| andrei2511 a întrebat:

Stiti cumva daca pot acorda o chitara electro-acustica in asa fel incat sa sune aproximativ cu un bass? sau. daca puteti sa-mi transpuneti melodia Yellow submarine de la the beatles in asa fel incat..cu amplificatoru setat pe bass sa sune destul de fain? ..adica sa sune cat de cat ca bassu?

6 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Pai stai ma tata...Tu faci confuzie intre basul de la eq-ul amp-ului si chitara bas, implicit si acordajul acesteia.O chitara electro acustica poate fi acordata ca un bas, dar daca nu are corzi f groase, va zbarnai, dar daca esti atent, dai cu degetele aproape de bridge si incet, nu se va auzi zbarnaitul asa tare, eu am corzi pe acustica parca de 0, 58 e-ul gros, restul nu stiu, si mergea acordata si nu era asa rau.Desigur, nu recomand s-o tii mult asa, deoarece se va stramba gatul.

| Blagandrey a răspuns (pentru Thunderstruck):

Deci eu nu ma pricep la Bass foarte bine dar din cate stiu eu acordajul e acelasi dar avand griful "gatul" mai lung frecventa de la corzi este mai joasa. Spun din ce stiu sper ca nu gresesc.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Blagandrey):

Nu, in niciun caz, nu are legatura lungimea griff-ului cu acordajul.Vezi ca incurci "frecventa" cu "nota", sunt 2 lucruri fierite.Pentru a reda notele joase, la bas se folosesc corzile mai groase, atata tot.

| Blagandrey a răspuns:

Deci chitara Bass are acordajul la fel ca o acustica, electrica numai ca are 4 sau 5 corzi in loc de 6 Acordajul este standard G D A E ( Sol Re La Mi) Daca vrei taie de pe amplificator inaltele si da mai tare basii. Teoretic ar trebui sa sune ca un bass.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Blagandrey):

Aaa, acum am vazut, si tu faci confuzie intre eq-ul amplifactorului (inalte, medii, bas) si acordajul, pitchul.E adevarat ca basul are acelasi acordaj cu o acustica, ma rog, aproape adevarat, daca te uiti mai atent, o acustica, are E-ul gros nota E2, iar cel subtire E4, iar un bas are E-ul gros E1.Acordajul standard pe o chitara e E2, A2, D3, G3, B3, E4, iar pe un bas E1, A1, D2, G2, e cu totul alta treaba, chiar daca sunt aceleasi litere.

| Blagandrey a răspuns (pentru Thunderstruck):

E bine ca m-ai lamurit si pe mine cu treaba asta eu avand pe telefon un progamel de acordaj nu imi araya de cat E G. si nu sitam de treaba asta cu E4 E1.