Cel mai bine este ca copilul sa manance la aceeasi ora in fiecare zi, daca nu vrea, da.i cate putin cate putin si se va obisnui. Cat despre cantitate, copilul isi poate alege singur cat poate sa manance
Fie ca o faci fie ca nu, diferente prea mari n-o sa fie.
Sa stabilesti mesele la ore fixe si sa le respecti este intr-adevar important. Dar sa il fortezi sa manance mai mult decat poate in nici un caz.
Desigur ca nu fortezi. De multe ori copiii iti sugereaza prin atitudine ce e bun si ce nu e bun pentru ei. De exemplu aia mici-mici nu se impaca cu dulciurile. Cind cresc mai mari, devin dependenti de multe porcarii care nu le sunt benefice. Cit sunt mici, ca parinte e suficient sa fii atent la ce maninca si ce ii prieste. Faza cu masa la ore fixe deja o aplici de pe la 3-4 ani incolo.
In ultimul timp, mamicile "destepte" nasc cu cezariana, sa-si pastreze silueta, NU-si alapteaza copilul din motive asemanatoare si sa nu li sa lase tatele, le dau "lapte" (chimicale) praf "vitaminizate", masurate la gramaj si la secundar...
Rezultatul:
Copiii nu se invata cu lapte si produsele lactate, vor avea sistemul osos fragil ca sticla (din cauza lipsei de calciu asimilabil din lapte), vor deveni obezi, dispusi la boli si clientii permanenti ale farmaciilor, chiar din tinerete, etc.
Daca o mama vrea sa faca rau copilului sau, atunci nu-l va alapta si l-a si condamnat la suferinte medicale pe viata.
Ca si "curiozitate": un copil - ca si orice pui de animal - sanatos, stie cat trebuie sa suga de la ma-sa.
Daca suge mai putin, atunci se poate repeta mai des, se poate schimba tata /pozitia etc.
Doar in cazuri exceptionale (daca nu se gaseste nici o alternativa mai buna) se va trece la alimentare artificiala!
Copilul trebuie sa creasca natural si sa se invete treptat cu natura, nu cu chimicale!
Mamicile alea nu cred că au ceva mai bun de facut sau au fost traumatizate in copilărie și doresc sa lase traumă mostenire.
Prin beleluș să înțelegem sugarul?
Până la 6 luni este bine să alăptezi. El găsește ce are nevoie în laptele mamei cu condiția ca mama să se hrănească ea însăși în mod corespunzător.
Nu are rost să compari ce se întâmplă acum în alimentația umană cu ce a fost sau nu acum 2000 de ani, chiar nu are nici un sens.
Apoi copilul nu mănâncă mai mult decât are nevoie, dacă nu îl forțezi.
Deloc, dimpotrivă.
În plus, mâncatul la ore fixe e o altă tâmpenie. Închipuiește-ți că vine maică-ta și te scoală la 3 noaptea să-ți bage țâța-n gură, că a sunat ceasul că e ora mesei! Bine, exagerez, dar e știut că un bebeluș trebuie să și doarmă suficient, iar adesea el nu poate să respecte strict niște ore de somn. De ce să nu-l lași să doarmă, în schimb să-l obligi să mănânce ce și cum vrei tu mi se pare absurd.
Nu-i normal sa fortezi copilul, da-i cat papa el. Un program orientativ de mese trebuie sa existe
Nu au o viata a lor, si se obsedeaza cu copilul. S-a demonstrat ca un copil crescut de mame prea grijulii devine un adult care se adapteaza greu, care nu stie sa fie independent.
Cristi3108 întreabă: