Ciao Florin eu cant de 12 ani la pian, am facut liceul de muzica deci, eu zic sa faci pian nu pentru ca aia am facut si eu ci pentru ca e mai usor mai tarziu... adica da la inceput e greu pana te obisnuiesti sa canti cu doua maini aaa si zicea cineva mai jos ca trebuie sa ai degete lungi eu nu am degete lungi si fenomenal pot sa cant si asa la pian) in plus la vioara trebuie sa ai auz adica cand cineva iti da "la" tu trebuie sa iti acordezi vioara si trebuie sa auzi daca e mai sus sau mai jos si pe langa asta la vioara e dificil pentru faptul cum o ti multi de la mine de la scoala se plang ca ii doare gatul cum canta la pian multi au vanataie pe gat de la cum exerseaza deci... e alegerea ta
Amandoua imi plac, nu le practic, dar stiu ca sunt foarte foarte grele, acum depinde doar ce iti spune sufletul, pentru ca numai el dicteaza in situatii de genul acesta...
o parere: alege... si pianul si vioara
asculta melodii acompaniate de cele 2 instrumente si sper ca vei alege bine
Orice ai alege nu regreta! aminteste-ti ca este timp pentru amandoua.
Salut florin.sa incepem cu pianul. poti sa canti la pian daca si numai daca indeplinesti o singura conditie si asta vitala:sa ai degetele destul de lungi pentru.a putea apasa toate clapele.Mai bine alege vioara, dar tu esti cel care hotaraste
teuta99 întreabă: