| aurel111 a întrebat:

Ce faceti voi cu copilu cand stiti ca are un examen la scoala si totusi nu se apuca sa invete?

15 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Îl las fără telefon și fără bani de mers la șaorma.

| LisaJulie a răspuns:

Cel mai bine este ca tu ca părinte sa îi cultivi dragostea pentru învațat de mic iar apoi va invata de drag și sa îl încurajez sa citeasca! Dar dacă mulți părinți în loc sa le dea activități copiilor care sa le stimuleze copiilor gândirea și dorința pentru lectura le pun tableta și telefonul în fața când ei nu au împlinit nici un an iar apoi îi lasă în fața ecranelor nonstop atunci normal ca nu vor învața de drag

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru LisaJulie):

Hai sa lasam timpeniile! Crezi ca eu invatam de drag? De drag citeam chestii care NU erau in programa, tocmai pentru ca sistemul te vrea prost! La scoala muream de plictiseala sau mergeam in sila. Da, am fost si la olimpiade, pana la fazele judetene de cateva ori la diverse obiecte si nu luam acolo note sub 8, doar ca nu ajungeam si la nationale. La liceu am intrat cu 9.23, in 1994, al doilea pe lista. Ai mei nu m-au terorizat in mod deosebit cu invatatul. Dar cu ce am ramas e un regret pentru timpul pierdut in care am invatat mizerii inutile. Iar pe alea misto, de exemplu istoria, le-am facut aiurea pentru ca programa e retarda. Deci daca asta mica nu invata la un test, sa fie sanatoasa. Ii aduc aminte ca nu ma intereseaza ce note are, doar ca ar trebui sa se gindeasca exact ce colegi vrea sa aiba in liceu si ce sa faca la liceul ala. Nu ma intereseaza facultatea, ca avem o gramada de cretini cu 7 diplome in jur. Vreau sa devina buna in ceva ce ii place. Si se va rezolva in rest.

| LisaJulie a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Parintii nu au făcut niciodată lecțiile cu tine sau nu te-au încurajat?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru LisaJulie):

Ba da, dar cu ce crezi ca a schimbat asta materia? Aveam note foarte bune, prindeam extrem de repede, de multe ori citeam singur materia inainte sau citeam ce voiam. La romana daca imi dadea lectura de vacanta 3 carti, citeam 10. Doar ca nu le includeam pe alea 3, ca erau de obicei mizerii care nu merita citite.

| LisaJulie a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ideea este parintele poate sa îi cultive copilului dragostea pentru învățat, orice copil poate sa aibă asta

| 1onur a răspuns:

Nui fac nimic rău! Îl las în pace și vorbesc inima și sufletul meu deschis cu el, am săi spun cei bine cei rău dacă nu vreau sa înțelegeă nu fac nimic.

Nul închid în casa ca handicapați! dar poate îl iau telefonul din mână! Asta este tot! Nam de ce să țip urlu la el să-l fac sa se simtă într-un fel rău Cel mai bine vorbesc cu el de la tata la fiu nu ca la dușmani nu vreau să-mi fac copii sa prindă ură pe mine sau dușmănie Doamne Dumnezeule ferește!

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Confisca lucrurile care ii consuma foarte mult timp.Cand se plictiseste, si cartea ii se va parea interesanta.

| costimario a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Faci mai mult rau asa, daca ție nu-ți place un lucru si cineva te pune sa faci forțat ti-ar conveni? Mai bine vine totul de la sine pana la urma nimeni nu s-a născut prost

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru costimario):

In cls a8a sunt copii, unii nu realizeaza ca acesta este primul pas in viata.Nu cred ca cineva ar vrea sa regrete faptul ca nu a ajuns la un liceu ci la o profesionala

| AdeA1991 a răspuns:

Sincer, nu cred ca sunt nulte de facut.
E varianta batraneasca( dar acum se numeste abuz)
Cu cicaleala, sincer mai rau faci, pentru ca raspunsul s-ar putea sa fie opusul la ceea ce it doresti.
Mai exista si posibilitatea ca in functie de timpul pe care il ai si varsta copilului, sa stati jos impreuna cand invata, ca sa il supraveghezi, dar daca ai la usa adolescent risti sa faci mai mult rau decat bine in relatia de zi cu zi, pentru o perioada de cel putin cativa ani.

daca esti dispus sa sacrifici relatia pana cand realizeaza ca le-ai facut un bine, chiar si daca e doar din perspectiva ta, atunci da-i inainte cu orice crezi ca este necesar.

daca nu, incearca o abordare o leaca mai psihologica. psihologia inversa, aplicata corect merge indiferent de varsta

| Andreea201329cu a răspuns:

In primul rand nu il loviti pentru ca mai rau faceti, o sa induceti panica si se va strica un pic relatia(nu o sa mai vorbeasca cu dvs etc).
Cel mai bine este sa il luati dvs pe canapea si sa ii explicati ca totuo depinde de viitorul lui, daca nu invata o sa ajunga vanzator fara bani etc si nu o sa isi poata intretine familia.
Daca invata mai tarziu va avea un viitor stralucit si va ajunge ce isi doreste. Daca nu vrea nici asa ei bine ii interziceti telefonul si doar nu va sta sa se uite toata ziua pe pereti, ii puneti evaluarea de anul trecut sa vada cum a fost si sa il faca, il duceti la pregatire repetati cu el...altfel nu prea se poate

| aurel111 explică (pentru Andreea201329cu):

Hi Andreea, mersi, nu am avut intentia sa ii aplic pedeapsa corporala, in primul rand ca nu este legala, dar hai sa spun asa, cand eu eram copil, cateva curele de la tata ma convingeau sa ma pun la treaba si sa invat...

| Solane a răspuns:

L-as trimite la munca. Munca necalificata. Sa vada cum se castiga banii (daca nu ai studii terminate) si sa inteleaga ca parintele nu-l va intretine o viata.