| Anonim56327 a întrebat:

Bună TPU! Am un băiețel de 1 an și 3 luni! Nu vrea să mănânce gătit. Accepta doar biberonul cu lapte! Rar sa vrea câteva lingurițe din mâncare si atunci foarte puțin.Ori scuipă, ori nu vrea...are energie. Fuge toată casa (in patru labe). Trage de tot ce prinde, râde, se joacă. Nu pare nimic în neregulă cu el. Doar că refuza des mâncarea. Tot ce vrea e lapte! Poate aveți câteva sfaturi! Este cineva pe aici care a mai pățit la fel? Mulțumesc!

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Nu cred ca ii e foame ca lumea, altfel nu mai scuipa nimic.
Daca nu mananca ca nu ii e foame timp indelungat, te duci cu el la medic.
Lasa-l sa ii fie mai foame sa vedem cum se comporta, nu ii mai dai lapte, sa vedem ce face cand il ia foamea ca lumea.
Ca e ceva natural, cand ai foame ca lumea nu mai refuzi, corpul el nu mai refuza.

Tatoneaza si tu.
Vreau lapte nu vreau aia cand imi permit sa stau doar pe placere, dar cand vine foamea se schimba treaba.

| iulia0514 a răspuns:

Te pot ajuta dacă îți știu schema de diversificare sa știu ce alimente iai introdus în alimentație!

| Dandinelle a răspuns:

Incearca sa eviti sa-i oferi lapte si nu arata ca ai macar lapte in casa. Daca nu exista alta metoda totusi de pus la somn atunci mna biberonul cu lapte...desi la varsta asta ar trebui sa renunte la biberon. exista sticlute frumoase cu pai care nu curge si asa se invata sa fie mai independent. Ofera-i mancare colorata, forme dragalase si usor de apucat, bucatele perfecte de tinut in mana etc. Tine minte ca laptele nu e substanta cea mai nutritiva iar intenstinul bebelului nu e full dezvoltat. Cunosc mamicute care au avut probleme cu bebelul din cauza asta deoarece se constipau saracutii de la prea mult lapte gras, desi mamele doreau sa le ofere lapte de tara, bun, natural etc. Ca sa-l motivezi sa pape, organizeaza masa in familie, cu cat vede mai multa lume care interactioneaza cu mancarea, cu atat ii creste si lui curiozitatea. La fel este si cu mersul.