Nu. Poate gusturile se disuctă, dar nu-i critic pe ceilalţi pentru genul muzical pe care-l ascultă. Ştii cum e, nu judeca cartea dupa copertă.
Totuşi, fac excepţie când e vorba de manele(nu le consider un gen muzical), Rebecca Black si Justin Bieber(aştia doi sunt afoni).
Gusturile...
O persoana nu merita judecata dupa gusturile sale in muzica.
Woodenpints, ai gresit la aproximativ tot din ce ai spus.
Eu, sora mea si fratele meu ascultam manele.Nu suntem idioti, sora mea aproape a terminat al III-lea an de facultate iar eu am media de aprox. 9, 50 (pe sem trecut).
Am zis ca aproximativ la tot, iar la muzica club ai nimerit-o.
Toti colegii mei asculta rock si toti au medii mari, nu se roaga de profesori pentru nimic in lume (in afara de medii), si nu deseneaza pentagrame.
Eu una, ascult kpop si visual kei jrock si sunt mereu criticata la scoala deoarece fosta mea prietena nu stie diferenta dintre coreeana si chineza -_-* De aceea nu mi se pare ca oamenii ar trebui judecati dupa ce muzica asculta.Si ''gusturile nu se discuta''...mi se pare total corecta
La modul in care ai pus intrebarea inseamna ca ori esti cretin ori manelist!
gusturile muzicale se discuta! si are de a face si cu inteligenta. unde ai vazut om intreg la cap sa asculte roxy manelista si printesa aradului?
Cum zicea unu'... nu te poti caca in gusturile omului, dar te poti caca pe el ca sa-i schimbi gustul. Gusturile se discuta, un om poate fi judecat si este judecat in functie de muzica pe care o asculta.
Cat despre inteligenta... iti dau un exemplu. Sunt inteligenti colegii mei de clasa, care ziceau ca manelele sunt niste porcarii dar in banchet s-au rupt toti pe manele si housaraie? [bine, in general asculta pop o_O].
Orice om judeca, dar nu multi recunosc.
Niciodata nu judec persoana in functie de muzica pe care o asculta. Experienta asta mi-a dovedit. Se pot spune multe despre cel care asculta un anumit gen de muzica sau ce o asculta el, dar nu se poate spune totul despre el!
Dupa parerea mea, "gusturile nu se discuta" e doar o replica data asa pentru a preveni un conflict dintr-un domeniu artistic. Gusturile se pot discuta, cum sa nu! Dar e mai bine sa se discute cele similare! Daca omul merita criticat pentru asta...nu, nu cred ca merita! Macar...sa ai talent la asta! Din cate stiu eu, exista critici profesionisti pentru artisti/creatori, nu pentru ascultatori/consumatori de arta/creatie(muzica, filme, picturi, etc.)!
Muzica are de-a face si cu inteligenta...de acord! Dar si mai important, cu inteligenta emotionala!
Unde gusturile-s diferite, n-are sens o critica! Eu mereu am crezut in educatia unui individ pe plan muzical, dar sa vina de la sine, din proprie initiativa, nu influentat de altul(chiar daca propune ceva mai bun calitativ de ascultat, considerat de el sau de inca cativa, dar nu de oricine) sau mai rau: de spirit de turma(trend; radio/TV/club)!
Pe scurt: unde bat? Merita criticata sursa(artistul), nu destinatia(ascultatorul)!
Buna! Dupa parerea mea gusturile nu se discuta, dar mereu sunt si vor fi persoane care te vor critica din mai multe motive (persoanei respective nu-i place genul muzical ascultat de tine etc). Eu cred ca persoanele nu ar trebui judecate/ criticate in functie de gusturile lor pentru ca nu mi se pare corect. Acelei persoane ii place sa asculte ceva asta nu inseamna neaparat ca e prost sau mai putin inteligent decat tine. Fiecare are dreptul sa asculte ce muzica vrea si sa creada ce vrea. Asta nu inseamna ca imi plac manelele sau Justin Biber sau alti de genul asta dar, din moment ce multora le place nu prea e ceva de facut, pentru ca oricat ai critica aceste persoane care asculta asta, nu va avea nici un efect pentru ca asta e modul lor de gandire. Bye Bye!
Buna.din punctul meu de vedere,nimeni nu trebuie judecat dupa genul de muzica pe care il asculta.
Sa'ti dau cateva exemple : O persoana asculta un anumit gen de muzica dupa starea de spirit pe care o are.
Daca e mai ametit de bautura,si are chef de petrecut,asculta o manea.
Daca e trist si nervos,asculta rock.
Daca e energic,are chef de dans, asculta hip-hop sau muzica de club. etc
Si inca ceva,muzica mai caracterizeaza si personalitatea.
Daca persoana respectiva asculta hip-hop sau rap,inseamna ca este o persoana sociabila,deschisa,vorbareata.
Daca asculta rock,este o persoana rebela,nonconformista, sau dimpotriva,timida,iar lista poate continua.
In concluzie,nimeni nu trebuie judecat,inteligenta nu are de'a face cu preferintele muzicale, decat atunci cand vine vorba de asa zisii "artisti" paraleli cu muzica, respectiv "lichelele" prezente pe la tv.
Bye!
Uite, chiar am gasit ceva interesant pe Google: http://www.psihologiaonline.ro/download/lucrari/L011_Muzica_OglindaPers.pdf
Cititi in special de la "Efectele muzicii". Merita citita lucrarea de oricine.
Sunt de parere ca muzica poate influenta oameni, dar nu atat de mult incat sa fie judecati doar dupa acest aspect de ceilalti.
@Jelli, tocmai de aceea am dat citatul. Aceasta expresie este din limba latina, in perioada in care existau multi filosofi. Acestia s-au gandit pana au murit. Sa continuam si noi?