Măi, pentru mine nu există comparație, prefer Metallica clar.
Rammstein a fost o trupă care m-a cam lăsat rece, pur și simplu nu prea m-a interesat existența ei, în schimb Metallica e una din formațiile cu care am crescut, deci pentru mine nu există comparație.
Eu personal prefer Rammstein.
Metallica sunt buni, insa nu este chiar genul meu de rock.
Imi place mai mult Rammstein, sunt mai duri.Metallica e cam pentru toata lumea, cum e Bon Jovi, insa Rammstein nu asculta oricine.Trebuie sa ai urechile acomodate cat de cat cu ei.
Oricum, sunt 2 genuri foarte diferite.
Rammstein forever \m/ Pt ca sunt duri, din versuri ai ce invata ( adica au mereu inteles)! Si nu orice cazatura asculta! Metallica e "tare" dar e prea comun, prosti cand le vb de rock se gandesc la Metallica, ( cea ce mie nu prea imi place deoarece ei nu au avut o cotributie majora la creearea rockului, eu cand zic rock zic Sabbath sau Zeppelin) = De asta aleg Rammstein, Ein Mensch brennt
E ca si cum ai compara mere cu castraveti. rammstein sunt industriali cu elemente de electronica ( dance metal ), metallica trash/modern rock/metal. rammstein sunt legende pentru pustii de liceu si adolescenti, metallica sunt legendele a 2 generatii. mai trebuie sa zic altceva?
Sunt adolescent, dar Rammstein chiar sunt mai buni ca Metallica, pentru ca:
1.Valoarea unei trupe nu este data de varsta sa.Chiar daca Metallica sunt pionieri in domeniul lor,si ii respect enorm ca trupa,Rammstein,chiar daca au ani in minus si sunt idolii a doar o generatie,au cantece: mai profunde, cu versuri mai bune, cu instrumentale mai bune.
2.Rammstein nu a avut macar melodie proasta, Metallica a avut un intreg album, plus inca unul in colaborare care imi par chiar rusinoase pentru ce reprezinta cu adevarat Metallica.
3.Metallica sunt legende si pentru ca au inventat un gen, spre deosebire de Rammstein.De asemenea, au reusit sa scoata un album(The Black Album) care sa fie si succes critic, si succes comercial.Inainte de Black Album mai exista o sansa sa nu stie cineva de Metallica,oricat de batut in cap dpdv muzical ar fi fost,dar dupa,nu.
Si de ce,ma rog,nu pot fi Rammstein, legende pentru toata lumea? Sehnsucht e un album cel putin legendar, la fel ca toate cantecele trupei.