Sa îl lăsăm nemâncat pare prea urat.
Nu este prea urât, este necesar uneori, pentru educație.
Dacă nu vrea ciorbe, nu este nici o problemă.
Dacă vrea prea mult dulce, nu îi dați.
Dacă mănâncă deja 7-8 feluri, înseamnă că știe ce vrea.
7-8 feluri de mancare? Pai e destul! Lasa-l sa manance ce simte el, de ce sa ii impui? Nu e bine sa manance doar dulciuri, lasa sa manance unu din felurile alea de mancare sau mai multe feluri si apoi si dulciuri, atat timp cat nu se ingrasa, nu e nici o problema, dar sa se spele pe dinti imediat dupa masa, ca sa nu aiba nici probleme cu dantura. Si eu eram la fel, mama gatea, eu imi faceam cartofi prajiti ca aia imi placea, fiecare manca ce dorea si cand dorea, nu era vreo constrangere, asa sa faci si tu.
A facut injectii? Citi ani are? Povestiti-i despre diabet. Sa se intalneasca si sa vorbeasca cu un copil care are diabet ar fi de ajutor.
Eu nu mananc ciorba, de mic am fost obligat, si neam de am pus botu pe supa.In schimb de pe la 22 de ani de cand am descoperit supa cu ardei de boia, vaii cam a ling deja pe mustati.Incearca sa ii faci mancarea mai condimentata, mai picanta, poate o papa.Eu inainte nu mancam neam, acu nu concep o zi fara sa mananc supa.Si nu il obliga, il vei face sa creasca urand sa manance x fel de mancare.Pe mine ai mei ma obligau sa mananc ardei umplut, acum neam, mananc doar de pofta asa unu din cand in cand, in rest? nimic.
Nu exista. Asa eram si eu cand eram mic.
Cand eram mic mic (4-5 ani) imi ziceau ai mei ca mancam ciorba si de toate. Apoi nu am mai mancat, si nici in prezent nu mananc.
Tata la fel, cand era copil nu manca ciorbe, dupa ce a trecut prin armata s-a dat si el pe ciorba.
Eu inca nu m-am dat pe brazda si nu ma vad prea curand mancand asa ceva. Pur si simplu nu-mi place. Papilele mele gustative refuza ciorba si alte mancaruri.
Exista multa alta mancare.
E logic sa sara imediat la dulciuri, asa e programat creieru nostru. Sex, dulciuri, si multe altele -> produc acelasi efect pentru creier. Ba se zice ca cica dulciurile stimuleaza creierul chiar mai puternic decat sexul, deci...
Incearca sa nu mai ai in casa dulciuri mereu. Daca nu ai nu are de unde manca. Daca vrea trimite-l sa-si ia, trebuie sa faca un efort in plus si sunt sanse mari sa renunte la idee.
O sa manance cand va creste mai mare ciorba si de toate.
Unele supe sunt bune, nu neg nici eu asta, dar eu cel putin m-am obisnuit fara a manca ciorba. Simt ca nu-mi tine nici de foame si nu sunt genul de persoana care sa mananc 2 feluri la o masa sau sa mananc paine. Pentru mine o supa la masa de pranz e ca si cand as bea 1 sticla cu apa.
Am fost la un nutritionist mai de mult si nu a pomenit nimic de ciorba, deci nu cred ca e asa importanta in alimentatie. E important sa bei lichide sub alte forme ( apa ) si din legume.
Mie mama imi facea de mancare si fie ca imi place sau nu am mancat pentru ca stomacul trebuie alimentat. Asa si tu ii explici asa "manaci ce ti-am facut eu, daca nu nai decat sa faci foamea ca un prost" si daca nu vrea mai incolo cand i-se face foame stie el unde e frigiderul.
Daca copilul e alintat si mofturos e din cauza ca parintii lau tinut in puf si lau invatat asa. Cat despre dulciuri nu-i mai cumpara sau ascundele undeva sa nu le gaseasca si ii dai dupa ce manca toata portia de mancare. Crede-ma asa imi facea si mie mama ca sa mancac pentru ca am fost alintat si mancam dulciuri si pe urma mi se lua pofta de mancare.
Zici ca sare la dulciuri imediat, hmmm nu-i mai cumpara lasa-l sa duca lipsa si o sa manace mancarea gatita de voi si inca ceva NUL MAI ALINTA.
Încearcă să-l implici atunci când gătești, sa aibă cate ceva de făcut și poate, daca are sentimentul că e mâncarea făcută (și) de el va încerca să mănânce. Și eu sunt foarte mofturoasa la mâncare. La începutul liceului mama a plecat în străinătate la lucru și am început să gătesc. Unele lucruri pe care nu le mâncăm înainte au început să-mi placă. Acum nu știu dacă a fost foamea, sau poate pe parcurs m-am obișnuit cu gustul, sau doar am vrut sa incerc ceva nou, dar a funcționat.
Ideea nu e să-l laşi nemâncat, dar să-l faci să ceară de mâncare.
În primul rând trezirea la oră fixă şi mesele la ore fixe în fiecare zi.
Nu face cele două mari greşeli ale părinţilor: "uite ce frumos doarme, mai lasă-l" sau "mănâncă tot din farfurie ca să te faci mare". Normal că trebuie să crească, dar nu-l îndopa. Renunţă la micile gustări dintre mese, iar în acest rimp activitate, multă activitate în aer liber. Depinde de anotimp, acum că e cald la ştrand, alegi bazinul potrivit vârstei lui şi cât mai multă mişcare. dacă nu e aşa cald, în parc cu bicicleta, pe topogane. Dacă e zăpadă, binenţeles cu sania. Nu foarte înfofolit, dar multă mişcare.
Ai să vezi cum după o zi în aer liber va cere singur de mâncare, dar cel mai important, lasă-l să manânce singur, dacă tu îi bagi în gură iar el se uită pe tabletă devine mofturos.
Încercă să gătești rețete noi, poți să cumperi o carte de bucate, sau să cauți niște rețete pe net.
Încercă să faci mâncarea cât mai bună, și aspectul ei să arate cât mai bine, pentru a atrage atenția copilului.
Nu-i mai da atât de multe dulciuri, poate să facă diabet.
Afla ce il motiveaza, de exemplu in NLP exista metaprograme unul din ele find "Ma apropii de" si "Ma indepartez de" sau morcov si bat(diferite denumiri). Toti oamenii au astfel de motivatii dar cu totii avem unul predominant din cele 2.
Adica pot sa ii zici "Mananca ciorba si primesti o ciocolata" (ma apropii de /morcov) sau "Mananca ciorba sau nu mai iesi din casa"(ma indepartez de/bat).
Eu sunt predominant "morcov" adica daca ma motiveaza mai mult obtinerea placerii decat evitarea durerii.Alti oameni sunt foarte motivati de durere adica daca nu faci x, y, z o sa ai parte de durere. Celor ca mine daca le zici ca o sa avem parte de durere daca nu facem ceva, nu ne motiveaza, trebuie sa imi zici ce placere voi obtine.
O metoda foarte folosita in vanzari.
De de ce draga? Lasa copilu sa manance ce vrea, vrea alt fel de mancare, sa manance pe ala, nu e problema, la mine in fam manca fiecare ce dorea, evident mancare...nu doar dulciuri, asta clar. De ce sa impui?
Andra0987654321 întreabă: