| Kanpeki a întrebat:

Rock vs Rap. Ce gen de muzica este mai bun dupa parerea voastra si de ce?

18 răspunsuri:
| iBaws a răspuns:

Părerea mea este că rock-ul este mai bun deoarece rockerii sunt liniștiți. Iubitori etc.
Rap-ul este plin de limbaj vulgar(în românia) și sunt de părere că acest gen de muzică este neadecvat copiilor care din păcate ascultă acest gen de muzică și au un limbaj vulgar.

| Kanpeki explică (pentru iBaws):

In orice limba e plin de limbaj vulgar. laughing In plus, rap-ul nu este pentru copii si sincer iti zic eu nu prea ascult rap romanesc.
Pentru a putea face rap (de calitate) trebuie sa fii in primul rand inteligent. Rockerii au nevoie doar de o voce buna si atat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot alege, ambele genuri sunt super.
♡♡♡♡♡
Cât despre limbajul vulgar, cui ii pasă?
Oricum, copiii au un vocabular mai bogat decât a lui Cheloo (am observat)

| spiridus25 a răspuns:

Eu sunt de parere ca fiecare gen muzical are parti bune si parti rele. Dupa parerea mea muzica ar trebui ascultata si iubita asa cum este.Fiecare are dreptul sa prefere orice gen de muzica.Eu nu as putea alege doar un gen din cele doua deoarece ascult atat rock, cat si rap. Daca sunt de calitate ambele sunt bune.

| Sociopat a răspuns:

Rappereala pe care o dadeau aia prin Bronx si alea alea acu' ceva ani era cel mai deprimant si frumos lucru pe care il puteai auzi. Acum rapu e mai mult la modul "am fumat un cui m-a prins garda prrrrrra" sau prostii d-astea ieftine menite sa "deschida" mintea tinerilor frustrati si hardcore. Nici rockul nu-i mai breaz. La momentul de fata tot ce apare nou e in mare o gloata de tipi care canta screamo. As zice ca astea doua sunt 2 genuri muzicale care sunt mai breze comparativ cu restul.

| Wøodenpints a răspuns:

N-ai cum să compari aceste două genuri de muzică atât de diferite între ele.
Rap-ul se bazează pe mesaj și versuri. Rock-ul mai mult pe instrumentație, desi sunt destule trupe care au un mesaj în melodii asemănător cu cel din melodiile rap.
Dar tot nu poți compara genurile. Fiecare excelează și șchiopătează la anumite capitole. În fiecare sunt trupe bune și trupe de căcat care fac genul de râs.

| AirănMeidăn a răspuns:

depinde
rock-ul are instrumentalele si versurile conteaza mai putin
in rap versurile conteaza mai mult, instrumentalele mai putin. totusi rock-ul mi se pare mai cringy, deci as alege rock
cred

| SWS a răspuns:

Rockul,rockul şi iar rockul! Nu am un argument bine formulat pentru răspunsul meu dar asta imî place

| CuddlyNightmare a răspuns:

Orice in afara de manele e bun. Dar depinde. De ce te face sa simti cantecul.

| AirănMeidăn a răspuns:

dar n-am zis ca trebuie sa asculti rap doar pentru versuri
am zis ca, versurile conteaza mai mult. pana la urma daca e doar instrumental nu mai e rap
nici eu nu ascult rap daca nu imi place instrumentalul oricum

| perfectsmile93 a răspuns:

Asta tine de fiecare individ in parte. Nu ai cum sa compari si cu atat mai putin, nu ai cum sa hotarasti care gen muzical e mai bun. Pentru mine una rap-ul e suprem. Bineinteles acuma depinde si de fiecare in parte ce intelege prin rap. Si va zic eu sigur ca ceea ce arata aia pe la tv nu e rap, asta nu inseamna ca nu exista rap bun in Romania. Bocaseca, Egris, Groparu Liric, Kazi, Unda Comuna, Cumicu, Dilimanjaro si mai sunt multi pe care nu mai stau sa ii enumar. Plus e rap-ul din state care, clar, e treaba originala. Versuri, flow, inteligenta, sinceritate, adevar, luciditate si necesitatea de a invata mereu si mereu lucruri noi. Asta e rap adevarat. Numa bine.

| perfectsmile93 a răspuns (pentru iBaws):

Cei care asculta/fac rap nu sunt linistiti si iubitori? De unde pana unde asta?

| Termopile a răspuns:

RAP clar rockul e urât rău, RAP for ever, RAP is the best.

