| Anghel_Silviu_Costel_1986 a întrebat:

Salut TPU. Am înțeles de pe net că fișierele audio in format flac redau muzica la calitatea originala. Am înțeles că acest format audio scoate peste 1000 kbps in timp ce muzica de calitate maxima pe Spotify scoate 320 kbps. Am auzit că nu toate căștile pot reda un astfel de fișier la calitatea maxima( o pereche de căști cu bluethooth poate reda un astfel de fișier la 500 kbps, și căștile cu fir îl pot reda la peste 1000 kbps.) Întrebarea mea este. Cum aflu daca o pereche de căști de pe net poate reda un fișier flac la calitatea maxima?

2 răspunsuri:
| REMiXPaLTaLK a răspuns:

O sa te clarific pe rand. 1. Este corect ca fisierele audio in format FLAC sunt imaginea reala a calitatii originale a melodiei pe care un studio de inregistrari bun a pus melodia pe un CD audio in format ca exemplu: track01.cda - cda inseamna ca melodia este asesata pe CD in format WAV audio stereo 16bit, calitativ FLAC (Free Lossless Audio Codec) in 16-Bit Stereo, cu 384000 Hz si Uncompressed este de 100 de ori mai calitativ in dinamica decat orice altceva - o melodie de aprox. 4 minute poate avea in FLAC peste 400 de Mb marime calitatea fiind cristal in auditie cu o dinamica de bass si inalte de foarte buna calitate. 2. SPOTiFY in site la ei tot ce este fisier audio este in format FLAC de cea mai buna calitate (asta iti spun eu ca sunt in Spotify inca de la inceputul lui in net) 3. Auditia de performanta sa zicem in casti este legata de 3 aspecte > A. Calitatea melodiei sa fie in format FLAC, B. Castile sa fie professionale - iti recomand niste casti foarte bune - firma: KRUGER & MATZ fara microfon bineinteles fiindca sunt casti stereo doar de auditie si C. O placa de sunet foarte buna - cea mai performanta calitativ la ora actuala si accesibila ca pret este SOUND BLASTER AUDiGY Rx (Audigy 5/Rx) - producator Creative Lab. - pretul functie de vanzator este intre 300 pana in 350 ron maxim, placa de sunet este pentru sloturile noi de tip PCiExpress in placa de baza, vine insotita cu CD cu drivere de sunet instalarea se face automat de pe CD iar calitatea ce o scoate ca sunet este ireprosabila - eu folosesc de foarte multi ani doar Audigy si cunosc orice produs de la Creative Lab. Deci, cand se intrunesc cele 3 puncte A, B si C o sa ai in urechi o auditie de studio in clasa Hi-Fi.

| UDM a răspuns:

O placa audio performanta, reda ceea ce doresti tu.