Motley Crue, Def Leppard, White Lion, Steelheart, Cinderella ( mdeah), Twisted Sister, Kiss ( anii '80).Trupe mai noi: Reckless Love, Crashdiet.
Am zis anii '80.S-au dat si ei pe valul glam (sinonim cu hair), adica ma refer la albumele scoase de ei in decada asta.In anii '70 cantau hard rock, cu influente de rock n roll (primul album), ca mai tarziu heavy metal.La inceputul anilor '90, s-au adaptat din nou spre hard rock/heavy metal pentru ca atunci glamul decazuse mult.
Aha, ok, nu stiam, nu sunt un mare fan Kiss, de-abia am inceput sa-i ascult, mersi ca m-ai lamurit.
@Necrophagist
Sa para mai duri in fata thrasherilor
Glamul (fie rock sau metal) se trage din heavy metal/hard rock.Asta iti poti da seama din unele trupe.
Hair metal? Adica Glam metal, nu?
@Necrophagist Cica "heavy metal" vine din versul "heavy metal thunder" din melodia Born To Be Wild (Steppenwolf).Se considera a fi prima melodie heavy metal. Posibil ca asta sa fie sursa inspiratiei pentru numele genului.
Eu credeam in varianta aia, ca pustii de 14 ani descoperisera tara fagaduintei plina de pasarele si i-au zis metal ca sa estompeze caracterul gayciunii dar aveti dreptate desi heavy pentru mine e cel putin Deep Purple iar hard sa zicem Aerosmith.Acum sa ii pun langa Cindarella, Tesla, White Lion langa...câh
@darkempire: ce legatura are rockul bluesuit al lui Steppenwolf cu glamul?
@Necrophagist Credeam ca prin intrebarea "de ce se numesc metal" te referi la modul general, nu doar la glam.