| Kaℓi a întrebat:

Ştiţi, sau ar trebui să ştiţi, că în seara asta pe TVR1 este selecţia naţională pentru alegerea piesei ce ne va reprezenta la Copenhaga, la ESC. Adică la Eurovision. Bine, la TVR o să fie un talmeş-balmeş sărbatoresc, vine primăvara, se lanseaza grila nouă, se împlinesc nişte ani de la primul Cerb de Aur, alegem piesa. Asta e lista cu piesele finaliste http://www.youtube.com/playlist?list=PLxO8-C91Lp93nwlbIv 0cAiwKUyPgMrY9O
Cele 12 piese au fost alese din 159 înscrise, 150 validate (9 dintre ele au avut documentele incorect întocmite, cică) de un juriu secret. Delegaţia României va fi condusă de Liana Stanciu şi nu de Dan Manoliu, aşa cum s-a întâmplat în ultimii vreo douăzeci de ani.

Ce părere aveţi? cine are şanse? vă pasă? sunteţi fani ESC? care a fost cea mai bună prezenţă a României în concurs, de-a lungul timpului? dar cea mai slabă?

(Iau foarte în serios chestiunea asta, am trecut şi pe diacritice pentru a fi cât mai uşor de înţeles) :D

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Na, e bine atunci. Totul e bine, cand se termina cu bine.hee hee

16 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Erau vremuri când îmi păsa şi mie. Dar anul acesta, dacă nu dădeam peste întrebarea ta, Kaℓi (cu diacriticehee hee ), nici nu mi-aş fi amintit de vreun concurs.

Cel mai fain până acum (din ultimii ani) mi se pare că ne-au reprezentat Luminiţa Anghel cu Sistem cu "Let me try" şi Paula Seling cu Ovi cu "Playing With Fire".

Am ascultat acum cele 12 melodii din link-ul tău şi nu m-a impresionat nimic în mod deosebit (încât să zic "aia-i!"), dar nici de mari dezastre-anti-muzicale n-am dat (dacă e să fiu mai tolerantă cu comercialul).
Cred că pe oricine vor alege (din primii 3-4 preferaţi ai publicului, care vor fi acceptabili şi live), va fi ok. Oricum, demult nu-mi mai fac iluzii că România va ieşi pe primul loc. Important e să ne distrăm (şi poate ar fi cazul să trimitem şi noi în sfârşit o melodie în limba maternă, să nu ne tot facem preş sub toţi, încercând să le intrăm în graţie; mi-ar placea un folk-rock românesc... poate la anul...sau poate un Şăl-Hardjock).

| Kaℓi explică (pentru NOname):

:)
De acord cu tine, Luminita Anghel si P&O. In cativa ani mi s-au parut mult mai bune melodii care nu au ajuns sa ne reprezinte, de exemplu "Shine" (Biondo) in 2008, cand au fost alesi Nico&Vlad si n-au facut mare lucru...
https://www.youtube.com/watch?v=NYrS2hDc2io
https://www.youtube.com/watch?v=63HmDDznPCI
Nici eu nu cred ca Romania o sa castige vreodata ESC :) nu avem "prieteni" si vecini care sa ne voteze, si din cate se vede, nici artisti care sa rupa norma... dar e frumos sa speram, sa urmarim (cand ne amintim), sa ne distram cum spui tu si sa comentam! :D
Şăl e demential, n-am auzit de el pana acum... avea aerul ca nu pricepe nici el cum de a ajuns acolo! s-a descurcat bine cu live-ul, mai bine decat artisti consacrati si cu pretentii.

NOname
| NOname a răspuns:

Na, am înţeles că Paula Seling cu Ovi au câştigat finala naţională (cu o piesă cam prea comercială pentru gustul meu, dar merge - se scoate cu voci şi chimia dintre cei doi).
http://youtu.be/amIyPskbrrE

Nu i-am văzut/ascultat live şi pe ceilalţi concurenţi, ca să pot să compar.
Tu cu cine ai ţinut? Ai avut vreun preferat?

| Kaℓi explică (pentru NOname):

Da, tocmai raspundeam... l-am votat si sustinut pe Şăl, dar normal ca mi-am dat seama ca nu are sanse si mi-am dorit sa castige Paula&Ovi, de frica sa nu ne reprezinte Vaida cu valsul ala, furaciune pe fata :))))
http://www.youtube.com/watch?v=xWDXgf5hyMI
Seamana rau de tot cu
http://www.youtube.com/watch?v=E5TakfMiJ4I
Poate ca asta nu ar fi contat la Copenhaga, dar ce te faci cu
http://www.youtube.com/watch?v=q6A-gJqq-pI
Asa ca, am strans pumnii aseara pentru Paula si Ovi, desi melodia lor mi se pare... nu stiu, un pic fortata, parca e fragmentata, sunt niste ruperi de ritm care iti dau senzatia ca e compusa pe bucati, de persoane diferite care nu s-au pus de acord :)
Dar, sa speram ca o sa fie bine :) sunt destul de sus la cotele de pariuri (locul 2 dupa Danemarca, deocamdata cel putin) si pe primul loc in topurile multor fani ESC postate deja pe Y-tube...

| NOname a răspuns (pentru Kaℓi):

Na, e bine atunci. Totul e bine, cand se termina cu bine.hee hee

| CautNume a răspuns:

Nu prea-mi pasa.Vaida și Paula Seling cred ca sunt favoritele. Oricum, nicio melodie nu e buna, speciala.Eu țin cu Șăl, e cel mai tare dintre toți ăștia.

