anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi am fost la niste rude și am reușit să îmi pierd ochelarii de vedere pe care știu sigur unde i-am lăsat. Însă, au dispărut ca prin minune și nu sunt de găsit. In cel mai probabil caz un copil i-a luat și nu știu cum să îi fac să recunoască. M-ar ajuta câteva sfaturi.

25 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Nu-i mai raspunde lui Anastasia. Dupa cum se vede, ea dauneaza tot la fel ca si virusul: postarile ei afecteaza mai multi oameni, nu doar pe tine, deoarece sunt facute publice. Ea este o femeie cam rautacioasa de felul ei si nu cunoaste empatia. Drumul vietii nu este intotdeauna asfaltat, ci este si pietruit, tocmai pentru indepartarea defectelor de caracter. Iar ea se manie atunci cand calca cu piciorul pe o piatra, cand ceva/cineva nu este dupa viziunea si ideii sale de viata. Totusi, Dumnezeu o va pune in aceesi situatie ca a ta, tocmai pentru ca sa inteleaga ce inseamna sa nu judeci oamenii, si in acelasi timp ce inseamna sa-i si respecti. Si sunt multi ca ea. In cer nu se poate intra cu defecte de caracter. Pastele il poate serba aici pe pamant; dar nu si in Imparatia lui Dumnezeu.
Rostul celor scrise aici este ca nici tu sa nu o judeci, si sa nu-i mai raspunzi dupa felul ei pe care ti l-am descris. Nici nu trebuie sa dai socoteala vreunui om unde te duci si ce faci. Autoritatile trebuiesc respectate completand formularul si toate cele.

Ca sa iti raspund la intrebare, tu trebuie sa vorbesti cu parintii acelui copil. Ei ca persoane adulte trebuie sa inteleaga necesitatea ochelarilor, si mai ales acum in aceste vremuri.
Nu te duce la ei ca si cum ai fi sigura ca acel copil i-a luat, pentru ca nu esti sigura; ci te duci la parinti si le spui ca ei nu trebuie sa se supere ca tu il banuiesti pe copilul lor pentru lipsa ochelarilor. Le mai poti spune in cuvintele tale: "Este posibil ca sa gasesc ochelarii poate intr-un final chiar si in casa mea sau in casa in care am fost. Dar pentru ca i-am cautat si nu i-am gasit, a aparut banuiala aceasta, si va rog sa nu va suparati pe mine."
Totusi, tu niciodata sa nu te increzi in om, si sa nu cauti vinovatia la altii. Mergi pe mana lui Dumnezeu. Daca au fost furati, Dumnezeu va avea grija ca intr-adevar cel care i-a furat sa aiba nevoie de ochelari -daca acum nu are. Dar nu judeca, si nu insista asupra banuielii tale. Daca ii vei primi, fii fericita si multumeste lui Dumnezeu. Daca nu ii vei primi, fii tot la fel de multumita, si increde-te in Dumnezeu ca El iti va oferi altii. Pentru ca tot ce avem, "orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare." (Iacov.1:17)
Daca vei merge pe mana lui Dumnezeu, daca vei cere lui Dumnezeu sa rezolve problema, in felul acesta vei capata experienta cu Dumnezeu. Si aceasta are o valoare cu mult mai mare decat toti ochelarii din lume, si chiar mai mult decat vederea.

| Ineys a răspuns:

Parerea mea este ca un copil nu are ce sa faca cu o pereche de ochelari, deci nu vad de ce i-ar lua si ar minti. Din alt punct de vedere, pana la urma e doar un copil. Esti un adult banuiesc, fi serios, te pacaleste un copil?

| Alina1322 a răspuns (pentru Ineys):

Exista copii care iau lucruri fără vreun motiv. Și după din frica de a nu fi pedepsiți aleg sa mintă. Nu se gândesc prea mult, poate i sa părut interesant sau doar amuzant. Însă uneori se întâmplă asta cu lucruri de care chiar ai nevoie. Mă gândesc că reacționează așa de teamă însă chiar dacă am incercat sa vorbesc calm sa sa îl asigur că nu o sa se întâmple nimic, nu a avut rezultat. Cel mai probabil o să trebuiască să îmi fac alți.

| JicaContra a răspuns:

O fi alta intrebarea, insa nerespectarea carantinei e o chestie care nu o trece nimeni cu vederea, ce se intampla daca ai covid dar NU ai simptome si iti omori toata familia?!?
sau daca cineva din familie are si atunci mori tu?!?