| itscloudyoutside a întrebat:

Puteam să pun mai demult întrebarea asta dar sincer, nu mi-a trecut prin cap.
Deci am fost la ziua unei colege duminica trecută. Printre alte persoane, acolo mai era încă o fată cu care ne înţelegem bine. Amândouă sunt ascultătoare de house şi dance comercial, fără nicio şansă de a le îndrepta MĂCAR spre ceva pop cât de cât ok.
Mă rog, nu-i asta faza. Ideea e că la un moment dat, au spus că vor să pună muzică. Ce credeţi că au pus? MANELE.
Urechile mele mai aveau puţin şi sângerau, dar de curiozitate, m-am pus să ascult mai cu atenţie, şi am realizat că nu prea există cine ştie ce diferenţă între house şi manelele alea. Ambele sună la fel de groaznic, iar versurile sunt cam la fel, doar limba diferă: manelele sunt în română iar house-ul e în orice altă limbă în afară de română (adică engelză, spaniolă, portugheză, greacă, chineză etc.)
Şi astfel mi-am amintit de zilele când n-aveam ce face, şi mă holbam pe youtube la diverse comentarii. Acolo vedeam cum unii spuneau că house-ul nu e muzică, şi că sună oribil, iar apoi săreau nişte disperaţi care apără "muzica românească cu care ar trebui să ne mândrim, petru că e singurul lucru bun pe care îl avem", care spuneau chestii gen "marş şi ascultă în continuare Guţă şi Parizer sau cum îl cheamă (iar pe-aici urmează şi o serie de înjurături care includ multe mame şi părţi ale corpului)".
Pe lângă că sunt penibili, tot stau şi mă gândesc cât de prost trebuie să fi ca să spui că oricine nu ascultă house e manelist, având în vedere că majoritatea celor care ascultă house, ascultă în acelaşi timp şi manele? Exact de asta le-am dat ca exemplu pe cele două colege ale mele.
Oare e doar un vis urât din care ne vom trezi într-un final sau România chiar e plină de manelari ipocriţi care înjură ca la uşa cortului şi şi-au pierdut şi cea mai mică urmă de cultură muzicală?

Răspuns Câştigător
| Holocaust a răspuns:

Să ştii că,pe alocuri, mai se întâlnesc şi oameni cu ceva cultură muzicală, dar rar.Tot aşa îmi aduc aminte de o situaţie, când două foste colege o ascultau pe strâmba aia de Ana Lesko.Nu ştiu cum se numea melodia,dar nici nu-mi păsa.Le-am întrebat,politicos de felul meu(asta doar prima dată), dacă mai au şi altceva în playlist, gen Metallica.Hai frate, nu exişti dacă n-ai măcar."Nothing else matters".Nu, ele nu ascultă Metallica că nu-i muzică aia...
ştii care a fost expresia feţei mele în momentul ăla?
Ceva de gen: "Ce-ai zisss?" http://i.imgur.com/HTest.gif
Ah,şi altă situaţie de revelion.La mine în oraş,a venit să dea din gură... Xonia! Yeey...Să fi văzut acolo creier topit. Faza e că draga de mine m-am alimentat cam toată ziua cu rock, metal şi punk, dacă înţelegi.Deci,asta-i lumea, şi nu cred că fenomenul ăsta se întâmplă doar în Rromania.Eu încerc să rezist,şi tu la fel.
Deci nu e un vis urât,e realitatea, şi da, Rromânia chiar e plină de manelari ipocriţi care înjură ca la uşa cortului şi care şi-au pierdut şi cea mai mică urmă de cultură muzicală.

2 răspunsuri:
| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Şi răspund la această întrebare în timp ce ascult Vixen.

Hm, când vorbeşti de muzică house, te referi doar la cea românească, right?
Păi, la ce să te aştepţi de la români?! laughing
Manelele sunt ca un fel de act de identitate pentru noi, dacă mergi în străinătate şi spui ceva de manele, ţigani (gipsy) sau Dracula, toată lumea o să fie ceva de genu :" Oh, Romania, right?!"
Ne reprezintă mai mult decât îţi poţi da seama.

Hm, poţi să spui că un om ce nu ascultă house este manelist, şi în funcţie de modul în care vorbeşte, aşa că... bănuiesc că acele persoane ce spuneau să fugă să-l asculte pe "Parizer"( laughing ) au fost puţin atente şi la modu' în care lumea mai scrie şi tot aşa. Maneliştii au obiceiul să folosească mult "k" şi "$" -> ca să arate bănetu' la care aspiră.
Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă aş merge şi eu să dau un comentariu la Inna.thinking

Cultura noastră muzicală a fost mereu aproape infimă. Nu am avut niciun artist cunoscut cu adevărat de muzică clasică, nu suntem cu nimic cunoscuţi în alte state pentru muzica noastră bună(cam inexistentă), deloc comercializată şi aşa mai departe. Doar Inna, asta, a devenit cunoscută pentru imitaţia ei de muzică, ce nu reprezintă aboslut nimic pentru nimeni. Doar sunete puse la vrăjeală pe durata a 3 minute, ea goală (cred că aşa a strâns audienţă mai mare) şi nişte versuri ce au 3 cuvinte pe fiecare cele 7 rânduri.
Au dreptate, comercializarea, mascarea reprezintă ţara noastră.
Tot ce a fost bun ori a fost distrus, ori nu a existat niciodată.

Există destui oameni în românica, ce ascultă muzică chiar bună, da' aceia, de obicei, nu fac multă zarvă, nu vor să iasă în evidenţă, deoarece eu consider că muzica pe care o asculţi te modelează într-un anume mod. Just my point of view.

Mno, da, este un coşmar, da' este coşmaru' tău. Dacă reuşeşti, controlează-l, dacă nu... mai bine devii din ce în ce mai nesimţită.
Ah, da... şi prietenele acelea. Poţi să le faci puţin să-şi schimbe gusturile în materie de muzică, trebuie doar să ghiceşti exact ce ar putea să le placă.
Zi faină!

| BlackFuneral a răspuns:

laughing si eu sunt in aceeasi situatie numai ca la mine nu sunt doar 2 fete majoritatea asculta manele, dar am invatat sa imi bag castile in urechi si sa ii ignor.Crede-ma o sa mearga!laughing