| Kaℓi explică (pentru CautNume):

Vaida a castigat televotul, 7000 de voturi, locul 2 Paula&Ovi cu 2000 si ceva... diferenta foarte mare, facuta de fanii emisiunii cu mirese pe care o prezinta Mirela! big grin si in plus, trustul antenist a facut reclama muuuuulta, au oferit chiar si premii celor care voteaza... dar juriul i-a dat doar 4 puncte si am scapat.

| Elena97M a răspuns:

Banuiesc ca Paula Seling si Ovi castiga datoria numelui pe care il au insa piesa nu mi se pare cine stie ce. Imi place Hearts collide (melodie buna insa nu stiu varianta live) si Breathe.
O sa urmaresc Selectia Nationala in paralel cu Melodifestivalen pentru ca sunt un mare fan al Helenei Paparizou.
Cat despre cea mai buna piesa... Hmm Tornero sau Playing with fire, nu ma pot decide. In legatura cu cea mai slaba, nu stiu.

| Kaℓi explică (pentru Elena97M):

La fel credeam si eu, si s-a dovedit ca asa e. Miracle nu e rea, cel putin prin comparatie cu celelalte piese, dar nu e "un miracol"... sa vedem cum o sa fie apreciata la Copenhaga happy
Mie mi-a placut si Let me try... iar cel mai putin, Sanda Ladosi si Todomondo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca am rezistat la ESC mai mult de cateva minute.Chiar am crezut ca prin intermediul acestui concurs, poti lua pulsul muzicii de peste hotare si sa iti faci o parere despre genurile si curentul reprezentativ al unei zone.
E mai rau ca un radio comercial, unde poate mai ai sansa sa asculti ceva "digerabil", nu neaparat sa ma binedispuna pe mine, pentru ca gusturile nu prea se discuta.Probabil nu se castiga bani prea multi din treaba asta, de sunt piesele asa de slab compuse, dar macar pentru promovare, un minim de efort, eu zic ca nu face rau nimanui.
Naomy? ce naiba, cred ca iar am ajuns intr-o realitate alternativa.Ma duc afara sa vad...

| Kaℓi explică (pentru anonim_4396):

happy
Naomy cred ca a ajuns printre finalisti ca sa poata juriul sa spuna ca sunt open minded, ca promoveaza diversitatea si nu discrimineaza pe nimeni... si nu numai ea, cred ca si Silvia Dumitrescu a beneficiat de bunavointa juratilor din motive asemanatoare. Doar categoria din care face parte difera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îmi place "Şăl - Hardjock". Şi vorbesc foarte serios. Ştiu că-i foarte simplistă, dar faţă de ce am trimis noi în ultimii ani sună destul de interesant. Mi-ar fi plăcut să-i văd pe cei de la "The dAdA" reprezentându-ne, dar cu melodia aia chiar nu prea au şanse. Şi "Paula Seling & Ovi - Miracle" sună foarte tare şi cred că ei vor şi câştiga. Chiar sper asta.

Toată lumea laudă "Hearts Collide", însă mie mi se pare o melodie de prost gust şi tare mă tem, că la mentalitatea de turmă a românilor, să nu cumva să o aleagă pe asta. Şi nu ştiu, sunt eu singurul care are impresia că a mai auzit melodia asta undeva, cântată de altcineva?!

Restul sunt, iar, alte banalităţi oribile. Aşadar, îmi pun speranţele în Paula Seling şi în Şăl.

- "vă pasă?" - nu-mi prea pasă de soarta deznodământului, dar ţinând cont că-i cel mai important concurs muzical, îmi place să-l vizionez.

Cele mai bune prezenţe ale României la Eurovision au fost cele ale Luminiţei Anghel, Mihai Trăistariu şi Paula Seling&Ovi. Cât de cât bune au fost şi cele ale trupelor Holograf şi Valahia. Cele mai slabe prezenţe au fost înfăptuite de restul reprezentanţilor noştri de-a lungul ultimilor ani.

| Kaℓi explică (pentru anonim_4396):

Si mie imi place Hardjock, chiar am votat piesa. E amuzanta, suna bine si e inedita...
Hearts Collide are ceva fake, nu-mi dau seama ce. Si nu a sunat bine live-ul, de fapt cantarea live a facut diferenta! Paula&Ovi s-au descurcat mult mai bine decat ceilalti.
La dAdA parca nu s-a potrivit partea de rap, si showul pe scena a fost filmat prost!

| horansgang a răspuns:

Păcat că nu avem artişti atât de buni ca cei din marea britanie sau america, dar totuşi. eu aş zice că Smiley ar trebui să ne reprezinte. mi se pare un artist bun, vocal vorbind.

| Kaℓi explică (pentru horansgang):

Smiley nu e printre finalisti happy cred ca anul asta nu a inscris nicio melodie. Eu intrebam despre cei din lista pe care o gasiti in link.
Cat despre "vocal vorbind", si mie imi place mult cum danseaza.

| Constanteanca a răspuns:

Chiar daca, prim absurd, am avea o piesa perfecta, ne-ar vota lumea si am castiga. Unde s-ar tine un asemenea eveniment in Romania? Sa fim seriosi. :d

| Kaℓi explică (pentru Constanteanca):

Nici pe departe nu cred ca e piesa perfecta, sau ca ne vor vota fanii Eurovision vreodata astfel incat sa castige Romania... sper doar sa nu ne facem de ras happy anul asta nu ne facem, macar Paula si Ovi au o reputatie.
Ar fi o problema locatia, da... big grin