| razadeluna a întrebat:

Puteti sa-mi spuneti cine a inventat manelele, cu cat timp in urma si de ce se numesc "manele"? (mie nu imi plac oricum)

15 răspunsuri:
| glitt3r a răspuns:

Stiu ca au inceput prin 1997, in rest nu ma intereseaza.

Răspuns utilizator avertizat
| anna01 a răspuns:

Un articol foarte concludent scris de George Pruteanu, iti ofera date despre originea maneleleor precum si despre interferentele in societatea romana actuala:http://www.pruteanu.ro/9ultima/oisteanu-manele-22.htm

| dany4 a răspuns:

Manelele, mai conteaza atata timp cat nu-s bune si frumoase? tu le asculti?

| dany4 a răspuns:

Apropo acum am vazut, ma bucur ca nu iti plac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

J eu le urasc morrr cand aud palagiatorii tiganii si il blestem pe

Genul are influenţe din muzica populară armână, greacă, turcă, arabă şi sârbă şi din muzica lăutărească românească; este remarcabilă capacitatea genului de a încorpora elemente din, practic, toate celelalte genuri muzicale accesibile culturii de masă din România (muzică pop, rap sau hip-hop, muzică dance, techno până la jazz, muzică rock sau chiar muzică cultă)[necesită citare]. Muzica de manele, cu o istorie relativ scurtă (de ordinul a câteva decenii) a devenit cu timpul un gen muzical apreciat în spaţiul vorbitorilor de limbă română.[1]
ce vbtori de romana vreti sa supuneti inculturistii stricatii au uitat de muzica araba la influiente

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu dar urasc acest gen de muzica este foarte naspa maneau = prostie incultura tampenie lalaiala este asa de greu sa lungesti 2 vorbe fara rost? nu cred oricum cine este de acord in privinta asta sa ma contacteze pe id-ul yo_genesis_rodriguez98 JOS MANELISTIIIIII! :-P

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Manelele au fost inventate de dan armeancawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Manelele lea inventat dan bursuc seful manelelor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai manelele au fost inventate in 2000 de dan cotoi si prima manea cantata de adrian minune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dan Ciotoi a inventat manelele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dan ciotoi a inventat manelele si este nr 1 dar acum nu mai este ca s-a lasat de muzica pacat dar are muzica ff frumoasa nu ca manelele

| barosanul a răspuns:

Manelele sa inv in 1995 si se numesc manele pentru ca era una manela o chema si de aia se cheama manele