De ce îmi place RAP
1)Imi plac Flow-urile alea rapide, imi place cand scuipă 20 rime/minut mi se pare genială această abilitate de a gasi rimie pentru orice să le pui pe hârtie și să o dai tare pe beat
2)Imi place mesajul pe care îl transmit aceste muzici, eu consider RAPul un gen muzical pentru oameni care chiar sunt deștepți și inteligenți, nu toți înțeleg și nu toți vor să înțeleagă mesajele lui Cedry2k, Dragonu AKA 47, Puya, Sisu, Bitza, etc ei transmit mesaje și emoții pozitive
3)Lirica si versurile și vocabularul mulți zic că au vocabular vulgar da unele piese au vocabular vulgar dar dacă vezi dincolo de acel vocabular vulgar poți înțelege mesajul pozitiv de asta RAPul nu e pentru oricine, de asemenea unele piese RAP au vocabular dezvoltat, folosesc metafore interesante. E greu de descris in cuvinte, ascultați și o să vedeți.
4)Îmi place sinceritatea lor nu sunt falși fac muzică pentru fani nu zgomot pentru bani chiar depun multă muncă pentru a da lumi muzică bună. Să știți că multe muzici RAP dureaza +4 minute de muzică fără refren, cu rimă la fiecare vers și mai este si cântat cu viteză maximă adică rupe beatul ăla în două deci nu e ca la manele sau muzica pop de la radio 3 minute cu refren rima nu contează mesajul nu contează doar să prindă la public.

De ce nu îmi place rockul:
1) E stresant :Urlaturile, tipăturile alea disperate fără sens aiurea de mai are un pic și te și sperie mă stresează, mă enervează, mă irită pur și simplu.
2)Mesajele subliminale cu referire la diavol : s-a demonstrat că in muzica rock sunt mesaje ascunse care sunt de fapt rugăciuni pentru diavol. Sa mai demonstrat că mulți cântăreți de rock sunt sataniști. Nu imi place asfel de gen muzical.
3)Mai bine dau din mâini pe muzica RAP decât să îmi rup gatul dând din cap la muzica Rock
4)Nu îmi place vestimentația și tunsorile Rockerilor

| Termopile a răspuns (pentru Termopile):

La urma urmei compară-l tu pe Led Zeppelin cu Cedry2k al nostru.

| Termopile a răspuns (pentru Termopile):

Pardon compară tu trupa rock Led Zeppelin cu trupa RAP HAARP CORD. Deși fac parte din genuri Muzicale diferite e clar ca HAARP CORD e mai bună. Cel puțin din punctul meu de vedere. Sau compară pe oricare RAPer cu oricare Rocker. Bine acum nu compara Elvis Prestli cu Abi Talent sau Lino Golden compara-l pe Elvis Prestli (Sau cum îl cheamă pe el) cu 2pac.

| Termopile a răspuns:

RAP clar, RAPul va dăinui veșnic, o muzica RAP dăinuie peste generații, ba din contra cu cât sunt mai vechi cu atât sunt mai bune, RAPul e ca vinul. Păcat că in ziua de azi nu prea se mai ascultă. Acum în loc de muzică bună CTC, HAARP CORD, PARAZIȚII, La Familia, CIA, Eminem, Tupac, Snoob Dogg, 50Cent, etc acum se ascultă Lady Gaga, Smiley, Alex Velea, Dani Mocanu, Inna, Led Zeppelin, Bon Jovi, Scorpions.

| Termopile a răspuns:

