Epilepisa este o boala cronica a creierului care nu este provocata de tipatul unui parinte.
In orice caz, ca parinte trebuie sa faci educatie copilului cu vorba buna si pedepse, nu isteric prin tipat, ca nu vei obtine nici un rezultat.
ia de citeste aici:
https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/epilepsia
Tocmai ca am citit și m-am documentat și nu am găsit nimic în legătură cu ce mi-au spus și am zis sa aflu și o părere de pe acest site. Mulțumesc
In ziua de azi, la cat sunt de „sensibil", mai stii? Glumesc.
Este o afectiune a creierului. Nu are treaba cu tipatul.
Bună! Trebuie sa identifici tu ca mamă cauzele din ce cauză țipi des la copii, ce varsta au copiii tai? Sigur tu esti stresata la serviciu si numai ai nervi cum se spune popular si pentru prostiile pe care ei le fac ca sunt copii, dar solutia nu este sa țipi la ei, solutia este sa te calmezi si sa porti o discutie cu ei cand esti fara nervi, si sa le vorbesti pe un ton blînd, epilepsia nu o face nici un copil daca parintele țipă la el, epilepsia este o boala congenitala care se mosteneste genetic, nu are treaba una cu alta adica țipetele tale pot produce teama in copii si la rîndul lor o sa ti le plateasca tie cu aceiasi moneda cand vor creste, ca ceea ce faci tu este nebunie, incearca cand vi acasa de la servici sa te linistesti cateva ore sa nu te deranjeze nimeni, si cand ti ai revenit, atunci potti aborda problema cu alti ochi, poate ai nevoie de somn, culca te cand ajungi acasa decat sa zbieri la copii. Sotul tau ce spune este de acord cu tine sa țipi la copii? Sau si el țipă la ei?
Femeia a pus o simpla intrebare, nu v-a cerut lectii de viata si sfaturi in cum a-si creste copilul. Faceti pe psihologii in alta parte.
Nu face nici o epilepsie stai linistit, e normal sa mai tipi daca face tampenii. Daca faceau epilepsie, erau lumea plina de din astia.
Greșești, nu este în regula sa tipi la un copil lipsit de apărare. Poate sa mai ridici tonul este normal dar nu sa faci crize de nervi. Dacă faci asta înseamnă că supui copilul la niște traume și dacă îl iubești nu ai face asta. Nu te a obligat nimeni sa faci copii deci e datoria ta sa fii mai calma. Dacă nu poți mergi la psiholog. Nu o zic cu răutate, nu te judec dar ma îngrijorează ca spui ca e ceva normal și ca e din toate timpurile ca și cum asta ar fi o scuza bună și o normalitate.
Nu era vorba de nicio criza de nervi, citiți contextul și întrebarea era una. Nu sa dezbatem alt topic out of nowhere.
"Câteva persoane mi-au spus că dacă se sperie când mai țip poate să facă." Acesta este contextul. Un copil nu se sperie doar la un ton ridicat, ba chiar se obijnueste cu asa zise țipete normale, banale ale mamei dar dacă țipetele sunt anormale sau neașteptate, din senin, fără sa realizeze ca a greșit cu ceva, e normal sa se sperie sa tresare și poate fi traumatizat.
Si cum ai subinteles tu din intrebarea ei ca tipa neasteptat si anormal si din senin? Wow, faceti ba, pe psihologii in alta parte ca femeia a pus doar o intrebare. Voi nu tipati niciodata, ii cresteti in puf, d-aia ajung sensibilii *** toti si sufera de anxietate si atacuri de panica mai tarziu la prima muscatura de tantar. Si mai invata sa scrii, "obisnuieste" *.
Epilepsia nu este influentata de factori din exterior: tipat/experiente de viata/panica etc.
Nu se știe de ce apare, însă doctorii au adunat o serie de factori care contribuie la declanșarea bolii. Aceștia includ:
Influențele genetice - existe unele forme de epilepsie care apar pe linie genetică. Cercetătorii cred că prezența unor gene poate cauza o sensibilitate mai mare față de factorii de mediu care declanșează convulsiile. Cu toate acestea, epilepsiile ereditare reprezintă 1% din totalul cazurilor și apar înainte de vârsta de 20 de ani;
Unele afecțiuni ale creierului - prezența unei tumori poate cauza boala, însă și accidentul vascular cerebral este responsabil pentru epilepsie în cazul persoanelor de peste 35 de ani;
Unele boli infecțioase - meningita, SIDA și encefalita virală pot cauza epilepsie;
Unele probleme prenatale - lipsa unei nutriții adecvate pe durata sarcinii, deficiențele de oxigen, malformațiile creierului și chiar o infecție a mamei pot crește probabilitatea de apariție a epilepsiei la copil. De asemenea, dacă mama a luat droguri pe durata sarcinii, există un risc mai mare de aparitie a bolii la făt;
Autismul sau neurofibromatoza (implică probleme ale dezvoltării neuronilor).
Andra0987654321 întreabă: