| RockOrNothin a întrebat:

Sunt într-o trupă de death/thrash metal (oscilăm între stiluri) și eu sunt rhythm guitar. Am hotărât să încerc să fiu și vocal, dar fiind fată îmi este destul de rușine de "vocea mea metal". *nu fac canto sau ceva*
În general mă axez pe stilul Hetfield, băieții mi-au sugerat și grawl (growl, whatever).
Ceva sfaturi despre cum aș putea să am o voce mai puternică și mai... man-like? laughing Și poate cum fac să scap de rușinea aia big grin

4 răspunsuri:
| syd a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa canti cu vocea ta naturala. De ce trebuie sa fie neaparat "metal"? Dupa mine, faptul ca nu respecti cu exactitate tot ce tine de un cantec (aici ma refer la incercarea de a imita vocea artistului x sau y) este un plus, devine chiar o interpretare ceea ce faci. Mie mi se pare mult mai frumos, mai artistic, mai original sa oferi un "personal touch" unei piese decat sa incerci sa o reproduci in totalitate. Si eu sunt rythm guitarist, dar nu prea cant cu vocea.

| RockOrNothin explică (pentru syd):

Nu facem coveruri daca la asta te referi, zic doar ca Metallica au o influenta mai mare asupra stilului meu...
Iar despre cantatul natural, sunt total de acord, nu am de gand sa imi fortez limitele, dar tot prind bine ceva sfaturi despre ce si.cum sa fac sa sune ok (cum am zis, nu am experienta)

| syd a răspuns (pentru RockOrNothin):

Trebuie sa iti formezi independenta vocii de maini. Asta e cel mai greu la inceput, pana te obisnuiesti. Iti alegi piese usoare, inveti partea de chitara bine, inveti partea de voce dupa. Daca ai probleme cu cea din urma, pui notele pe care vrei sa le canti cu vocea pe chitara si canti deodata cu ea. Cand ambele parti suna bine, le asamblezi. La inceput poti sa fredonezi daca ti se pare mai usor si incetul cu incetul incepi sa formezi cuvintele, nu conteaza daca le stalcesti, e complet normal pana te obisnuiesti. E o chestie de exercitiu in fond, in cele din urma iti vei da drumul la voce si va suna bine. Sunt aproape sigur ca asta a fost prima mea piesa pe care am cantat-o si cu chitara si cu vocea: https://www.youtube.com/watch?v=JpMt_YqVbhw Em si G in verse, simplu. Refrenul mi-a dat mai mult de lucru, acolo sunt 6 acorduri. Ideea e sa fie simplu la inceput.

| Vans a răspuns:

Lasă, mai bine căutaţi vocalist, că vocalistele în metal, cu mici excepţii, sunt naşpa.