RAP calar, nici nu încape de îndoială, RAPul e the best. Rock-ul sunt doar tobe, chitare, urlete, țipete nimic profund, nimic care să te atragă, doar rockeri care fac pe rebeli. RAPul e arta RAPul e poezie dedat RAP este acronimul de la Rhitm and Poetry (Ritm și Poezie) să compari RAPul cu rockul ar fi ca și când ai compara Mercedes cu Dacia 1310, nu se compară, rockul e bazat pe tobe, chitare, instrumente, pe modul cum sună muzica, RAPul e axat pe mesaj, pe versuri, pe rimă, pe lirică, pe emoția și sentimentele transmise, tocmai de aia RAPul e o combinație între poezie și ritm pentru că dacă scoți instrumentalul și beatul rămâne un fel de poezie, RAPul are rimă, are lirici complexe, are o temă anume, are un mesaj exact ca o poezie, RAP = Poezie = Artă, RAPul este artă, rockul nu poate fi catalogat ca artă, RAPul e singurul gen alături de muzica populara și muzica clasica care poate fi catalogată ca artă, restul doar zgomot fără sens. Decât să ascult un rocker care urlă ca o brută, mai bine ascult un rapper care transmite ceva pozitiv. Dacă nu ești rapper adevărat nu vei înțelege niciodată arta din spatele muzici RAP, dacă ești rapper adevărat în schimb vei putea înțelege arta adevărată. Să știți că RAPul e mult mai complex decât credeți, sunt melodii RAP pe care le asculți zilnic dar al căror mesaj îl înțelegi după ce asculți acea piesă de 5.000 de ori. RAPul e ceva ce îți rămâne în suflet, un rapper adevărat nu își uită niciodată trupa preferată un rapper adevărat crește cu muzica RAP și moare cu muzica RAP dacă te uiți pe YouTube la o melodie cântată de BUG Mafia vei vedea în comentarii numai "BUG Mafia pe viață" de la fani adevărați la fel și la PARAZIȚII și alte trupe RAP, RAPul e făcut să îți transmită ceva, de asemenea o melodie RAP e foarte interpretabila, o melodie RAP îți transmite mai mult de un mesaj, o melodie RAP de foarte bună calitate e ca Luceafărul de Mihai Eminescu, este foarte profundă și chiar merită aprofundată. Să compari RAPul cu Rockul e ca și când ai compara Poezia cu Rock-ul, e ca și când ai compara Mihai Eminescu cu Elvis Prestley. Pentru că RAPul este Ritm și Poezie, poeziile pot fi cantate știai asta un rapper a cântat să zic așa poezia Glosa de Mihai Eminescu, ca să te convingi caută pe YouTube "Glosa - Cedry2k" deci lucrul ăsta confirma faptul că RAP=Poezie = Artă. Rockul în schimb nu transmite nimic, nu îți inspiră nimic nu te atrage cu nimic e sec, lipsit de sens, lipsit de pasiune, adică este pasiune clar dar nu simți acea pasiune adică ascultă melodia "Recunoștință - Cedry2k" vei simți clar pasiunea lui față de muzică și faultul că iubește muzica, că își adoră fani, că apreciază pe cei ce-l ascultă. RAPul este artă, lucru care nu pot să îl spun despre rock, rockul e doar urlete, gălăgie, zgomot, țipete, instrumente, rockeri nu acordă importantă versurilor așa cum o fac rapperi. Mulți vor zice că rapperi nu transmit decât înjurături, că înjură ca la ușa cortului dar asta se întâmplă doar dacă asculți hardcore rap și gangsta rap și chiar și cei care înjură transmit un mesaj doar că ei sunt mai direcți, ce au de zis zic pe față, ei nu se feresc de nimeni. Rapperi promovează o cultură bogată, ei nu suportă maneliști care se laudă cu bani, gagici, mașini și alte prosti de genul. RAPul e cel mai profund gen muzical, cel mai plin de mesaj gen muzical, RAPul cum ziceam e poezie, rockul chitară, tobe, zgomot, nimic atrăgător. La RAP te atrage totul, lirica, versurile, rimele, flowul, mesajul, beatul (care nu îți distruge urechea ca în cazul rock-ului), îți place atitudinea, sinceritatea rapperului, faptul că te regăsești în versurile lui. Rockeri știu decât să folosească instrumente și să urle la o mulțime de oameni, să nu mai zic că majoritatea, ca să nu zic toți și să generalizez sunt sataniști, deci e adevărat ce zic zvonurile, doar rockeri îndoctrinați zic că nu e adevărat. Mulți zic că e mai greu să fi rocker decât rapper, să știți că nu e așa ușor să faci versuri care să rimeze toate, să sune bine rima, să transmiți și mesaji, să se potrivească cu tema abordată și să mai și canti foarte rapid adică să ai flow ca lumea să și concepi beatul să se potrivească cum trebuie. Imaginează-ți că vrei să compui o poezie pe o anumită tema, să o cânți foarte rapid și să mai și concepi un beat potrivit. Deci când te raportezi la RAP, gândește-te la o poezie cântată care are beat. Acum înțelegi de ce RAPul e superior oricărui gen de muzică și implicit rock-ului. Ca să fi rapper trebuie să ai cultura, un IQ decent și alte calități de genul. Nu ai cum să nu simți pasiunea transmisă de un rapper în melodia lui, nu ai cum să nu simți emoția, nu ai cum să nu înțelegi mesajul și sinceritatea lor (de fapt ai cum dacă ai IQ indecent). Unui rapper nu îi trebuie tot felul de primii și distincții din partea mai știu eu cui, lor le trebuie doar aprecierea fanilor și faptul că rezonează cu ei atât, un rapper face "muzică pentru fani, nu mu, muzica pentru bani". HAARP CORD (trupă RAP) ar putea să facă muzică proastă pentru inculți care nu apreciază arta să ajungă foarte cunoscuți să primească premii și bani, dar ei au făcut muzică bună și nu s-au îmbogățit și nu au primit o grămadă de premii, ei s-au mituit să rămână sincer, să facă muzică de calitate, să facă artă, să rezoneze cu oameni care îi ascultă, în schimb Queen (trupă rock) a primit o grămadă de premii dar muzica lor e gălăgie și atât practic se află la polul opus.

| Kanpeki explică (pentru Termopile):

Ummm Ai ascultat vreodata Eminem - My darling?

Întrebări similare