| Yrem3119 a întrebat:

Am o fetita de 1 an jumate care spune doar mama, tata, dada si inca cateva cuvinte pe care le intelege doar ea. Vorbesc cu ea si o invat sa spuna si alte cuvinte dar nimic. Daca ii spun sa imi dea o jucarie nu intelege si nu face lucrul ala. Intelege cand ii spun ca nu are voie undeva, intelege cat de cat alte lucruri, face lego, puzzle pentru varsta ei cu animale. Ati patit asa ceva cu bebelusii vostrii?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
39 răspunsuri:
| Digikey a răspuns (pentru Yrem3119):

Nu trebuie sa faceti nimic.Ea va invata doua limbi.dar nu asa repede cum va doriti.

| Yrem3119 explică (pentru Digikey):

Chestia este ca nu vb cu ea in engleza, doar in romana, cea mare vorbeste putin engleza, vreau deocamdata sa vb romana apoi daca este nevoie o voi invata si engleza, nu am cum sa pun presiune pe ea la 1 an jumate, multumesc pentru ajutorr

| Digikey a răspuns (pentru Yrem3119):

Ea aude oricum tot.

| Yrem3119 explică (pentru Digikey):

Asa este, fata cea mare se mai uita la desene in engleza si mai aude si ea, dar eu nu vorbesc cu ele in engleza, pe fetita cea mare o vom da anul acesta la gradi aici, pe ea anul viitor, sper sa inceapa sa vb romana, apoi o vom invata si engleza.

| gemeni6226 a răspuns:

Fata mea a inceput sa vorbeasca abia dupa varsta de 2 ani, dar asta nu a impidicat-o sa fie pe urma foarte buna la invatatura si sa termine 2 facultati.

| Yrem3119 explică (pentru gemeni6226):

Wow, ce frumos! Va multumesc pentru exemplul dumneavoastra, am sa tin minte!

| LasleaIoan1972 a răspuns:

La fel si bebe al meu 1an si 9 luni nu prea stie multe cuvinte dar eu ma bucur ca sunt si tata,dada si mama si tati asa imi zice el si mamei doar mami,limba romana are cateva litere uzuale greu de pronuntat f,h,j,r,sh,tz,v,x, y, e. cu timpul o sa fie ok, copii nu trebuie grabiti sau stresati ei au nevoie de iubire si imbratisari, pupici.

| nonepasa a răspuns:

Buna ziua doamna, sunteti proasta? ( no offence ) sunt copii care vorbesc ok doar la 3 ani. pace in vorbire