Nu prea am auzit sa se scrie melodii. Din cate stiu eu, melodiile se canta. Hmmm...Muzica piesei? Tu ai citit intrabarea ta inainte sa o postezi?
Too Much Love Will Kill You
Eine erste Queen-Version dieses Songs (mit dem auf Made in Heaven zu hörenden Gesang von Freddie Mercury) war 1988/89 im Rahmen der Aufnahme-Sessions zum Album The Miracle entstanden; der Titel war damals allerdings nicht fertiggestellt beziehungsweise veröffentlicht worden. Beim Freddie Mercury Tribute Concert 1992 (erschienen auch als VHS unde DVD) wurde Too Much Love Will Kill You erstmals – gesungen von Brian May – aufgeführt. Im gleichen Jahr brachte May seine eigene Fassung des Songs als Vorab-Single-Auskoppelung aus seinem Album Back to the Light heraus. Es war mit Platz 5 in Großbritannien unde Platz 1 in den Niederlanden seine erfolgreichste Solo-Single.
Die auf Made in Heaven enthaltene, von den verbliebenen Band-Mitgliedern neu eingespielte Queen-Fassung erhielt 1997 den britischen Ivor Novello Award in der Kategorie „Best Song Musically and Lyrically".
Too Much Love Will Kill You wurde von Queen (May/Taylor) noch zwei Mal live gespielt: 2003 in Modena gemeinsam mit Luciano Pavarotti unde 2005 zusammen mit Katie Melua bei Nelson Mandelas 46664-Aids-Benefizkonzert in Fancourt, Südafrika (im gleichen Jahr auch erschienen auf Meluas Doppel-DVD On the Road Again).
http://de.wikipedia.org/wiki/Brian_May
http://de.wikipedia.org/wiki/Roger_Meddows-Taylor
http://de.wikipedia.org/wiki/John_Deacon
@vladix: Dl Inteligenta in Persoana, las-o mai moale ca nu merge. Adica te dai destept cand ai cu ce, cand nu e preferabil sa taci. Apropo de asta era o vorba: "Mai bine taci si pari prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala". Nu stiu ce relevanta are in contextul de fata, dar imi place mie mult aceasta maxima.
Referitor la ce "reclami" tu, muzica se si scrie cateodata. Manelele nu se scriu, ai dreptate, ci doar se canta, insa muzica se scrie inainte de a fi cantata.
A doua chestie e ca o piesa/melodie e compusa din muzica si text, deci expresia "muzica piesei" nu are nici pe dracu'.
In speranta ca ti-au fost de folos explicatiile mele, iti spun un sincer... bine pa!
As vrea sa stiu cine a scris muzica piesei. Nu e vorba despre muzica ci e vorba de modul tau de exprimare gresit. Nu trebuie sa Dl.inteligenta ca sa poti sa-ti dai seama de greselile de exprimare ale altora. Muzica se canta in general. Versurile se scriu. Referitor la ce "reclami" tu, muzica se si scrie. Sa nu mai zici asta la nimeni. Muzica nu se scrie prietene...retine. Hai ca ma duc la concerc ca astazi scrie Ombladon-Cel mai prost din curtea scolii.
Deci tu ai zis asa: Referitor la ce "reclami" tu, muzica se si scrie cateodata. A doua chestie e ca o piesa/melodie e compusa din muzica si text. Deci muzica se scrie, iar melodia/piesa e compusa din muzica si text?
@vladix: Am impresia ca o sa fie nevoie sa desenez si chiar nu am chef sa ajung pana acolo.
Ideea era in felul urmator: Partile componente ale unei piese sunt muzica, adunarea de sunete sau cum vrei tu sa ii zici, si textul, poezia, "vorbele".
Bun. Textu' fiind poezie, se scrie la propriu cu pixu', stiloul sau alte instrumente. Muzica in principiu se compune, iar procesul asta se mai numeste si scriere, pentru ca si acolo scrii notele alea, ma rog... Uneori cuvintele au mai mult decat un singur sens, si asta se invata prin a IV-a daca nu ma insel foarte tare.
"Succesuri"!
Puteai sa te exprimi diferit si intrebarea ta suna astfel: As vrea sa stiu cine a scris versurile piesei Too much love will kill you, iar aici Partile componente ale unei piese sunt "muzica", adunarea de sunete sau cum vrei tu sa ii zici. Te contrazici singur. O piesa e facuta din versuri + negativ sau instrumental.
Http://en.wikipedia.org/wiki/Too_Much_Love_Will_Kill_You
Citeste aici. Piesa asta este scrisa mai mult de May, chiar din tinerete. Adevarul este ca sunt foarte profunde versurile.
Melodia a fost scrisa de Brian, deci banuiesc ca tot el a scris si muzica, nu doar versurile.
P.S:Toti din trupa au scris melodii ale trupei.Iti dau si un exemplu din fiecare:
Freddie Mercury:Somebody to love
Brian May:We will rock you
John Deacon:I want to break free
Roger Taylor:Radio GaGa
LisaJulie întreabă: