| Tendoy a întrebat:

Ieri am fost la un magazin de instrumente muzicale si mi---am cumparat prima chitara. Persoana care se ocupa de instrumente mi-a spus ca chitara este in garantie, insa garantia este valabila numai daca instrumentul se afla in conditii optime de umiditate. Adica intre 50% si 60% probabil. Pe eticheta scrie acelasi lucru. 'Intrebarile sunt', de ce as avea nevoie pentru a pastra chitara in conditiile astea? Stiu ca imi trebuie un Hygrometer, pe care il pun langa chitara, sau in chitara? si poate inca ceva de genu http://www.muziker.ro/planet-waves-guitar-humidifier-pro care intra in chitara? am observat ca umidificatoarele pentru camera sunt destul de scumpe. Chiar am nevoie de asa ceva? Deocamdata nu stiu inca ce umiditate am in camera. Mai am nevoie de altceva in afara de astea? Va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu niste informatii. :D Funda binenteles. :D

5 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Asta e modul lor de a-ti spune: "Ai garantie dar iti reparam produsul doar daca vrem noi." Daca vor sa ti-l repare ti-l repara, daca nu, spun ca nu ai pastrat chitara in conditii optime, tu oricum nu ai cum sa demonstrezi contrariul.

| Ally20Alexandra a răspuns:

Nu ai nevoie de nimic pentru a-i pastra umiditatea etc. Am si eu chitara si nu am folosit in viata mea asa ceva. E doar o smecherie de-a lor, ca să aiba motiv să nu ti-o repare. Dacă o să ai grija de ea să nu o zgarii sau să îi rupi corzile, nici nu vei avea nevoie de garantia aia happy

| Ally20Alexandra a răspuns:

Sincer, eu cand am cumparat chitara nu avea nimic, care să mentioneze ceva despre gradul de umiditate. Nu-ti face griji, daca ai grija de ea, asa cum am mai spus, chitara nu o sa aiba nicio problema happy

| Tendoy explică:

Multumesc pentru ajutor. As prefera insa sa o tin in conditiile corespunzatoare. Am citit pe net cazuri in care chitara a crapat pentru ca umifitatea era prea scazuta. Iar daca este prea mare, tot este rau pnt chitara. Isi pierde din sunet, sau ceva de genul. Iar reparatiile am inteles ca sunt destul de scumpe. De aceea vreau sa o stiu in siguranta.

| Mrary a răspuns:

Da...nu i trebuie nimic. Eu am o chitara de 7 ani (din care 4 am tinut-o pe dulap fara sa ma ating de ea big grin). Si chitara mea e ca noua.
Nu iti fa griji, nu are nevoie de nu știu ce îngrijiri. happy