anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se manifesta iubirea parinteasca si ce probleme ar putea sa aiba un copil, ce om mare a crescut fara ea?
De exemplu, a crescut avand un adapost asupra capului, a fost trimis la scoala si a fost hranit.
Dar nu a primit dragoste parinteasca si parintilor lui nu le-a pasat de fericirea lui.

6 răspunsuri:
| Elena9328 a răspuns:

Un om care nu a primit iubire părintească este rece, retras și nu crede în ea, nu are încredere în el.
Mulți spun că dacă nu a avut parte, va oferi.
Nu este așa.

| Justme1997 a răspuns:

Îi este greu să arate iubirea față de alții, o persoana mai rece

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu exista neaparat un pattern. Iubirea parinteasca se manifesta diferit, in sensul ca parintii isi manifesta afectiunea in moduri diferite, iar aici intervine si perceptia copilului (daca este iubit indeajuns sau nu).
Sunt persoane care nu au primit dragoste parinteasca si au dezvoltat niste tipare nesanatoase de atasament care sunt ``utilizate`` in relatiile de cuplu, in relatiile cu copiii proprii etc. De exemplu, persoanele se simt devalorizate, considera ca nu merita iubire, iar in relatiile de cuplu sa fie posesive sau submisive fata de partener, sa adopte rolul de ``copil`` si sa investeasca partenerul cu autoritatea parinteasca etc.
De asemenea, o alta situatie poate fi cea in care persoanele introiecteaza acest tip de relationare cu proprii parinti (nepasare, lipsa afectiunii etc.), iar apoi il proiecteaza in relatiile cu copiii, fiind distanti, reci si nepasatori fata de acestia. In mod opus, pot fi extrem de protectori cu proprii copii de teama de a nu repeta greselile parintilor, ceea ce nu este tocmai ok.

Toate acestea depind de foarte multi factori din dezvoltarea psiho-emotionala a copilului.
Exista si persoane care se dezvolta normal d.p.d.v bio-psiho-social, fara a avea tipare de atasament nesanatoase.

O astfel de persoana ar putea sa urmeze o psihoterapie pentru a afla mai multe despre acest lucru.happy

| aimullah123 a răspuns:

Sa iti zic eu cum sta treaba. Daca un copil are un parinte foarte rece atunci el dupa ce va creste si va deveni parinte va fi hiperprotectiv, iar copiii lui pot dobandi tulburari de personalitate.

| Doja a răspuns:

Un copil care pana la 4 ani nu a avut parinti atenti langa el devine aproape irecuperabil social. De aia este incredibil de important ca familia sa fie intreaga, eventual sa ai ajutor pentru copil, iar ajutorul sa fie din familie.

Variantele de cresa sau gradinita timpurie duc la copii antisociali care nu au atasament fata de nimeni, nimic, si au grad ridicat de risc la criminalitate, probleme psihice si alte lucruri distractive.

"Cei 7 ani de acasa" exista ca vorba dintr-un motiv.

| andreeabobo a răspuns:

Depinde cum afecteaza fiecare persoana in parte.
La unii oameni se poate manifesta prin ura fata de alti oameni care au primit iubire parinteasca, la altii se poate manifesta prin anxietate sau prin a le fii frica e a iubi.

Ca sa fii parinte trebuie sa oferi mai mult decat un acoperis deasupra capului, hrana si scoala. Copilul se si auto-educa. Iar ca parinte trebuie sa ii oferi codul bunelor maniere, sa te ocupi cat mai mult de el, sa il cunosti sa stii ce ii place si sa ii oferi iubire neconditionata. Sa ii spui ca il iubesti, sa il strangi in brate si sa fii acolo pentru copilul tau oricat de greu ar fi!