anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii copii nu-și ascultă părinții?

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cei ce sunt normali, nu ascultă de părinți. Au nevoie de independență, ca să se maturizeze.

| Drimmero a răspuns:

Depinde si ce sfaturi dau unii parinti pentru ca unii inca au mentalitate de comunisti sau mai rau sunt habotnici religiosi si scot numai aberatii pe gura si spun ca alea sunt sfaturi sau obligatii pe care trebuie sa le faca copiii. Un copil n-are cum sa se dezvolte sanatos intr-o casa de retardati.

| dullcat a răspuns:

Unii parintii habar nu au sa le explice.,, Pentru ca asa am spus eu'' nu este explicatie, iar daca incepi cu NU, cu siguranta copilul va face fix opusul.

| MistarGoGu a răspuns (pentru dullcat):

Cel mai " comod " si rapid răspuns dar care iti aduce jihadul in casa

| martzian a răspuns:

Există mai multe motive posibile pentru care unii copii nu își ascultă părinții.

Unele dintre aceste motive pot include:

1. Lipsa de respect și autoritate: Dacă părinții nu stabilesc limite clare și nu exercită o autoritate adecvată, copiii pot ajunge să îi trateze cu lipsă de respect și să nu le asculte indicațiile.

2. Lipsa de comunicare: Dacă părinții nu au o comunicare deschisă și sinceră cu copiii lor, aceștia pot avea dificultăți în a se conecta cu ei și în a le înțelege perspectivele.

3. Diferențele de personalitate: Copiii au personalități diferite și unii pot fi mai rebeli decât alții. În astfel de cazuri, poate fi necesar să se găsească metode alternative pentru a-i motiva și a-i ajuta să înțeleagă importanța ascultării părinților lor.

4. Probleme personale sau emoționale: Copiii pot avea probleme personale sau emoționale care îi pot face să aibă dificultăți în a asculta părinții lor. Aceste probleme pot include anxietate, depresie, probleme de comportament sau probleme la școală.

5. Influențe externe: Copiii pot fi influențați de prieteni, medii de socializare, mass-media sau alte surse externe, ceea ce poate duce la o lipsă de respect și ascultare față de părinți.

6. Vârsta și dezvoltarea: Copiii mai mici pot avea dificultăți în a înțelege importanța ascultării părinților lor, în timp ce adolescenții pot fi mai înclinați să se opună autorității părintești într-o încercare de a-și exprima independența și individualitatea.

Este important să se identifice cauza specifică a problemei pentru a putea găsi soluțiile adecvate și a îmbunătăți relația părinte-copil. Și orice părinte are responsabilitatea de a se informa, "învățând" permanent cum să se raporteze mai eficient la copiii săi. Pentru această poate apela la literatura de specialitate, la specialiști în parenting, la alți părinți cu mai multă experiență, etc.

| LordCristobal a răspuns:

Pentru ca sunt alte vremuri si copiii au viziuni diferite in ceea ce priveste viata.

| sammie a răspuns:

Pentru că sunt prea răsfățați.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde și de ce sfaturi le dau părinții. Dacă părinții sunt isterici și țipă la ei, normal că n-o să asculte, ci o să facă taman opusul, ca să-i enerveze. Nu doar copiii sunt de vină!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din dorința de răzvrătire, rebeliune, dar și pentru că acei părinți nu au știut să câștige respectul propriilor copii, nu au știut cum să comunice cu ei și să se facă respectați.

| Sekim a răspuns:

Daca te referi la copiii cu varste sub 10 ani, nu asculta pentru ca nu inteleg, creierul lor nu este destul de dezvoltat incat sa isi dea seama de ceea ce e bine sau rau. Si cu siguranta ar mai fi si pur si simplu natura creierului(curiozitate), mai ales atunci cand ti se spune sa nu faci ceva anume. Daca te referi la copiii cu varste peste 10 ani, ignoranta in cele mai multe cazuri. E usor sa spui „ am inteles", insa nu e la fel de usor sa si realizezi de ce ti s-a spus acel lucru si gravitatea urmarilor acelui lucru.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Pentru ca au o relație proasta cu aceștia.
Fiind și la adolescenta, îți imaginezi ca acolo este perioada conflictelor părinți- copii.
Adolescentul se simte adesea neînțeles, tratat ca pe un copil care nu are voie sa facă mai nimic și ce poate sa fie mai tentat de cât ceva care este interzis? Îți spun eu fix aia.
Dacă părintele ar explica frumos de ce un lucru este interzis ( gresit) și ce poate sa pățească, acesta poate ar înțelege diferit, este ok sa îți lași copilul sa fie liber astfel încât să mai și greșească, vorba aia " din greșeli înveți ".

| Andreea99911818181 a răspuns:

Pentru ca traim intr o lume rea iar anul 2023 si generatiile din ziua de astazi nu se compara cu perioada in care parintii nostri au crescut. Copiii au o gandire diferita de a parintilor din cauza a ceea ce vad in lume, la scoala, pe tiktok si in general.

| teclado a răspuns:

Dacă sa interzis să dai in ei

| Alexia999997777777777777 a răspuns (pentru teclado):

Și cu ce ajuta asta?
Poți să bați cât vrei copilul, din contra îl îndepărtezi de tine și îl faci sa îți ascundă lucruri de frica.
Și da, asa am fost obișnuiți în trecut și ca vai ce bine am fost crescuți toți cu " Bătaia este rupta din rai", datorita acestei vorbe majoritatea generațiilor avem traume.
Poți să te faci înțeles și prin cum comunici.

| darrio2007 a răspuns (pentru teclado):

Foarte aproape de adevăr.

| papicspintecator a răspuns:

N au primit destula bataie

Întrebări similare