| MayBeWill a întrebat:

stiti ca exista mai multe moduri de a asculta muzica,voi de exemplu,va ganditi la ceva cand ascultati muzica, va imaginati, etc? la ce? sau doar va relaxati ascultand'o? Fara raspunsuri aiurea va rog.

5 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

De obicei...ori imi imaginez ca sunt pe scena la un concert situat intr-un stadion gigantic.ori, in primul rand dintr-un batalion de razboi ce abia se ciocneste cu dusmanul laughing

| UnleashedPsycho a răspuns:

De obicei, în funcţie de ce tip de melodie ascult, îmi imaginez tot felul de scenarii, dar asta depinde de ce fac pe lângă a asculta muzică în momentul respectiv. Pentru că dacă ascult o melodie şi navighez în acelaşi timp pe internet, mă relaxează pur şi simplu. Sau mă deprimă. Am observat că, inconştient, muzica pe care o ascult în timp ce vorbesc cu cineva îmi influenţează starea de spirit.

| inconscient a răspuns:

Păi depinde de starea mea de spirit.
De obicei, ascult muzică noaptea, de obicei instrumentale, soundtrack-uri, clasică... şi plâng.
Astfel mă descarc emoţional şi reuşesc să adorm mai repede.
Când melodiile au versuri, îmi place să le ascult cu atenţie, să le traduc, dacă sunt în altă limbă (ascult foarte rar melodii în română) şi să văd dacă acele versuri se potrivesc unei anumite perioade din viaţa mea sau din viaţa celor apropiaţi mie.
Eu urmăresc multe fan-video-uri pe Youtube şi îmi place să asociez versurile cuplurilor mele preferate.
Ascult muzică veselă când fac treabă, mă ajută foarte mult.
Muzica mă ajută la orice.

| Swan39 a răspuns:

Frumoasă întrebare.

Mie cel mai mult îmi place să ascult muzică când nu fac nimic altceva; îmi place să mă concentrez pe ceea ce ascult, să simt melodia. De multe ori, mă gândesc la versurile unei anumite melodii, urmăresc linia melodică, instrumentele. Îmi place când regăsesc ceva din mine în acele versuri sau când versurile exprimă ceva, o idee care concordă cu o părere sau un concept pe care îl am eu.
Alteori, folosesc muzica ca un fel de soundtrack, şi îmi zboară prin minte diferite scenarii, poveşti imaginare...
Când însă ascult muzică în timp ce fac şi altceva, mă relaxează sau mă energizează, depinde de ce am nevoie în momentul respectiv.

Cred că printre cele mai subiective genuri de muzică este cea clasică, sau chiar cea intrumentală, tocmai fiindcă nu are versuri, nu se învârte în jurul unei anumite poveşti sau idei; îţi conferă într-un fel o libertate când vine vorba de a simţi melodia.
Am obiceiul ca atunci când mă pun în pat noaptea, înainte să dorm, să îmi pun căştile în urechi şi să ascult muzică. Atunci sunt doar eu cu muzica şi mă pot scufunda de tot în ea. În special când ascult ceva muzică clasică... e ca şi cum ar curge melodia prin mine, cu fiecare instrument al ei; şi atunci spiritul melodiei respective mă face să mă gândesc la lucruri frumoase, înălţătoare, parcă mă şi văd pe un câmp cu flori sălbatice, la poalele munţilor, în apropierea unei ape curgătoare...
Când ascult aşa ceva, de exemplu, şi mă concentrez doar la asta:
http://www.youtube.com/watch?v=hOA-2hl1Vbc
mă gândesc că aşa ar suna o lume ideală şi că dacă florile, razele soarelui care răsar printre munţi, briza aerului ar putea cânta, asta e ceea ce aş auzi. :) Şi acest lucru contopit cu puterea vizualizării, a imaginaţiei mă transportă într-o altă lume, una perfectă, în care aş vrea să rămân. :)

M-am lungit deja prea mult, dar nu m-am putut abţine.;))

| DeniNico123 a răspuns:

Depinde de starea pe care o am. daca ascult melodii triste, ma gandesc cum s-a intamplat sa ajung in starea asta. daca ascult melodii vesele, ma gandesc la momentele vesele din viata mea..si ca sa ma relaxes..ascult orice gen de muzica cu capul pe perna si ochii inchisi! happy