Rage Against The Machine si Sex Pistols.Desi n-as stramba din nas nici la blackgaze, post-rock sau ceva in genul The Mars Volta sau Dream Theater. Poate chiar si The Doors, pentru ca pianul lui Ray Manzarek e orgasm pentru simturi.
Daca esti din Constanta, facem un jam?
Sunt din Galaţi... oricum dacă aş vrea să cânt ceva, ar hi thrash. Sau heavy, dar mai bine thrash.
Sincer m-am gândit de multe ori la chestia asta, şi habar nu am. Depinde şi de starea mea, ba melodeath, ba black, ba thrash, ba hard rock... habar nu am, oricum încă nu e o idee bună, stau cam prost cu chitara.
Daca as fii intr-o trupa, mi-ar placea sa fie folk, power, black sau thrash.
Sa presupunem ca as vrea, ar fi trance/vocal trance/electronic downtempo, dar cum e mai fain sa asculti ce vrei, cand vrei (nu concerte, nu interviuri, nu emisiuni), e mai fain sa nu produci muzica, asa ca nu vreau
Ceva gen..nu stiu,intai ar trebui sa cunosc pe cineva care stie face cel putin un cover,si in functie de asta ti-ai alege genul.
As vrea o trupa gen Truda, Slayer, Cannibal Corpse, ceva ce sa nu te solicite prea mult, dar in acelasi timp sa solicite interesul celor care te asculta.
Vorbesti de complextitate cand spui sa nu te solicite mult?
Nu stiu tu...dar eu imi aleg trupele/melodiile preferate de multe ori dupa complexitate, dupa stilul chitaristului.
Daca melodia este plina de solo-uri si de riffuri complexe, in majoritate cazurilor suna si foarte bine, dar nu este o regula.
In functie de asta imi aleg si eu o trupa care sa imi placa; dar nu trebuie o complexitate foarte mare a riffurilor(vezi Dimmu Borgir)-acele riffuri ar trebui sa capteze atentia, dar nu sa fie cine stie ce neaparat(nu stiu cum e sa retii foarte multe melodii, stiu face doar 3 coveruri complete, in rest riffuri de pe parcurs)-eu am zis cum as vrea eu o trupa.Normal ca trebuie solouri complexe,dar pana la solo, e cale lunga in melodie, pana la solo nu trebuie ceva foarte complex, ma intelegi? Nu fac chitara de mult, asa ca nu stiu cum e sa retii atatea riffuri; capul meu deja e calendar..in functie de asta am raspuns.
Probabil ca stii si tu sa canti la chitara. Poate nu.
Daca o faci, de mult(ma refer pe chitara electrica, in special)-nu iti amintesti si tu ca la inceput nu eraa asa usor cum parea? Pana dobandesti cateva tehnici la chitara(gen pentatonice), e cale lunga...si trebuie mult devotament si exercitiu.
Spune-mi ceva ce nu stiu...
Nu prea te ajuta coverurile alea care le inveti tu,probabil cu guitar pro sau videouri de pe youtube,invata notele de pe grijul chitari, gama majora in C, si apoi totul o s-a cam vina de la sine, dar pentru asta trebuie sa repeti mult, cum ai zis si tu.
Fac chitara din August,electrica o am din Octombrie(am avut una, am vandut-o si mi-am luat alta)-mi-am dat seama ca nu e usor, sa stii ca m-am apucat de cover-uri din Decembrie, am citit ceva teorie si am pe cineva care ma ajuta-desi mai tot timpul sunt pe cont propriu-el imi recomanda echipamentul si altele.
Sa invat toate notele nu e usor, am 22 de freturi->132 de note.Stiu,aproximativ 30(ma refer la notele de pe portative, nu tabulaturi)
La ce te referi spunand ''gama majora in C''-adica da un sinonim.
Oo 132 de note?
Exista 6 note muzicale,Do(C),Re(D),Mi(E),Fa(F),Sol(G), La(A), Si(B), fara alterati.
Gama majora este formata doar din astea 6, fara alterati,dupa ce o inveti pe asta vei putea intelege mult mai usor,si vei invata mai repede, notele de pe griff si etc.
Asta doar teorie, lasand la o parte exercitiile practice, tehnica, stil.
Ah,mda,pardon,ma gandeam la altceva.E vorba de intervale..am inmultit 22 cu 6, din pura prostie.
Apeasa pe fretu 5 de pe Mi gros si apoi pe urmatoarea pe La, dar fara sa apesi pe vreo tasta, ai sa observi ca suna identic.
Crezi ca sunt prost? Sau nu:cat de prost crezi ca is? Cred ca asta a fost primul lucru pe care l-am invatat; oricum, stiu intervale, adica nu numai pe fretul 5.Cred ca stii ce vreau sa spun.
Pai daca ai fi stiu asta...nu ai fi inmultit cele 22 de freturi cu 6 .
Ti-am zis ca a fost din pura prostie...ce dracu nu intelegi? Crezi ca in 5 luni de chitara nu am dobandit asta?-ti-am zis, a fost primul lucru teoretic pe care l-am invatat(dupa numele corzilor).
Am gresit.Imi cer scuze, perfectule(vei spune acum ca tu nu faci greseli asa tampite))
Ori cine face greseli...dar eu de fiecare data cand spun ceva, ma documentez inainte, daca nu sunt sigur, tac.
Spor la cantat
Cu ce nu m-am documentat? Sau:La ce trebuia sa ma documentez?
Am zis 132 din reflex, ce dracu? Numa la intervale nu m-am gandit acum.
Nu am avut de ce sa nu fiu sigur.
Mersi
anonim_4396 întreabă: