anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Te poti numi rocker doar daca asculti rock? Hip-hopper doar pentru ca asculti rap etc? Este muzica un stil de viata sau transmite o stare, un sentiment?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Personal, nu mă limitez la un singur gen muzical. Ascult Ce îmi place, Când îmi place, în funcţie de starea mea de spirit. Iubesc muzica Bună şi nu mă uit la gen.
Dar şi dacă aş asculta Numai rock, să zicem, nu cred că aş ajunge să-mi pun o etichetă. Nu sunt adepta clasificărilor drastice şi aş ezita să mă identific cu toţi cei care fac parte dintr-un anumit grup, doar pentru că împărtăşim aceleaşi gusturi muzicale sau avem un stil de viaţă asemănător.

Muzica e ceva ce vine din tine. Ea este amprenta (/alegerea) ta personală, nu Tu eşti amprenta (/creaţia) ei.
Iar catalogându-te, parcă îţi pierzi parţial din individualitate şi te declari "frate" cu toţi cei care fac parte dintr-un anumit grup (cam la fel e şi cu religiile, naționalismele, partidele politice, ş.a.m.d.). Iar eu una mă abţin de la a judeca oamenii în funcţie de preferinţele lor (de orice fel) sau apartenenţa la un anumit grup. Pun mai mult accent pe ceea ce sunt ei ca indivizi, pe calităţile lor individuale.

În concluzie, muzica pe care o ascult mă reprezintă, dar nu mă leagă de un anumit grup. Şi aleg să ascult o anumită piesă pentru că aşa simt la momentul respectiv, nu pentru că a devenit o obişnuinţă, o normalitate, un stil de viaţă...

9 răspunsuri:
| CoquineNoire a răspuns:

Am mai scris o data raspunsul dar nu a aparut.
muzica este un stil de viata pentru cei care traiesc pentru/cu/din muzica.
muzica este o stare cand ascultam un anumit tip de muzica dupa dispozitie.
muzica este un sentiment atunci cand o melodie ne starneste anumite amintiri, e ca si cand un miros specific ne aminteste de copilarie sau mai stiu eu ce.
asta e parerea mea.

| Laura a răspuns:

Neah, astea-s doar niște etichete, clișee. Termenii de "rocker", "rapper", etc. sunt subiectivi; depinde ce înțelegi tu prin ei.

| WhiteWolf7 a răspuns:

Hmmmm...dificil.Nu, nu te poti numi rocker doar daca asculti rock.Te numesti rocker atunci cand simti rockul, atunci cand il iubesti atat de tare incat te hotarasti safii urmatorul Bonham(ca mine) si incepi sa compui cantece, atunci cand devi o persoana foarte sociabila, atunci cand incepi sa gandesti cu adevarat, atunci cand vezi cum e viata si lumea de fapt, atunci cand te decizi sati schimbi atitudinea de rahat care trage in jos omenirea.Transmite o stare, un sentiment, bineinteles.Depinde mie melodia In Valahia a lui Trooper, imi trezeste patriotismul (si nu numai acea melodie, tot albumu din care face parte melodia), pe cand unui prieten de al meu care e rapper de felul lui, da mi l-am facut prieten pentru ca are comportamnet si atitudine de rocker si sper ca intr-o zi sa vada asta, ii da sentimente agresive si distructive, deloc potrivite cu melodia.depinde de la persoana la persoana, nu toti ingit rockul pentru ca nu il simt, nul inteleg si asta ii supara si ii fac sa le fie frica de el, atunci zic ca este un gen satanist, si asa mai departe.ca sa inghiti, sa stii, sa simti rockul(ala adevarat nu ce canta Tokyo Hotel sau black veil birdes)sal traiesti, trebuie sa ai un anumit nivel de inteligenta, sa percepi lucrurile cum sunt ele cu adevarat, sati descui ochii minti si sufletul, ca sa zic asa(cred ca am cam exagerat). Astea sunt doar unele lucruri care definesc rockerul adevarat, nu ala care se considera rocker cand mai asculta un Nirvana, cum zice Siret. Tias putea da toate lucrurile care il caracterizeaza pe rocker, il definesc, dar ar fi o lista extrem de lunga, pentru ca difera de la rocker la rocker, si cunostintele mele nu sunt atat de vaste, din pacate nu am prieteni care sa fie rockeri adevarati, ca sati pot face lista completa.Asemenea oameni gasesti rar, si e pacat.Cat despre raperi.nu stiu ce sati zic, imi pare rau.

| shadybaby a răspuns:

Fiecare gen de muzica apartine unei culturi, iar vorbind de doua genuri de muzica cu mesaj, e clar ca te influenteaza cultura respectiva, asta in cazul in care te reprezinta cu adevarat. Fiecare stil de viata sau cultura are la randul ei asa zise principii pe care le urmezi, cel putin in cazul meu asa e. Eu sunt rapperitza, nu numai ca ascult rap, dar si practic cultura hip-hop. Si cred ca in cazul rockului e la fel.

| HeiligKreuzAchtAcht a răspuns:

Nu poti sa fi rocker doar daca asculti rock,trebuie sa ai si un anume comportament, sa fi o persoana culta, eu vad rockeri ca pe niste persoane ce nu au mai suportat beheiaal de house de astazi si au vrut sa schimbe prin ceva...prin ani 80's rockeri erau intr-o continua ''harta'' cu punkeri acum saraci sunt uniti ce sa mai facalaughing!

| Armyanka a răspuns:

Ascult rap... nu ma cred o rapperita...
Cum a zis si @BlahBlah
Asculti muzica dupa dispozitie, nu conteaza genul.

| Mayhem_8215 a răspuns:

Tampenii. Nu, nu muzica te influenteaza in mod direct, ci modul de viata, gandire, si faptele influenteaza chestiile astea, gen genul de film preferat, muzica, hobby-uri in general. Rocker, cand zici rocker eu ma gandesc la o persoana care asculta rock si e vizibil impacat cu gandul ca e pe calea cea buna, deci da, e posibil ca ascultand rock sa te numesti rocker. Cat despre a doua intrebare, daca influenteaza stilul de viata, atunci e clar ca transmite si un sentiment nu?laughing

Salutare.

| Șâret a răspuns:

Hip-hopper nu știu.
Dar cunosc persoane care se cred mai rockeri pentru ca ascultă câte odată un Nirvana.
Și chestia asta mi se pare stupidă, rockul e o parte din tine, un stil de viata, totalitatea unor trăiri prea profunde ca să le poți avea doar pentru că asculți ceva.

| WhiteWalker a răspuns:

Ascult rock, dar nu ma cred un rocker.Ca sa fii unul trebuie sa compui muzica, sa o simti in interiorul tau cum bate ca si cum ai avea un "eargasm" nu este suficient sa o ascultiwinking