Pai stai ma tata...Tu faci confuzie intre basul de la eq-ul amp-ului si chitara bas, implicit si acordajul acesteia.O chitara electro acustica poate fi acordata ca un bas, dar daca nu are corzi f groase, va zbarnai, dar daca esti atent, dai cu degetele aproape de bridge si incet, nu se va auzi zbarnaitul asa tare, eu am corzi pe acustica parca de 0, 58 e-ul gros, restul nu stiu, si mergea acordata si nu era asa rau.Desigur, nu recomand s-o tii mult asa, deoarece se va stramba gatul.
Deci eu nu ma pricep la Bass foarte bine dar din cate stiu eu acordajul e acelasi dar avand griful "gatul" mai lung frecventa de la corzi este mai joasa. Spun din ce stiu sper ca nu gresesc.
Nu, in niciun caz, nu are legatura lungimea griff-ului cu acordajul.Vezi ca incurci "frecventa" cu "nota", sunt 2 lucruri fierite.Pentru a reda notele joase, la bas se folosesc corzile mai groase, atata tot.
Deci chitara Bass are acordajul la fel ca o acustica, electrica numai ca are 4 sau 5 corzi in loc de 6 Acordajul este standard G D A E ( Sol Re La Mi) Daca vrei taie de pe amplificator inaltele si da mai tare basii. Teoretic ar trebui sa sune ca un bass.
Aaa, acum am vazut, si tu faci confuzie intre eq-ul amplifactorului (inalte, medii, bas) si acordajul, pitchul.E adevarat ca basul are acelasi acordaj cu o acustica, ma rog, aproape adevarat, daca te uiti mai atent, o acustica, are E-ul gros nota E2, iar cel subtire E4, iar un bas are E-ul gros E1.Acordajul standard pe o chitara e E2, A2, D3, G3, B3, E4, iar pe un bas E1, A1, D2, G2, e cu totul alta treaba, chiar daca sunt aceleasi litere.
E bine ca m-ai lamurit si pe mine cu treaba asta eu avand pe telefon un progamel de acordaj nu imi araya de cat E G. si nu sitam de treaba asta cu E4 E1.
Bianca123 întreabă: