| AlexȚucăr a întrebat:

Salutare.
Tocmai m-am apucat să învăț să cânt la o chitară, care a fost a tatălui meu.
Nu m-am dus la cursuri, așa că am decis să învăț de pe internet.
Am observat o chestie: Chitara mea nu sună ca a altor oameni. Sună. nu știu, mai sec. Pur și simplu nu sună cum ar trebui să sune. Țin să menționez că (,) chitara este destul de veche (aproximativ 30 de ani). Ce am de făcut? Nu este acordată bine? Trebuie schimbate corzile?
Fundă răspunsului care mă ajută cel mai mult.

Răspuns Câştigător
| Polaris a răspuns:

Da, corzile vechi au tendința să sune mai slab, sec, cum ai descris tu. De aia e indicat să schimbi corzile de câte ori simți că e nevoie. Dacă nici așa, habar nu am, o fi cutia de rezonanță de vină.

4 răspunsuri:
| Lothar a răspuns:

Depinde de chitara..am cantat la o chitara de 2000 de euro si la una de 600 de lei
Era o diferenta zici ca era dacie si koenigsegg, unele sunt electrice altele nu stiu cum, depinde de chitara

| Duucu a răspuns:

In primul rand, felicitari ca faci lectii singur si nu-ti consumi banii pe profesori care in 4 ani te invata cateva acorduri...
Daca corzile nu sunt schimbate de 30 de ani, e normal. Totusi, vezi ca chitara clasica (cu corzi de nylon) suna mai infundat ca cea acustica ( cu corzi de metal).

| Thunderstruck a răspuns:

Am avut o chitara tot de la tata, tot din aceeasi perioada, din ce mi-a zis el a fost foarte ieftina si pe vremea lui, care suna dumnezeieste cu niste corzi noi si groase. E o combinatie perfecta, lemn bun, "plin", bine lucrat, vechimea, actiunea mare, corzi groase, nut si bridge sapate foarte bine etc. Eu chiar nu inteleg cum iti permiti sa zici ca o chitara suna intr-un fel sau in altfel cand nici nu stii s-o acordezi. Clar nu, mainile tale sunt de vina in totalitate, nu e cu nimic chitara de vina, si e chiar urat sa dai vina pe ea. Din momentul in care e acordata si poate sta acordata, un chitarist bun iti poate face chitara sa sune demential, am gandit si eu mult timp asa, ca e foarte importanta chitara, dar pana la urma am ajuns la concluzica e mult mai importanta mana, de fapt ambele maini. Citeam acum ceva timp pe un forum strain o cearta intre doi chitaristi, unul zicea ca e de vreo 180 mersi delay-ul lui petrucci si altcineva zicea ca e de 200 si cevalaughing. iti dai seama ca era extrem de amuzant, in afara de cel care canta si sunetisti, nu cred ca mai mult de 1 om o sa observe ca s-a schimbat un delay de la 180 la 200 mersi. In primul rand e extrem de greu sa canti exact ca acel chitarist, e extrem de greu sa canti si ca un chitarist prost, n-o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa suni exact ca un alt chitarist. Oricum nu asta e subiectul, cu cat o sa evoluezi mai mult, cu atat o sa sune mai bine chitara.

| rapp2020 a răspuns:

De fapt, si la mine era la fel.e faza de acordat, trebuie acordata corect. dupa pian nu dupa ureche muzicala.sau poti sa-ti cumperi un acordor si e usor sa o acordezi corect.