| Duku99 a întrebat:

Pentru rockari, metalisti si toti cei care puteti face growl si puteti striga, am nevoie de un sfat. Am inceput vara trecut sa fac growl. Am inceput sa invat, in fiecare zi urlu, dar vara asta m-am racit bine de tot. Cand ma apuca tusea, tuseam asa tare ca vomitam, daca nu venea taica-meu sa imi dea peste spate, nu mi puteam respira. Acum sunt ok, dar daca incerc sa urlu, simt ca ma gadila ceva in gat si incep sa tusesc (nu ca si atunci cand eram racit, doar tuse seaca). As putea face ceva in privinta asta?

Răspuns Câştigător
| Deaad a răspuns:

Asa e la inceput cand incepi sa faci growl.Toata lumea e asa. Daca faci zilnic, moderat, nu o sa te mai doara apraope deloc, poate putin atunci cand faci pentru un timp indelungat fara pauza.
Eu nu am mai facut growl de ceva timp.Acum ma doare in gat cand il fac, dar nu as mai face, m-am plictisit.

| Duku99 explică (pentru Deaad):

Merci mult, voi mai astepta si alte pareri inainte sa dau funda.

11 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Solistul meu actual face growl ca si cum ar vorbi si nu e in niciun caz expert in asta, ba chiar face doar de 3-4 luni. L-am intrebat de multe ori daca se forteaza sau daca apasa pe corzile vocale si mi-a zis ca nu, e pur si simplu relaxat. Suna a growl-ul celui de la Testament ca sa-ti dai seama despre ce vorbesc. Poate exista mai multe tipuri, sau o faci tu intr-un mod gresit, doar atat pot sa-ti zic deocamdata.

| Duku99 explică (pentru Thunderstruck):

Hmm, un alt exemplu bun e Infidelamsterdam (poti sa te uiti pe youtube cum face growl, grunt si pig squeal) si povestea ca in cateva luni a reusit sa faca vocea aia si nu se forteaza de loc... A mai spus ca unii au nevoie de zile, saptamani, luni poate chiar ani ca sa poata face growl. Multa lume afirma treaba asta. Incerc sa gasesc tehnica. Acum incep sa pot face mid-growl-uri si putine growluri guturale. Nu tot timpul imi reusesc, uneori parca sunt o cioara, dar hey! Ma straduiesc ^_^ Si daca exista mai multe tipuri... O sa incerc sa il gasesc pe cel care mi se potriveste happy

| Thunderstruck a răspuns (pentru Duku99):

Hmm, n-am ce sa-ti mai zic sincer, nici nu-mi plac grow-urile asa mult, nici nu ma pricep. Daca nu o faci deja, poti sa iei tot youtube-ul la rand si sa asculti sfaturi, o sa te ajute, eu am reusit sa-mi adaug distorsiune in voce si sa tin nota inalta in acelasi timp strict de pe yt, in stilul lui axl rose, problema la mine e ca vocea mea suna foarte enervant, asa ca nu ma voi apuca vreodata de cantatlaughing.

| Duku99 explică (pentru Thunderstruck):

O sa iau in considerare tutorialele de pe yt big grin Merci.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

E normal sa tusesti, mai ales ca iti fortezi corzile vocale. Bea putina apa dupa fiecare tuse, apoi urla din nou, dupa cateva saptamani te vei obisnui.

| Duku99 explică (pentru DarkOrbitMoon):

Merci big grin O sa iti urmez sfatul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Şi de ce ai face asta?

| Duku99 explică (pentru anonim_4396):

Ma gandeam ca ar fi amuzant sa pot face asta cand fredonez cu prietenii sau cand merg la concerte big grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Duku99):

Ok, bravohappy

| likevirginiajohnson a răspuns:

Incearca sa iti incalzesti vocea inainte, cateva vocalize nu strica. http://www.wikihow.com/Growl