| Irinel_Adrian_1991 a întrebat:

Stie cineva un profesor din Pitesti care sa ma poata invata muzica psaltica! Va multumesc anticipat

6 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Du-te la seminar si acolo o sa gasesti sau intreaba niste seminaristi, muzica psaltica e frumoasa dar si grea

| Irinel_Adrian_1991 explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Multumesc,eu am acum acum un profesor doar ca nu prea inteleg

| Mihai_Maharea_1968 a răspuns:

Eu te pot ajuta sa intelegi dar de exersat trebuie s-o faci singur.
Pasul 1.trebuie sa inveti ordinea in gama :ni pa vu ga di ke zo ni.
pasul 2 sa inveti ce reprezinta fiecare semn adica ceea ce face ex mentine sunetul, urca o treapta iti faci doua coloane intr-o parte pui semnele in cealalta parte pui explicatia urca una.
deci prima data inveti sa le citesti apoi inveti gama apoi incepi sa canti.
atentie cand le citestii sa ti cont si de semnele timporale si sa bati ritmul. daca ti-a fost de folos spune-mi si iti explic inainte.

| Irinel_Adrian_1991 explică (pentru Mihai_Maharea_1968):

Este un pic cam greu singur, de unde sunteti din pitesti?

| Mihai_Maharea_1968 a răspuns:

Nu sunt din pitesti stau langa Oltenita dar am facut seminarul si facultatea la Bucuresti.I-am invatat pe multi muzica psaltica si crede-ma nu stiu o metoda mai simpla. Daca nu stii literele alfabetului poti sa citesti? Invata semnele sa le citesti, nu le canta iar notele invata-le la un instrument eventual cu cineva care are ureche muzicala.

| Irinel_Adrian_1991 explică (pentru Mihai_Maharea_1968):

Va multumesc, acum fac cu un prof din oras liniara in cel mai scurt timp sper sa ma apuc si de psaltica, doar ca profii de muzica sunt cam piperati la pret dar asta este altii fumeaza, se drogheaza eu vreau sa invat sper ca dupa un timp sa se cunoasca si rezulate, Va multumesc!