Depinde de ce vrei sa faci. Uite, eu am inceput direct pe electrica pentru ca asta am vrut, sunt un metalhead si asta ma caracterizeaza, chiar daca unii oameni m-au sfatuit sa nu fac asa. Insa o electrica faciliteaza multe lucruri pentru incepatori, de exemplu duritatea corzilor si spatiul dintre griff si corzi. Totusi, am vazut ca multa lume prefera acustica peste clasica si electrica, pentru ca are putin dintr-amandoua si poti sa faci tranzitia relativ usor dupa aceea.
Mersi de raspuns, si mie imi place rock/metal, o sa-mi cumpar o chitara electrica pana la urma. \m/
...Ce chitara electrica este buna pentru inceput?
Eu am un Squier Bullet Strat, cea mai ieftina din gama ei, insa isi face treaba. O am de aproape un an si nu am avut nicio problema cu ea. Mai sunt firme ca C. Giant sau Flame, dar am preferat sa nu merg pe mana lor pur si simplu pentru ca am putut sa-mi permit un Squier. Urmatoarea in gama e Affinity Strat, pare a fi construita mai bine, e si dubla ca pret. Mai sunt modele de la Epiphone pentru incepatori, cauta-le si pe acelea. O sa-ti trebuiasca si un amplificator, unul de 5-10W e foarte bun pentru inceput. Eu am unul de 20 si e mult prea mult, l-am dus in amfiteatru la scoala si abia acolo am putut sa-i aud adevarata valoare. Coarde Dean Markley, D'Addario sau, daca ai de unde, Ernie Ball.
Si pana pe care o folosesti sa fie cat mai groasa, din moment ce coardele folosite sunt cat de cat groase. Eu folosesc de 1, 50 mm
anonim_4396 întreabă: