| bihepi a întrebat:

Vreau să îmi achiziționez o chitară acustică (western). Este prima mea chitară.
Ideea este că, am auzit că modelele de culoare "sunburst" emit un sunet puțin mai neclar decât cele de culoare natural.
Este adevărat? Sau este doar un mit? Cred că toată lumea preferă un model sunburst, fiindcă e mai arătos, însă dacă afectează într-un fel sunetul, o să renunț la idee.
Un răspuns legat de argumente vă rog?
Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| syd a răspuns:

­mit. sunburst e un finisaj ca toate celelalte si are doar rol estetic. daca te iei dupa toti pseudocunoscatorii si snobii atunci ar trebui sa nu mai canti deloc la niciun instrument pentru ca nu e perfect. ignora lucrurile de genu' si concentreaza-te pe muzica si placerea pe care ti-o da, nu pe finisajul instrumentului.

totusi, iti recomand sa nu-ti iei de pe net ceva ieftin si care promite multe. conteaza, mai ales fiind vorba de o acustica, caci, de exemplu, cele ieftine au corzile la o inaltime mai mare de griff si te vor durea degetele pentru ca va trebui sa apesi mai tare. cel mai bine ar fi sa cumperi dintr-un magazin ca sa poti incerca chitara cu mana ta. memoreaza din timp cateva forme de baza de acorduri sau uita-te atunci pe telefon si incearca sa canti, sa vezi cum se simte. ia la mana fara jena si o chitara scumpa (chiar daca nu ti-o permiti) si compara cu aia, ca sa iti faci o idee. e important sa iti fie cat mai comod posibil instrumentul. daca ai posibilitatea, ia si pe cineva care se pricepe cu tine.

| bihepi explică (pentru syd):

Îți mulțumesc frumos pentru lămurire, și iertări pentru răspunsul întârziat. Am achiziționat acum câteva zile o chitară Fender Squier FA-150 și sunt mulțumit de ea, am vrut inițial un 105, fiindcă găseam sute de review-uri despre ea pe internet, însă nu găseam. Mulțumesc din nou pentru efort!

1 răspuns: