Cea mai mare diferenta intre electrica si acustica, si cea care dicteaza multe aspecte ulterioare, este complexitatea. Chitara acustica este formata din cutie de rezonanta, grif, cuie de acordaj, corzi, punte+pragus astfel incat sunetul depinde de mult mai putine lucruri. Ai aceste 5 elemente care trebuie sa fie facute din materiale de calitate, trebuie imbinate perfect. Cand iese din fabrica, chitara acustica are putine optiuni, lemnul si forma cutiei de rezonanta va dicta un anumit sunet, care poate fi modificat foarte putin. Oricat de diferite tipuri de corzi ai incerca, chiar daca vei schimba pragusul si puntea (de obicei sunt din plastic, dar pot fi schimbate cu metal, fibra de carbon, carbune sau os. Carbunele e de evitat. E greu de cioplit intr-o forma perfecta.), sunetul va varia foarte putin. Iar din punct de vedere al setarilor la rece, singura setare este modificarea curburii grifului.
Acum urmeaza partea dificila. Chitara electrica trebuie vazuta din doua perspective total diferite: o parte acustica si una electrica. Am prins un mic filmulet facut de un celebru lutier, in care arata cum trebuie cumparata o chitara electrica. Prima parte era destul de amuzanta, te duci in magazin, si te uiti dupa forma chitarii. Dupa ce s-a hotarat asupra unei forme (normal ca era forma celebrului fender stratocaster), a inceput sa verifice fiecare chitara si a ales toate modelele care erau facute bine (imbinari, taietura,…). A ales vreo 30 de chitari, pe care a inceput sa cante in mod acustic, adica neconectate la nici un cub. Dupa asta a ales 2 chitari, pe care le-a cumparat. Ceea ce m-a fraptat a fost ca nu le-a incercat niciodata in modul electric, ci doar acustic. Pe scurt, omul si-a luat o chitara acustica putin mai complexa. Modul acesta de cumparare a unei chitari este specific celor care stiu ceea ce vor de la o chitara. Partea acustica dicteaza un anumti tip de sunet, pe care partea electrica il modifica in anumite limite. Atat timp cat suna intr-un anumit mod, partea electrica se poate modifica usor daca nu e pe masura partii acustice. E foarte usor sa schimbi o doza, dar mai greu sa schimbi lemnul chitarii
Pentru rock, electrica.
Electro acustica este o chitară acustică dotată cu microfoane în interirul cutiei de rezonanţă (pe sunetnu pe vibraţii ca la electrică), ce captează sunetul care este redat în amplificator.
Electro-acustica se foloseşte în locul chitarei acustice la concerte sau cântări. Sunetul este mult mai clar dacă microfoanele sunt în interiorul cutiei decât în faţa corzilor, în exterior.
Diferenta: la cea Electro-Acustica este sonoritatea mai ascutita..perfecta pentru rock:*
allthegoodnamesaregone întreabă:
ησ мυѕι¢✪ησ ℓιƒє întreabă: