black Veil,Lordi, Skiller, Rammstein. Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum ziceau si unii de pe aici.Rockul e cel mai bun gen muzical. Vorbesc de el in general.Depinde de tine.Depinde ce urmaresti la o melodie:versurile,ritmul, cum se imbraca, mesajul pe care il transmit. Nu am sa iti dau niciun exemplu de formatie.Ti-au dat altii inaintea mea.Asculta ce vrei, ce te defineste ca persoana. UItate, am sa iti dau exemplu de o melodie care imi place foarte mult si carema face sa meditez.Nu stiu daca iti va placea.Asta e.
http://www.youtube.com/watch?v=waHuZBWysw0