La 13 ani s-o bata la fund, e prea de tot. Daca la 13 o bati asa, la 5 ani, ce i face. Trebuia sa i explice cu frumosul unde a gresit, sa i arata ca nu este bine ceea ce a facut. Sa discute cu ea. Copii mai ales la varsta asta percep altfel lucrurile si se indeparteaza de parinti din cauza asta. Cand va avea o problema si va da de greu, nu va spune, fiindca traieste cu o teama.
Nu sunt eu.Eu am 11 ani.Asta a fost intrebarea de la mama fetei pentru ca nu i se parea corect sa o bata.Mai bine ii dadea o pedeapsa si gata.
Si ti am dat raspunsul la cum trebuia sa procedeze-
Ok.Scuze ca am inteles mai anapoda
Bataia nu e educativa, si nu ai nici dreptul sa bati, asta iti spun ca pedagog. Dar palme la fund, date de un barbat unei fete? Asta e ceva sexual. O face pe fata sa piarda orice simt al valorii proprii, si il perverteste pe barbat. Doamna, luati masuri ca s-a ajuns prea departe.
Cred ca pedeapsa e o solutie mai practică, pentru ca durează mai mult și o face sa inteleaga ca suporta consecințele acțiunilor sale. Ce seamănă omul aceea va și secera.
Educatia nu se face cu forta. Totul se face cu vorba buna, nu cu pedepse. De aceea avem creier...
Nici o saptamana fara telefon nu mi se pare foarte ok... 2-3 zile. Sau timp de o saptamana sa stea doar cateva ore cu el sau si pe calculator. Bataia nu e o solutie... daca o tine tot asa e posibil sa creasca si sa se inchida fata de mama ei, ca de tata sunt toate sansele sau chiar sa ii fie frica atunci cand e in preajma lui.
Cristi3108 întreabă: