| clawdya_8655 a întrebat:

Bună ziua.
Încep prin a spune ca eu sunt o persoana mai introvertita, nu prea îmi place sa ma bag în seama aiurea, nu am prietene, am doar cunoștințe și amici cu care ieșim în familie ( suntem mutați în zona de 4 ani) etc.
Am o fetita de 3 ani jumatate si de când am nascut-o, am frecventat mai multe locuri de joaca ca într-un final sa realizez ca ar trebui sa merg doar intr-unul sa lege și ea ceva prietenii cu alți copii care merg la acel loc de joaca. Chestii ce ma apasă este ca acolo deja s-au format grupulete, părinții se cunosc între ei, vorbesc între ei, copiii la fel, copiii se joaca cu alți copii pe care ii știu. Nici fetita mea nu e cea mai expansiva persoana. Prinde drag de un copil și doar cu acela vrea sa se joace iar dacă acel copil nu vine la locul de joaca, prefera sa se joaca singura.
Menționez ca merge și la gradinita din apropiere și ii place foarte mult doar ca aici nu prea vin copii de la grupa ei.
Ma simt vinovata ca nu am procedat corect și nici nu știu cum as putea sa repar asta pentru ca după cum am menționat mai sus, nici eu nu sunt cea mai sociabila persoana. Plus ca ma afectează și pe mine ca stau singura pe banca și nu am cu cine sa schimb 2 vorbe
Ce ma sfătuiți în acest caz? Sa o las în ritmul ei ca se vor mai schimba lucrurile? Sa scap eu de vinovăția asta care tine și nu tine de mine? Mulțumesc anticipat

3 răspunsuri:
| Ionut2025Tz a răspuns:

1. Eu te sfatui sa iti cumperi o carte si sa o citesti la locul de joaca.
2. Da lasa copilul in pace, cand va dori sa socializeze si cu alte porsoane o va face.
3. Trebuie sa te accepti asa cum esti, ca sa poti sa evoluezi. Nu te accepti nu poti iesi din cercul in care te invarti.
Cu placere.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Intreab-o pe fetita ta in ce loc de joaca vrea sa mearga. Copii mereu vor socializa unii cu ceilalti, las-o doar sa se familiarizeze cu ei. Tu cand mergi cu ea la locul de joaca poti sta pe telefon, sa citesti sau sa scrii un jurnal. Poti chiar sa te interesezi putin la ce loc de joaca merg cei din grupa ei, astfel va fi mai putin inhibata.

| Kufu95 a răspuns:

Doar las-o pe fetița, să cunoască copii, acum că nu îi va plăcea de toată lumea, asta e partea a doua.