Întrebare recomandată | razvan_4233 a întrebat:

sunt saxofonist.anul trecut am terminat liceul.am luat bacalaureatul..nu am facut un liceu de muzica..in schimb am o perioada buna de cand studiez si am rezultate foarte bune.cant la un restaurant saptamanal.am multe nunti pe vara. ntrebarea mea este...cate sanse am sa intru la un conservator de muzica? eu am facut si note..citesc partituri...dar nu la fel de bine ca un absolvent de liceul de muzica? cum se procedeaza la examen? am inteles ca la unele universitati din tara nu sunt ocupate toate locurile..practic intri fara examen. cunosc persoane care sunt in cadrul universitatii si sincer nu ma impresioneaaza cu nimic..nici nu stiu cum au trecut de examen.dar totusi. vreau sa stiu.ce sfat imi dati? ma pricep putin si la dicteu..si la solfegii..si cu teoria stau binisor.dar am mai spus nu ma pot compara cu un absolvent de liceul de muzica.multumesc!

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Vei trece "cu brio" examenul daca esti fericitul" posesor" al unui talent innascut! ----pentru facultatea de interpretare muzicala, proba de interpretare este cea mai importanta. Pentru toate instrumentele, la Academia de muzica din Cluj, subproba de "solfegiu si formare auditiva muzicala"consta in solfegierea unei linii melodice de dimensiunea unui lied, verificarea memoriei muzicare prin redarea unei note sau a unei linii melodice scurte si verificarea auzului armonic (recunoasterea de acorduri, in pozitie stransa si larga si a unor relatii acordice ) --- vezi probele si lucrarile muzicale pentru saxofon :http://www.amgd.ro/upload/files/BrosuraAdmitere2015FIM.pdf
Fa o comparatie a gradului de dificultate a probelor de concurs de la mai multe Academii din tara--- este un sfat!
Succes si numai bine!

2 răspunsuri:
| AdycuThebest a răspuns:

Daca te straduiesti si inveti..cred ca poti intra la conservator

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer, nu cred chiar ce se spune cu conservatoriul, am sa incerc sa intreb pe cineva, si anume pe tatal meu si pe o ruda de a terminat asa ceva, tin minte ca la examen i-a dat ceva mai greu de facut, dar nu pot sa zic ce pana nu il intreb exact, el dupa ce a terminat cu conservatoriul de muzica, a inceput cu clapele, nunti mari chestii de genul, iti zic in detaliu cel tarziu peste 2-3 zile.